Dance avec la vie (1995)

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 660 woorden
  • 12 september 2003
  • 16 keer beoordeeld
Cijfer 6.6
16 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Danse avec la vie

De film gaat over een meisje, ze heet Vanessa haar moeder was vroeger profballetdanseres en haar vader heeft een kunststoffabriek. Moeder is vroeger ontslagen bij het grote ballet.

Vanessa begint te vermageren omdat haar vader zegt dat ze een moddervette danseres wordt als ze zoveel eet. Omdat Vanessa graag danseres wil worden stopt ze acuut met eten. Ze gooit al haar eten weg als haar moeder niet kijkt. Als ze een croissant krijgt om mee naar school te nemen gooit ze die uit het autoraam en als ze van haar moeder toch moet eten kotst ze het uit. Ze koopt ook een weegschaal en afslankpillen. Maar ze slikt eerst de pillen van haar moeder. Ze heeft een dure weegschaal die precies zegt hoeveel ze afvalt en hoeveel ze aankomt

De vader en de moeder van Vanessa hebben geen goede relatie. Haar vader en moeder willen eigenlijk scheiden maar zeggen dat niet, Ze komen tot de oplossing dat moeder met Vanessa (als ze het examen haalt ) naar Parijs gaan. Na een tijdje vind moeder dat Vanessa teveel danst maar haar vader vind dat overdreven. Vader steunt Vanessa helemaal. Bijvoorbeeld als Vanessa treuzelt met eten stemt vader toe dat ze niks een maar haar moeder vind dat maar niks.

Moeder wil dat Vanessa heel goed wordt met dansen omdat ze zelf ontslagen is. Er is dus nog een voordeel als Vanessa het examen haalt gaat ze met haar moeder naar Parijs. Vanessa wil graag op haar moeder lijken omdat haat moeder zo mooi en dun is. En alle kinderen op school vinden haar moeder de mooiste. En haar moeder heeft afslankpillen en die pillen gaat Vanessa slikken. Moeder maakt zich ook grote zorgen over Vanessa.

De oma van Vanessa vind dat Vanessa niet zoveel moet dansen en meer moet afspreken met leeftijdsgenoten. Ze gaat dus tegen de ouders van Vanessa in. Als Vanessa jarig is krijgt ze van haar oma heel veel geld haar moeder is het daar niet mee eens. Als ze met haar moeder gaat winkelen. Koopt Vanessa van het geld dat ze van oma heeft gekregen stiekem een weegschaal en afslankpillen.

Aan het eind van het verhaal gaat het steeds slechter met Vanessa ze valt flauw en danst bijna de hele nacht. Als ze een keer in het zwembad flauwvalt en bijna verdrinkt belandt ze in het ziekenhuis. De gymlerares denkt dat ze anorexia heeft en gaat met het schoolhoofd praten. Het schoolhoofd vind dat ze geen bewijs heeft en laat het daarbij. Als ze het aan Vanessa vraagt zegt ze dat ze op dieet is. De gym lerares belt de gezondheidsdienst en geeft haar aan. Als de gezondheidsdienst naar Vanessa’s huis gaat om haat te contoleren zeggen haar ouders dat ze slaapt als haar moeder naar haat kamer gaat om haar wakker te maken ziet ze dat Vanessa al naar haar danspaviljoen is. Ze zegt tegen de gezondheidsdienst dat Vanessa hard traint voor het examen. De gezondheidsdienst en Vanessa’s ouders gaan naar het paviljoen en zien Vanessa daar op de grond liggen de arts zegt dat ze onderkoelt is en in coma ligt. De arts belt meteen een ambulance en ze moet meteen naar de intensive care. Haar ouders gaan naar t ziekenhuis. Ze moeten meteen naar het afdelingshoofd. Hij zegt dat Vanessa al een tijd niet meer eet. Hij zegt ook dat ze in familietherapie moeten. Eerst stribbelen ze tegen maar daarna stemmen ze toch in. Als ze weer thuis zijn vind vader de weegschaal en de afslankpillen. Moeder vind dat ze alles fout heeft gedaan en wil vader gaan verlaten. Maar vader wil dat ze blijft en ze maken het weer goed. Een paar maanden later is Vanessa weer thuis en is ze weer beter.

De titel Danse avec la vie betekent letterlijk dans van het leven. Daar wordt mee bedoeld dat ze door haar dansen bijna haar leven kwijt is. Omdat ze met ballet begint en stopt met eten.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.