Good Bye, Lenin! (2003)

Beoordeling 7
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 973 woorden
  • 21 april 2004
  • 126 keer beoordeeld
Cijfer 7
126 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Wat voor een soort film was het?

Een drama- oorlogsfilm. Het waren allemaal dramatische bedoelingen die in de film zaten, maar het had wel allemaal te maken met de oorlog…

Noem de vijf belangrijkste personen uit de film en noteer wat hun rol in de film is.

Alex. Dit is de zoon van Frau Christiane Kerner. Hij probeert zoveel mogelijk stress bij zijn moeder te voorkomen en daarom wilt hij alles laten zoals het was, voor de val van de muur.

Ariane. Zij is de zus van Alex en de dochter van Frau Christiane Kerner. Ze kan er niet goed tegen dat Alex alles anders voordoet dan dat het werkelijk is. Ze heeft er ook maar weinig vertrouwen in.

Frau Christiane Kerner. Dit is de moeder van Alex. De film gaat over haar. Ze krijgt een hartaanval en raakt in coma. Na 8 maanden wordt ze weer wakker, maar intussen is de muur gevallen. Haar hart is zo zwak dat ze geen stress of druk mag hebben en daarom wilt Alex haar “in de wereld houden waarin zij leefde” om het haar langzaam duidelijk te maken en om zo te voorkomen dat ze schrikt van de gebeurtenissen en de stress op die manier niet aan kan.

Lara. Zij is de vriendin van Alex. Alex heeft haar leren kennen in het ziekenhuis war zijn moeder al die tijd in coma heeft gelegen, want Lara was daar verpleegster en kwam veel bij Alex’ moeder.

Denis. Dit is een vriend van Alex. Hij helpt hem veel en makt zelfs allemaal nieuwsuitzendingen om er nog beter voor te zorgen dat de moeder van Alex niks merkt van alle veranderingen.

In welke relatie staan de bovengenoemde personen tot elkaar?

Frau Christiane Kerner is de moeder van Alex en Ariane. Ze kent Lara als haar verpleegster, maar ook als de vriendin van haar zoon.

Alex is de zoon van Frau Christiane Kerner en het broertje van Ariane. Lara is zijn vriendin en Denis is zijn vriend die hem overal mee helpt.

Ariane is de dochter van Frau Christiane Kerner en de zus van Alex. Ook zij kent Lara als de vriendin van haar broer en de verpleegster en haar moeder

Lara is de vriendin van Alex. Ze kent Frau Christiane Kerner uit het ziekenhuis waar ze haar verzorgde en later als de moeder van Alex en zijn zus.

Denis is niet echt bekend. Hij is wel een vriend van Alex, maar verder maakte hij alleen de nieuwsberichten.

Met welke persoon uit de film heb je je kunnen identificeren en met welke juist niet?

Met Alex en zijn vriendin heb ik me het beste kunne identificeren. Alex die doet veel voor zijn moeder. Hij weet dat zijn moeder erg voor het communisme is en wil niet laten merken dat alles zo verandert is. Zo wilt hij haar beschermen en ik zou dat ook voor mijn moeder doen… De vriendin van Alex begrijp ik ook wel. Ze helpt toch mee, maar vindt het ergens maar niks. Ze wil niet liegen… Met Ariane en de moeder niet. Met de moeder niet, omdat ze eigenlijk niet veel doet in de film. Ze heeft wel de hoofdrol, want alles gaat om haar, maar de helft van de tijd ligt ze in coma en zoiets heb ik nog nooit meegemaakt, dus ik weet eigenlijk niet hoe dat is. En van Ariane vind ik dat ze teveel aan zichzelf denkt.

Beschrijf kort de inhoud van de film.

Dit wil je ook lezen:

Alex' moeder is een groot aanhangster van de Oost-Duitse communistische machthebbers. Ze krijgt een hartaanval en raakt in coma. Dit blijft zo voor 8 maanden. Als ze wakker wordt, is er veel verandert. De muur is gevallen en Oost- en West Duitsland is één geworden. Mar haar hart is erg zwak. Hierdoor kan ze door de kleinste schok of net teveel stress al overlijden. Haar zoon Alex wil dat natuurlijk voorkomen en daarom maakt hij een soort eigen wereld voor zijn moeder. Hij zorgt ervoor dat voor haar alles nog precies hetzelfde lijkt als die 8 maanden geleden.

Beschrijf de 3 belangrijkste scènes uit de film.

Het beginstukje. Iedereen ging de straat op om te protesteren. Ook Alex en zijn moeder zag hem daar. Hierdoor kreeg ze een hartaanval.

Als moeder voor het eerst weer gaat lopen. Haar zoon is naast haar in slaap gevallen en stiekem gaat ze uit bed. Als ze bij het raam komt, ziet ze een beeld van (?) en zo krijgt ze een beetje argwaan.

Als er aan Alex en zij zus vertelt wordt wat er echt gebeurd is met hun vader en hoe het werkelijk gelopen is. Hierdoor gaat Alex zijn vader opzoeken, omdat het de laatste wens van zijn moeder was om hem nog een keer te zien.

Noteer 4 specifieke uitdrukkingen die bij jouw type film horen.

Volgens mij had de film niet echt bepaalde uitdrukkingen die veel voorkwamen. Wel hoorde je vee de naam van sommige producten waarna Alex opzoek was. Ik weet niet precies wat, maar het was voornamelijk het merk van de augurken en van de koffie.

Heeft de film een boodschap en zo ja, welke?

Ik denk het laten zien van hoe moeilijk het is om iets heel anders te laten zijn en hoe het is om om te gaan met de problemen die erbij komen kijken. In dit geval de coma van de moeder.

Geef je waardeoordeel over de film.

Ik vond het verhaal goed geacteerd en ook aan te bevelen. Echt humoristisch vond ik het niet, maar er zaten wel af en toe grappige stukjes tussen.

Vat je oordeel samen en geef een toelichting.

Ik vond het een best mooie film om te zien, alleen wel een beetje langdradig. Er gebeurde niet echt iets, het kwam steeds op hetzelfde neer. Maar het werd goed gespeeld en het verhaal zelf was ook niet verkeerd, dus al met al een goede film.

Het filmverslag gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen

Ik vond het een best mooie film om te zien, alleen wel een beetje langdradig. Er gebeurde niet echt iets, het kwam steeds op hetzelfde neer. Maar het werd goed gespeeld en het verhaal zelf was ook niet verkeerd, dus al met al een goede film.

REACTIES

E.

E.

Moeder Katrin Saß is niet een aanhanger van het communisme, maar van het socialisme.

15 jaar geleden

M.

M.

hoihoi!!

kei goed verslag van Goodbye lenin joh!! ;-)

X PerzZzikjuh

haha :-D

18 jaar geleden

I.

I.

het is wel het communisme hoor! oost-duitsland is namelijk communistisch

11 jaar geleden

X.

X.

Het standbeeld, dat de moeder van Alex ziet is van Lenin!

8 jaar geleden

H.

H.

Ik heb precies deze vragen voor mijn verslag, dankje!

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Good Bye, Lenin! (2003)"