Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Good Bye, Lenin! (2003)

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 523 woorden
  • 13 januari 2005
  • 375 keer beoordeeld
Cijfer 6.1
375 keer beoordeeld

Goodbye Lenin samenvatting: De moeder van Alex krijgt bezoek van Stasi-medewerkers omdat haar man naar het westen is verhuisd. Toen haar man de vader van Alex weg was had Hanna een psychische dip. Veel mensen in de DDR willen vrijheid en daar voor werd ook veel gedemonstreerd in de DDR. Tijdens de demonstratie wordt Alex op gepakt en Hanna krijgt een hartaanval. Ze ligt 8 maanden in coma in het ziekenhuis. In de tijd dat ze in coma is de val van de Berlijnsemuur. Alex is veel bij zijn moeder in het ziekenhuis hij wordt daar verliefd op een verpleegster. Alex gaat werken bij een bedrijf dat schotels zet. Hij verkoop er heel veel omdat veel mensen het WK voetbal willen zien. Hanna komt uit coma en mag zich niet te veel in spannen en niet stressen. Alex wil dat zijn moeder naar huis komt de zus van Alex wil dat niet maar het gebeurt toch. Alex wil niet dat Hanna te weten komt dat de Berlijnse muur is gevallen want dan is hij bang dat zijn moeder zich te veel strest. Het is heel moeilijk verborgen te houden, want hij moet aan ouden producten zien te komen van de DDR op TV is het allemaal anders, dus besluit hij samen met zijn vriend journaals te gaan opnemen die gaan over de DDR. Als Alex en Ariane moeder om geld vragen vraagt moeder waarom, dit is omdat alles duurder is geworden. Het geld ligt in lade met een dubbele bodem. Als hij het geld wil wisselen is hij net 2 dagen te laat daarvoor omdat de wissel periode voorbij is. Alex en Lara (de zuster uit het ziekenhuis, waar Alex verliefd op was is nu zijn vriendin) gaan in een leegstaande woning wonen. Veel mensen zijn na de val naar het westen vertrokken zonder iets mee te nemen. Op een gegeven moment ziet moeder uit het raam een Coca Cola-vlag. Hier klopt iets niet denkt ze dan. Alex maakt dit weer duidelijk door middel van een journaal te maken waarin dit uitgelegd wordt. Als Hanna voor het eerst naar buiten gaat, zonder dat Alex dit weet, ziet ze van ales wat eerst niet in de DDR was. Dit maakt hij weer duidelijk door een TV opname. Ariane wil dat Alex alles uitlegt aan zijn moeder. Dit wil Alex niet. Ze gaan buiten de stad naar het plattenland op vakantie. Hanna verteld hier dat ze Alex en Ariane iets heeft voor gehouden. De vader van hun 2 is niet zomaar naar het westen vertrokken Hanna en haar kinderen zouden hem achterna komen maar dit heeft ze nooit gedaan. En vader heeft ook heel veel brieven gestuurd maar die heeft Hanna allemaal verstopt in een keukenkastje. Hanna krijgt die nacht weer een Hartaanval. En de artsen zeggen dat ze niet lang meer te leven heeft. Ze wil wel voor dat ze dood gaat haar man nog zien. Dit gebeurt ook Alex gaat bij hem op bezoek (zijn adres stond in de brieven die Hanna verstopt had). Dan overlijd ze korte tijd later. Haar as word in de lucht geschoten met vuur werk, dit was een wens van haar.

REACTIES

D.

D.

Er staat dat de moeder Hanna heet, maar ze heet Christiane.
Ook staan er typfouten in!
Vr. Groet

16 jaar geleden

M.

M.

Hallo, de namen uit dit verslag kloppen niet helemaal het is best verwarrend.
m.v.g Muriel

16 jaar geleden

".

".

Degene heet niet Hanna maar Christiane

17 jaar geleden

A.

A.

De moeder van Alex in dit verhaal wordt Hanna genoemd. In de film heet ze Chistiane

18 jaar geleden

C.

C.

De zinnen zijn vreemd geformuleerd en de verhaallijn loopt niet helemaal goed. Ook heet Hanna in de film Christiane (maar dat stond er al). Ook staan er wat typefouten in (Berlijnse muur moet niet aan elkaar bijvoorbeeld). xxx Charlie

13 jaar geleden

B.

B.

Jo hardstikke bedankt! Ik snaptte er niks van man! nu een klijn beetje!

xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxooxoxo loveyouall

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Good Bye, Lenin! (2003)"