ADVERTENTIE
Raad jij de studie?

Waarschijnlijk heb je al wat studies op het oog. Maar heb je echt alle studies overwogen? Grote kans dat je wat toffe opleidingen over het hoofd ziet. In deze video gaan Lauren, Lin & Marit raden welke studie wij zoeken! Misschien is dit ook wel wat voor jou?


Meer info

Ram zit in de gevangenis wegens een misdrijf. Een advocaat biedt zich aan als zijn advocaat en wil de zaak uit zoeken. Samen gaan ze opzoek naar Rams verleden: Waarom had Ram alle vragen goed en hoe kwam dat dan?

Ram werd te vondeling gelegd bij een kerk. De priester van de kerk richt een huis op voor straatkinderen die te vondeling zijn gelegd. Ram werd daar dus ook opgenomen. Father Timothy overleed toen Ram 6 jaar was. De vraag van de Quiz ging over de kerk waar Ram jaren gekerkt had toen hij bij Father Timothy woonde. Ram had de vraag dus goed.

Ram ontmoet zijn vriend Salim. Samen gaan ze in een flat wonen. Hun buren zijn erg geïnteresseerd in astronomie. Ram luistert z’n buren af. Ram merkt dat de buurman zijn dochter mishandelt. De buurman geeft zijn dochter les in de sterrenkunde. Als de buurman een keer dronken thuis komt gooit hij hete thee over zijn dochter heen, waardoor ze in het ziekenhuis belandt. Ram werd zo boos dat als hij de buurman over de gang ziet lopen hem een duw geeft zodat hij de trap af stort. De vraag in de Quiz is wat de kleinste planeet is en dat is Pluto, dit weet Ram doordat het gehoord heeft door de muur.

Ram wordt samen met Salim opgenomen in een tehuis. Er komt een man langs van een ander tehuis. Ram en Salim moeten met hem mee. Ze komen erachter dat iedereen die hier komt verminkt word zodat het tehuis beter verdient aan het bedelen van de kinderen. Ram en Salim ontsnappen door het raam van de badkamer. Het antwoord op de vraag is Surdas, de blinde dichter die een aanhanger was van de God Krishna.

Ram werkt voor een bekende Indiaanse actrice Neelima Kumari. Er komt een “vriend” van Neelima langs. Als hij weggaat, treft Ram haar aan met allemaal blauwe plekken. Als hij een week later Neelima’s kamer binnenkomt, ziet hij haar op har bed zitten. Ze heeft zich zwaar opgemaakt en heeft haar beste film aangezet. Ram vindt haar uren later levenloos, met het kaartje van haar beste optreden in haar hand. Neelima Kumari heeft zelfmoord gepleegd. De vraag van de Quiz is: In welk jaar Neelima de award voor beste actrice heeft gewonnen? In 1985.

Het is oorlog. Ram zit met een paar andere mensen in een bunker. Een man vertelt een verhaal. 'Ik ben soldaat en vocht tegen Pakistan. Ik heb de brug veroverd, maar een andere soldaat beweerde dat hij het had gedaan. Ik kreeg dus geen medaille.' Als de soldaat die beweerde de brug veroverd te hebben op z’n kamer zit, vertelt de kolonel het echte verhaal. De soldaat is dus geen held maar deserteur. De soldaat hangt zichzelf op als hij merkt dat hij door de mand gevallen is. De vraag is wat is de hoogste onderscheiding die in de oorlog gegeven werd voor als je je best had gedaan, de Param Vie Chakra.

Ram reist met de trein. Hij heeft zijn salaris ontvangen. Het jongetje dat voor Ram zit vraagt aan hem of hij slim is. Ram zegt van wel. Het jongetje gelooft het niet. Als bewijs laat Ram zijn salaris zien. Plotseling komt er een overvaller met een Colt pistool de trein in. Hij vraagt aan iedereen geld of sieraden. Ram geeft wat geld dat hij in zijn borstzakje heef zitten. Als de overvaller wil vertrekken roept het jongetje dat Ram meer geld heeft. Ram moet zijn salaris afstaan. Hij stort zich onmiddellijk op de overvaller nadat hij het geld heeft overhandigd. Ram dood de overvaller. De vraag uit de Quiz is: Wie vond de revolver uit? Antwoord: meneer Colt.

