Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Romeo + Juliet (1995)

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 721 woorden
  • 24 juli 2008
  • 10 keer beoordeeld
Cijfer 6.8
10 keer beoordeeld

Samenvatting: Romeo en Juliet

Het verhaal gaat over 2 families in Verona. De Capulets en de Montagues. Door een oude vete haten ze elkaar, eigenlijk zonder reden. Relletjes tussen de kinderen van de 2 families zijn aan de orde van de dag in Verona Beach.

Jongens van de families staan bij een benzinestation en krijgen ruzie er volgt een vuurgevecht daardoor vliegt de boel in de brand. De politie komt er bij en de families moeten bij de rechter komen. Na dit incident gaan een paar jongens van de Montagues in het geheim naar een feest van de familie Capulets. Daar ontmoeten Romeo en Juliet elkaar. En worden verliefd op het eerste oog, en zoenen elkaar.
Dan vertelt een vrouw dat Juliet bij de vijandige familie Montages hoort. En Romeo gaat weg naar huis. Later besluit Romeo terug naar Juliet je gaan en klimt over de muur van het huis. En komt in de tuin van de Capulets terecht, als Juliet net de tuin in komt lopen maar ze ziet hem niet. Juliet spreekt in zich zelf over hoe erg ze Romeo mag. Romeo blijft een poosje achter haar staan, als hij iets tegen haar wil zeggen schrikt ze zo erg dat ze in het zwembad valt. De bewaking gaat even kijken of alles goed gaat er Romeo springt ook in het water en blijft onder water tot de bewaking weg is. De huisvrouw ziet het en zegt dat Romeo moet vertrekken.

De volgende dag gaan Romeo en Juliet naar de kerk om daar in het geheim te trouwen. Niemand is er bij van beide families, behalve de huisvrouw. Ze spreken af dat ze elkaars families niets zullen aandoen. De volgende dag zitten Romeo en de familie bij een stand tent en drinken wat als de Capulets er aan komen, ze beginnen Romeo in elkaar te slaan maar Romeo doet niets terug. Als de Montagues dat zien beginnen ze te schieten. Hierdoor raakt een goede kameraad van Romeo gewond en Romeo wordt boos, en wil wraak. Hij pakt zijn pistool en schiet een neef van Juliet dood.
Als de politie er aan komt word gezegd dat Romeo de dader van de moord is en word uit de stad verbannen. Juliet krijgt te horen wat er is gebeurd. Romeo ging naar het huis van Juliet toe, en ze gingen met elkaar naar bed. De volgende dag licht Romeo nog bij Juliet in bed, en de moeder van Juliet komt naar de kamer toe. Romeo gaat snel naar buiten, en vertrekt uit Verona. De moeder zegt dat het tijd wordt dat ze met een jongen gaat trouwen. Maar dat wil Juliet natuurlijk niet, ze moet die donderdag nog trouwen.
Ze gaat naar de kerk om daar te praten en een oplossing te zoeken. De pastor zegt dat ze een drankje een dag van tevoren dat ze gaat trouwen. En als ze die inneemt blijft ze 42 uur in een heel erg diepe slaap, en het lijkt dan net dat je dood bent. Hij zou zorgen dat Romeo een brief krijgt waarin staat wat het plan is, en dat ze zo met elkaar weg kunnen gaan. Zo gezegd zo gedaan, en hij stuurt Romeo een brief. Op die donderdag hoort een vriend van Romeo het nieuws en gaat naar hem toe om het hem te vertellen. Ze gaan naar de kerk waar Juliet opgebaard ligt, en zo loopt de brief mis en weet zo niets over het plan. Als ze politie er achter komt dat Romeo terug in de stad is gaan ze achter hem aan. Als Romeo en de vriend in de stad zijn worden ze achtervolgd daar de politie. Ze gaan naar een adres waar een man gif verkoopt hij koopt een flesje en gaan er vandoor. Als ze bij de kerk komen stapt Romeo uit de auto en gaat de vriend verder. Hij komt de kerk in maar de Politie heeft het gebouw omsingeld. Romeo gaar opzoek waar Juliet ligt. Als hij haar heeft gevonden gaat hij naast haar zitten, Juliet ontwaakt langzaam maar Romeo merkt niets. En neemt het gif in en gaat dood als Juliet net wakker is geworden ze heeft gezien wat er is gebeurd. En Romeo gaat dood, Juliet besluit ook zelfmoord te plegen met het pistool die Romeo bij zich had. En zo liggen ze dood is de kist.

REACTIES

A.

A.

er staat 42 uur maar het is 24 uur voordat julliet ontwaakt uit haar droom of zoiets.

15 jaar geleden

R.

R.

kijk het verhaal is wel goed maar meestal is het begin weggelaten dat met die bezinestaition byv .

15 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Romeo + Juliet (1995)"