Who's Afraid of Virginia Woolf (1966)

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 668 woorden
  • 22 december 2001
  • 24 keer beoordeeld
Cijfer 5.2
24 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Opdrachten bij de film naar het boek van Edward Albee: 'Who's afraid of Virginia Woolf'

1. Uitgebreide karakterbeschrijving van de vier hoofdpersonen. - Martha: Heeft haar invloed door haar vader die het hoofd is van een college. Ze is getrouwd met George in de hoop dat hij de plek van haar vader over zou kunnen nemen. Hij is daar echter niet in geslaagd en zij is erg teleurgesteld in hem. Ze drinkt daardoor veel en is erg luidruchtig. Ze vertelt allerlei persoonlijke dingen aan de gasten wanneer die langskomen (Nick en Honey) en probeert zelfs Nick te verleiden, allemaal om George te pesten en te kleineren. - George: Zit in de geschiedenisafdeling van het college. Hij is er nooit in geslaagd om het hoofd van de afdeling te worden, en daar is Martha boos over. Hij staat daardoor dus altijd in de schaduw van zijn schoonvader. Hij laat altijd een beetje over zich heenlopen, maar wanneer Martha het spelletje 'Humiliate the host' begint besluit hij er tegenin te gaan. Dat doet hij omdat Martha allemaal pijnlijke geheimen vertelt aan de gasten, wat hij niet leuk vindt. - Nick: Is heel erg slim (heeft op zijn 20e al zijn 'Master's degree' gehaald) en staat op het punt te doen wat George niet gelukt is. Dat is namelijk elke kans aannemen om vooruit te komen in zijn werk. Hij is getrouwd met Honey omdat zij zwanger was, maar uiteindelijk bleek dat ze schijnzwanger was. De vraag is wel of hij en Honey nou van elkaar houden of niet. Dit wordt niet helemaal duidelijk in de film. - Honey: Heeft veel geld geërfd van haar vader die een rijke priester was. Ze drinkt veel in de film en wordt dan erg kinderachtig en uiteindelijk ook ziek. Ze wil graag zwanger worden, maar is er aan de andere kant ook bang voor. Verder wordt er niet veel duidelijk over haar (persoonlijkheid) in de film.

2. De vier spelletjes die gespeeld worden zijn: - Humiliate the host: Martha pest George door Nick allemaal pijnlijke dingen te vertellen uit zijn leven. Daarmee stookt ze Nick ook op tegen George die heel geïnteresseerd mee gaat doen met het gesprek. Ze spreekt George ook de hele tijd tegen. - Get the Guests: George zet Honey en Nick tegen elkaar op door Honey een verhaaltje te vertellen. Dat gaat over haar zelf, maar ze is zo aangeschoten dat het een hele tijd duurt voordat ze dat doorheeft. Het gaat over haar schijnzwangerschap, en daardoor wordt ze boos op Nick omdat hij het aan George verteld heeft. - Hump the Hostess: Het wordt niet duidelijk uit de film of Martha en Nick met elkaar naar bed zijn gegaan, maar het lijkt er wel op. Hiermee wil ze George weer voor schut zetten. - Bringing up baby: Het laatste spelletje, wat George verzint wanneer Martha en Nick naar boven zijn gegaan. Hij hoort dan allemaal bellen en komt dan op een manier om wraak te nemen op Martha. Hij vertelt haar dat hun zoon dood is. Dan wordt duidelijk dat er nooit een zoon geweest is, maar dat ze die verzonnen hebben.

3. Twee redenen waarom George Nick als een bedreiging voor zichzelf ziet. - Omdat Nick het beter doet op het college dan George het heeft gedaan. Hij ziet Nick als concurrent omdat Nick de plek zal krijgen die George wilde hebben (hoofd van de afdeling, uiteindelijk schoolhoofd). - Omdat Martha Nick aan het verleiden is en hij er op in gaat.

4. De relatie tussen Nick en Honey. Het komt in de film niet naar voren of ze van elkaar houden. Het ene moment doen ze alsof ze gelukkig met elkaar zijn maar het andere moment weer niet. Nick is waarschijnlijk met haar getrouwd om het geld, maar de zwangerschap wordt als aanleiding gegeven. Honey wil graag kinderen hebben maar is er ook bang voor. Of Nick het nou wil weten we niet. Verder weten we niets te vertellen over de relatie, dit is alles wat wij konden bedenken.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.