Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Bend It Like Beckham (2002)

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 2e klas vmbo | 953 woorden
  • 27 februari 2010
  • 15 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
15 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Title of the film:
Bend it like Beckham

Can you explain the title? What does it mean?
De titel betekent een curve van Beckham. Het betekent dat hij de bal met een boogje kan schieten.

Find information about the film (director, screenwriter, actors, year, etc on www.imdb.com)
Director: Gurinder Chadha
Screenwriter: Gurinder Chadha, Guljit and Paul Mayeda Berges.
Actors:
- Jessminder (Jess) Kaur Bhamra
- Juliette (Jules) Paxton

- Joe
- Mr. Bhamra
- Mrs. Bhamra
- Pinky Bhamra
- Alan Paxton
- Paula Bexton
Year: 2002 in the Netherlands.

On the same webpage, on the left in Fun stuff: Trivia and Goofs:
Neem 3-4 dingen over van de leuke weetjes en “missers”in deze film. Doe dit in het Nederlands (dus je moet het begrijpen en vertalen!)
- De hounslow Harriers team bestaat niet, maar bijna alle spelers zijn professionele voetballers.
- Als Jules depressief in haar bed ligt, verfrommelt ze de foto van haar en Joe en gooit hem in de prullenbak. Maar als ze de camera op de foto inzoomt, zitten er nauwelijks plooien in.
- Als Jess in haar eerste speelt, heeft ze die nieuwe rode Adidas schoenen aan, terwijl ze die in de film pas later had gekocht.

- Jess draagt rugnummer 7 voor de Hounslow Harriers, dat is het rugnummer dat David Beckham droeg bij het Engelse nationale elftal en Manchester United.

Summary of the plot = the story

Bend it like Beckham
Jess is de hoofdpersoon uit de film. Ze heeft veel talent met voetbal. Ze mag het niet spelen van haar ouders, omdat ze vinden dat Jess er netjes uit moet zien, kan koken en alles in het huishouden kan doen. Jess voetbalt toch stiekem in het park met haar Indiase vriendin. Waar Jess woont, woont ook Jules. Jules voetbalt bij het damesteam Hounslow Harriers in Engeland. Als Jules door het park jogt, ziet ze Jess voetballen. Ze vindt dat Jess het erg goed doet en vraagt bij haar coach Joe of Jess een kans krijgt om in het damesteam te komen. Als Jess het hoort is ze helemaal blij en ze mag een training mee trainen. Joe vindt ook dat ze goed speelt en laat haar door bij het team. Jess is erg blij, maar ze moet nu elke keer liegen tegen haar ouders. Als haar moeder Jess ziet voetballen in het park, is ze erg boos en zegt ze dat Jess niet meer mag voetballen. Jess blijft liegen en gaat door met de trainingen en de wedstrijden. Jess en Jules vallen allebei op de coach. Joe. Het team moet voor een wedstrijd naar Duitsland. Ze winnen de wedstrijd en gaan die avond feesten. Jess en Joe staan bijna te zoenen als Jules net naar buiten komt. Jules is erg boos op Jess. Weer thuis, heeft Jess weer een wedstrijd. Haar vader zit bij deze wedstrijd in het publiek. Tijdens de wedstrijd krijgt Jess een rode kaart. Joe wordt hier erg boos op Jess. Jess rent hem achterna en als ze samen even een tijdje hebben gepraat, geven ze elkaar een knuffel. De vader van Jess kwam net aanlopen en hij was woest. Er mocht nooit meer gevoetbald worden. Jess baalde heel erg en ze wist niet wat ze moest doen. Tussen Jess en Jules ging het na een tijdje al weer goed. De zus van Jess ging trouwen op de dag van de grote finale. Bij de finale kwam er een scout kijken voor het Amerikaanse team. Dit was Jess haar droom, maar ze kon haar zus en haar familie niet in de steek laten. Op het feest was Jess erg verdrietig. Toen haar vader het zag, mocht Jess naar de wedstrijd en de tweede helft mee spelen. Ze deed erg goed haar best en ze had zelfs twee keer gescoord. De Hounslow Harriers hadden gewonnen. De scout zag hoe goed Jess en Jules konden voetballen en ze mochten samen gaan voetballen in Amerika en dus bij het Amerikaanse team. De ouders van Jess vonden het eerst niet goed, maar daarna vonden ze het niet erg en mocht ze naar Amerika! Toen ze op het punt stonden om te vertrekken, kwam Joe naar het vliegveld om gedag te zeggen. Even later stonden Jess en Joe te zoenen terwijl David Beckham voorbij kwam. Jules was ook erg blij voor ze.

Description of the characters: geef aan hoe de volgende mensen zijn en geef voorbeelden van hun gedrag uit de film.

Jess
Jess is een lieve en aardige meid. Ze heeft veel doorzettingsvermogen. Van haar ouders moet ze netjes zijn en alles in het huis kunnen. Maar dat wil Jess helemaal niet. Jess wil voetballen, maar dat mag niet van haar ouders. Ze verzint allerlei leugens om toch naar voetbal te gaan. Jess vindt Joe leuk en later in de film krijgen ze ook wat.

Jules
Jules is de beste vriendin van Jess. Jules heeft Jess in het team gekregen en samen voetballen ze sterren van de hemel. Jules houdt alleen maar van voetbal en wil professioneel gaan voetballen. Jules heeft een aardig karakter.

Joe
Joe is de coach van het damesteam de Hounslow Harriers. Joe is een lieve jongen en je kunt hem vertrouwen. Hij wilde ook professioneel gaan voetballen, maar hij kreeg een blessure aan zijn knie. Daarom is hij nu de coach van een damesteam.

In the film you see how Indian and Pakistani people live In Britain. Describe some characteristics things of their way of living.

- De ouders bepalen met wie hun zoon/dochter gaat trouwen en ook, of ze wel mogen trouwen.
- De kinderen moeten heel vaak koken en moeten alles weten hoe je een gerecht moet maken.
- Op feesten hebben ze heel andere kleding aan als wij. Grote jurken met veel kleuren en heel veel sieraden om.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Bend It Like Beckham (2002)"