Joyeux Noel (2005)

Beoordeling 5.1
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 1142 woorden
  • 26 februari 2010
  • 51 keer beoordeeld
Cijfer 5.1
51 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Hoofdstuk 1 Verslag film

De film speelt zich af in de 1e wereld oorlog en word in het Frans ‘La Grande Guerre’ genoemd. De film is gebasseerd op een waarverhaal, en gaat het meeste over de wapenstilstand in de 1e wereldoorlog. De landen die erbij betrokken waren, waren Duitsland, Frankrijk & Schotland. Schotland werkte samen met Frankrijk. De film speelt vooral af in Frankrijk in het plaatsje Versailles
In het begin worden aan 2 schotse dominees verteld dat de oorlog was verklaard, en kwamen in het front met de Fransen tegen de Duitsers, er werden veel soldaten vermoord. Op kerst avond komt er een ‘stille nacht’ ze houden een korte pauze tijdens de oorlog, en vieren de kerst. Tijdens kerst avond hebben de Duitsers veel versierd ieder in zijn eigen front, na dat de schotsen een lied hebben gespeeld op hun doedelzak ‘het schotse volkslied’ zingen de Duitsers het lied ‘Heilige nacht’ op zijn Duits, de schotsen spelen mee met hun doedelzak, na het lied komt de Franse, Schotse en Duitse generaal uit hun front en besluiten een wapenstilstand te houden op kerst avond, de mooie Anna komt zingen met Nikolaus. En de Schotse dominee leest een stukje uit een heilig boekje voor. Na de stille nacht vinden de Schotsen dat de oorlog weer verder moet gaan, en ze iedere Duitser weer dood moeten schieten. Ze doen het toch niet, en vieren nog een hele middag samen, doen spelletjes etc. na de middag vinden ze dat ze alle dood geschoten soldaten weer moeten begraven. Na de Stille Nacht komt er een lucht aanval, ze kunnen alleen elkaar redden, de Duitsers bij de Fransen en de Schotten, de Fransen en de Schotten bij de Duitsers tijdens de lucht aanval willen de soldaten naar huis maar dat mogen ze niet, omdat ze moeten vechten voor hun land! Een Franse soldaat lukt het toch wanneer hij thuis komt, komt hij erachter dat hij een zoontje heeft gekregen, Henri. Wanneer hij weer terug naar het front gaat word hij dood geschoten.


Hoofdstuk 2 Beschrijving van 4 Hoofdrolspelers

Anna Sörensen (Diane Krüger): Vriendin van een soldaat uit het Duitse leger, ze hadden elkaar pas een jaar voor dat de oorlog werd verklaard ontmoet. Wanneer haar man terug moet naar het front wil ze mee, op het eerst mag ze van haar man niet mee maar uit eindelijk wanneer ze een wapenstilstand hebben mag ze toch mee en zingen ze een liedje: ‘stille nacht’ voor de legers.
Nikolaus Sprink (Benno Fürmann): is een Duitse soldaat en de ‘vriend’ van Anna, wanneer hij even terug is om kerst te vieren bij het Duitse leger is Anna daar ook . Anna wil mee naar het front, omdat de soldaten ook een goede kerst verdienen en gaan er zingen.
Lieutenant Audebert (Guillaume Canet): Generaal van het Franse leger Frankrijk is bezet en hij probeert het terug te winnen, en de Duitse bezetting door te dringen. Maar naar de wapenstilstand worden de soldaten naar een andere plaats gebracht om daar weer te vechten.
Palmer (Gary Lewis): Palmer is een van de 2 schotse dominees wanneer zijn broer dood word geschoten door de Duitsers, is hij erg verdrietig tijdens de ‘stille nacht’ gaat hij hem opzoeken en begraaft hem, met alle andere