Ram gaat als knecht bij Colonel Taylor werken. Taylor is een Australische diplomaat. Niemand mag de kamer van Taylor betreden. De knecht die bij Ram op de kamer van Ram slaapt steelt iets van Colonel. Ram wordt er van beschuldigd, maar Taylor weet dat Rams kamergenoot het gedaan heeft. De knecht wordt ontslagen. Ram vindt het apart: hoe komt het dat Taylor overal achterkomt? Er komt een nieuwe kok die op Taylors kamer inbreekt opzoek naar geld. Ram betrapt de kok, en stuurt hem weg. Ram ziet dvd’s liggen op elke dvd staat een naam, ook zijn naam zit erbij. Nieuwsgierig speelt hij de dvd af. Hij ziet zichzelf bezig in z’n kamer. Taylor heeft dus overal camera’s hangen! Daarom weet hij dus altijd alles! De vraag is wat betekent diplomat persona non grata? Het antwoord is: de diplomaat is niet accepteerbaar.

Salim gaat bij Ahmed wonen. Salim ontdekt dat Ahmed en huurmoordenaar is. Ahmed wil op een gegeven moment Abbas Rizvi, een beroemde producer vermoorden. Salim waarschuwt hem. Abbas wordt opgepakt. De vraag is: hoeveel ‘goals’ heeft Sachin Malvakar gescoord? Het antwoord is 36, Ram weet dit doordat Ahmed van rugby hield.

Ram wordt gids in de Taj Mahal. Hij komt daar Nita tegen, op wie hij verliefd wordt. Ram vraagt haar ten huwelijk. Ze zegt nee, omdat ze uitgehuwelijkt is. Op een dag vlucht Nita weg. Haar “man” vind haar en slaat haar in elkaar. Nita komt in het ziekenhuis terecht. Ram steelt van zijn gastvrouw om de bruidsschat van Nita te betalen. De vader van Nita eist meer geld. Ram begrijpt dat hij dat de vader van Nita alleen maar meer zal blijven vragen dus hij geeft het op. Ram ziet een krant liggen met het artikel “How do you win a billion?”. Bij de uitgang van het ziekenhuis ziet hij een man wiens zoon op sterven ligt. Ram geeft aan hem het geld zodat de man de operatie betalen kan. De man geeft een visitekaartje met zijn naam en adres erop. Ram besluit mee te doen met de Quiz. Bij de op een na laatste vraag schakelt Ram een hulplijn in. Hij belt de man wiens zoon op sterven lag en die kan de vraag wel beantwoorden. De vraag luidt: in welk van de toneelstukken van Shakespeare heet iemand Costard? Antwoord: Love’s labour’s lost.

Ram zit in een bar. Tegenover hem zit een man die een beetje zielig zit te doen. Hij vertelt: “Ik had een broer die een groot zakenman was. Ik had een baan in het bedrijf van m’n broer. Omdat ik geld nodig had ging ik van mijn broer stelen. Mijn broer komt erachter en sluit me op. Mijn vrouw wordt erg boos op mijn broer en wil hem wreken. Ze gelooft in voodoo. Ze maakt dus een poppetje en vraagt aan mij om ergens in het poppetje te prikken. Ze vertelt erbij dat als ik in de buik prikt mijn broer buikpijn krijgt, in het hart een hartaanval enz. Ik dacht dat het een grapje was dus prikte ik in het hart. Een uurtje later hoorde ik dat mijn broer aan een hartaanval overleden is.” Als de man klaar is met zijn verhaal stort hij opeens neer. Z’n vrouw heeft waarschijnlijk met het voodoopoppetje zitten zooien. De vraag is: wat is de hoofdstad van Papua-New Guinea? Antwoord: Port Moresby.

Ram zit in de show. De laatste vraag die hij krijgt weet hij net zoals al de andere vragen. De laatste vraag wordt opeens gewijzigd en als ongeldig gezien. Ram vraagt of hij naar de wc kan. Prem Kumar, de presentator gaat mee. Als ze hun handen aan het wassen zijn haalt Ram plotseling een gun uit zijn zak. Hij heeft in de presentator namelijk de mishandelaar van Neelima en Nita ontdekt. Hij houdt Kumar onder schot maar durft niet te schieten. Hij schenkt Kumar genade mits hij het goede antwoord van de volgende vraag krijgt. Het antwoord is C volgens Kumar. De show begint opnieuw Ram kan kiezen tussen A en C. Ram vertrouwde Kumar niet dus hij gaf het antwoord A. Het antwoord was goed. Prem Kumar had dus gelogen.

Ram is benieuwd wie de advocaat is. Het blijkt zijn buurmeisje te zijn die naast hem woonde in de flat, wiens vader haar mishandelde.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

J.

J.

Een geweldig goed verslag. K'heb er vreselijk veel aan gehad.

3 jaar geleden