Lola rennt (1998)

Beoordeling 6
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 439 woorden
  • 10 februari 2002
  • 236 keer beoordeeld
Cijfer 6
236 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Titel: Lola Rennt

Hoofdpersonen: Lola is de hoofdpersoon van het verhaal. Zij is een meisje van ongeveer 20 jaar en ze heeft een vriend Manni. Haar vader is directeur van een bank. Een belangrijk kenmerk van haar is dat ze felrood haar heeft.

Manni is ook een hoofdpersoon van het verhaal. Hij is ongeveer 20 jaar en zijn beroep is geldloper. Lola is zijn vriendin. Hij ziet er heel stoer uit maar eigenlijk is hij heel erg lief. Dat kun je merken aan zijn gesprekken met Lola.

Titelverklaring: Lola (de hoofdpersoon) moet telkens rennen om aan het geld te komen en op tijd te komen. Lola rent dus heel veel ongeveer een kwart van de film.

Samenvatting: Het verhaal begint met Manni die Lola huilend opbelt vanuit een telefooncel. Hij vertelt haar dat hij een zak met 100.000 mark bij zich had en dat hij die in de metro heeft laten liggen omdat er controleurs aankwamen. Als hij uit de metro klimt vergeet hij zijn tas en hij ziet dat een zwerver hem meeneemt. Manni moest de zak met geld naar een criminele organisatie brengen. Hij heeft nog 20 minuten want hij moet de zak voor 12 uur aan de criminele mensen geven. Lola zegt dat zij voor de 100.000 mark zal gaan zorgen. Lola rent naar haar vader want die is bankdirecteur. De vader wil haar het geld niet geven. Lola rent zo snel mogelijk naar Manni toe. Maar ze is net te laat. Manni is al bezig om een supermarkt te overvallen om het geld bij elkaar te krijgen. Als ze dan weer naar buiten komen worden ze opgewacht door de politie en Lola wordt doodgeschoten. Dan zie je ineens Lola’s (rode) telefoon naar beneden komen en het verhaal begint opnieuw maar nu gaat het anders. Lola besluit deze keer om haar vaders bank te overvallen. Alles lijkt goed te gaan met het geld maar als ze Manni aan ziet komen wordt hij overreden. Dan begint alles nog een keer opnieuw. Lola gaat met het beetje geld dat ze heeft naar het casino. Ze heeft geluk en wint het benodigde bedrag. Op het zelfde moment komt Manni de zwerver tegen en krijgt het geld van hem terug in ruil voor zijn pistool. Lola rent snel naar de afgesproken plaats maar ze ziet Manni niet. Manni is op dat moment met de mannen van de criminele organisatie aan het praten en geeft hen de zak geld. Dat is het einde van de film.

Mening: Ik vond het een beetje een vage film. Het was best ingewikkeld omdat je heel veel dingen moest onthouden. Ook was het irritant dat alles steeds weer terug kwam.

REACTIES

J.

J.

Weet je ook waar Lola rennt zich afspeelt?
Zou je dat kunnen e-mailen?

20 jaar geleden

D.

D.

Ha maar je komt niet door mijn boorbeuker V2!!

4 jaar geleden

K.

K.

In Berlijn

10 jaar geleden

J.

J.

Wat dan nog, met mijn bliksemsprint en dan m'n astrobeuk er achteraan kom ik wel door je wormgat!!!

4 jaar geleden

X.

X.

Kom op Jenus je kan het, je moet gewoon wat meer geloven in je eigen spel.

4 jaar geleden

T.

T.

Weet je dat wel zeker? ik heb jou hier nog nooit gezien

4 jaar geleden

T.

T.

Maar ik heb jou hier ook nog nooit gezien, ATOOM VUUR!

4 jaar geleden

J.

J.

Wat ben jij een vervelend persoon zeg... NEEEEEEEEE, ALLES BEHALVE DAT, geen moment, ILLUSIE BAL!

4 jaar geleden

C.

C.

Ha nu ben jij aan de beurt Jude Sharp, wat vind je van onze perfecte zone druk? huh?

4 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Lola rennt (1998)"