Hoofdstuk 3 Biografie acteur Diane Heidkrüger

Diane Kruger heet eigenlijk Diane Heidkrüger, en is geboren op 15 juli 1976 (33jaar) in Algermissen een Duitse gemeente in de provincie Nedersaksen noordwesten van Duitsland.
Ze is een Duitse actrice, en won in 2003 een prijs voor vrouwelijke ontdekking van het jaar op het Filmfestival in Cannes en werd in 2005 genomineerd voor een Saturn Award voor haar rol in de film ‘National Treasure’
De moeder van Diane, Maria-Theresa, werkt op een bank en haar vader, Hans-Heinrich, werkt met computers. Haar carrière begon in Engeland de plaats Londen, en ging kort daarna naar Frankrijk de plaats Parijs, om model te worden. Ze spreekt Engels, Frans en haar moedertaal Duits, daarnaast studeerde ze kunst.
2002 2003 2004 2005 2006 2007 2009
Mon idole
Michel Vaillant
Troy
Joyeux Noël
Copying Beethoven
The Hunting Party
Mr. Nobody

Wicker Park
Frankie
Les Brigades du tigre
L'Âge des ténèbres
Inglourious Basterds

Narco
Goodbye Bafana
National Treasure: Book of Secrets

National Treasure

Ze trouwde in 2001 met een Franse acteur Guillaume Canet, tot 2006.
Diane heeft maar liefst 16 films gemaakt:

Hoofdstuk 4 Decor, Kleding, Taal Etc.

In de film zie ik vooral kleding van de soldaten, Schotse, Franse en Duitse soldaten de kleding is ook anders dan de kleding van nu, omdat het al best lang geleden is. Het decor is bijvoorbeeld in het front allemaal kisten en veel sneeuw met kerst erg leuk. Er worden ook veel verschillende talen gesproken in de film ging je soms ineens van de Franse soldaten naar de Schotse, dan was het wel even wennen om aan te horen welke taal ze spraken je kon het ook wel zien aan de kleding.

Hoofdstuk 5 Eigen mening

Mijn mening over de film: Op het begin vond ik het maar een domme film. Omdat de oorlog me niet zo aanspreekt. Het begin van de film snapte ik niet helemaal, want het begon heel rommelig. Na een halfuurtje werd de film wat interessanter om naar te kijken, want toen begon je het verhaal een beetje te snappen. Over de hele film gezien was het geen film om bijvoorbeeld in de 1e al te laten zien, want ik denk dat ze er in de 1e nog echt helemaal niks van snappen. Ik moest zelf al moeite doen om alles precies te snappen. Maar ik vond het toch een hele leerzame film!

Hoofdstuk 6 Eerste wereldoorlog

De eerste wereldoorlog is ontstaan door een militair conflict. De eerste wereldoorlog duurde van 28 juli 1914 tot 11 november 1918. In de eerste wereldoorlog gingen 15 à 17 miljoen mensen dood. De oorlog had grote gevolgen voor heel veel landen. Door veel landen wordt deze oorlog ook ‘De Grote Oorlog’ genoemd. Er waren 2 groepen. De eerste groep waren de landen: Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Keizerrijk Rusland (tot 1917), Italië (vanaf 1915) en de Verenigde Staten (vanaf 1917). De tweede groep waren de landen: Oostenrijk-Hongarije, Duitsland, Bulgarije en het Ottomaanse Rijk. Aan het eind van de oorlog waren 4 landen bijna volledig uitgeroeid: Duitsland, Rusland, Oostenrijk-Hongarije en het Ottomaanse Rijk - de laatste twee hielden zelfs op te bestaan. Het was dus een zeer ernstige oorlog.Collage


Bronvermelding
De informatie van de film heb ik veel van mezelf af getoverd. Ik heb natuurlijk wel op google van alles opgezocht, bijvoorbeeld de plaatjes, informatie over de eerste wereld oorlog ik wist ook nog wat van de 2e klas ervan, en de leestoets van Frans toen ik de tekst moest vertalen. Ik wist ook niets over Diane Krüger dat dacht ik maar toen ik haar op google opzocht, zag ik dat ze ook in de film ‘Troy’ speelde, dus toen wist ik toch nog iets van haar.
Ik heb ook nog een extra stukje van youtube bekeken.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Eerste_Wereldoorlog
http://www.filmtotaal.nl/recensie.php?id=6073
http://nl.wikipedia.org/wiki/Joyeux_No%C3%ABl

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Joyeux Noel (2005)"