Emil und die Detektive (2001)

Beoordeling 7
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 692 woorden
  • 23 mei 2004
  • 150 keer beoordeeld
Cijfer 7
150 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Filmverslag over ‘Emil und die Detektive’

Emil z’n ouders zijn gescheiden, en hij woont bij zijn vader. Op Emil’s 13e verjaardag krijgt hij een vlieger en gaat hij naar het strand. Als ze weer thuis zijn een brief van zijn moeder uit Montreal voor zijn verjaardag. Maar dan krijgt Emil’s vader een ongeluk waardoor hij in het ziekenhuis belandt. Er komt een brief van de politie waarin staat dat Emil’s vader zijn rijbewijs wordt afgepakt. Zijn vader denkt dat Emil het niet zal redden als hij in het ziekenhuis ligt. Daarom stuurt hij Emil met 1500 mark naar kennissen in Berlijn. Wanneer Emil in de trein zit op weg naar Berlijn ontmoet hij een man, Max. Voor 1500 mark kan Emil een rijbewijs kopen voor zijn vader en hij doet dat ook. Max biedt Emil wat te drinken aan, en Emil drinkt dat op. Na een tijdje valt hij in slaap. Als hij wakker wordt, komt hij erachter dat Max hem dronken heeft gevoerd en al zijn geld heeft meegenomen. Emil gaat Max achtervolgen, hij wil zijn geld terug. Ondertussen staan de kennissen waar Emil zou gaan logeren op het station op hem te wachten, maar Emil komt niet aan. Hij heeft geen geld meer en steelt eten, maar hij wordt betrapt door een meisje, Pony. Emil legt aan haar het hele verhaal uit en Pony word ook kwaad op de man. Pony roept al haar vrienden op om Emil te helpen. Eén van haar vrienden, Tipsy, gaat bij de kennissen van Emil slapen, en zegt dat hij Emil is. De rest van de vriendengroep achtervolgen samen met Pony en Emil Max vanuit een taxi. Max gaat in een hotel logeren, en Pony gaat naar binnen om de sleutel van de kamer aan de receptie te vragen. Ze zegt dat Max een bekende filmster is, en dat zij zijn dochter is. Ze laat dan een mobiele telefoon en een creditcard zien, die een rijke vriend van haar heeft. Ze krijgt dan de sleutel van de kamer van Max en gaat samen met Emil naar binnen. Op hetzelfde moment is Max in een andere kamer bezig sieraden te stelen, maar op hetzelfde moment komt er iemand van de roomservice langs. Max vlucht: hij klimt via de balkons naar zijn eigen kamer, waar Emil bezig is zijn geld te zoeken. Max komt binnen en Emil verstopt zich, omdat hij niet weg kan doordat Max de deur op slot heeft gedaan. Als Max slaapt kan Emil eindelijk ontsnappen, en hij neemt een koffer met sieraden mee.

Tipsy, de jongen die in plaats van Emil naar die kennissen ging, heeft ondertussen het hele verhaal tegen Gustav (het zoontje van de kennis) verteld, en neemt hem mee naar de vriendengroep. Max komt erachter dat de kinderen in de kamer zijn geweest doordat Emil per ongeluk een briefje liet vallen, en hij gijzelt Pony. Pony belt Emil op, maar Max zegt tegen Emil dat hij zijn koffer met juwelen wil ruilen voor Pony, en mag er geen politie bijkomen. De vriendengroep strooien in de hele stad pamfletten rond om zoveel mogelijk mensen op te trommelen. Emil ruilt de koffer met juwelen voor Pony. Als Max wegloopt van Emil en Pony wordt hij achtervolgd door een hele grote groep kinderen en ouderen. De enige weg die Max nog op kan is richting de kerk, waar Gustav’s moeder is. Ze vertellen het hele verhaal, maar Max ontkent het. Gustav’s moeder zegt tegen Max dat hij de koffer moet openen om te laten zien dat hij onschuldig is. Max rent de kerk uit maar wordt buiten gepakt door de politie. Emil krijgt zijn 1500 mark terug, en de kinderen krijgen nog 5000 mark. Er zijn ook allemaal journalisten die ook het hele verhaal willen weten. Even later komt ook Emil’s vader aan, die heeft het hele verhaal al gehoord via de tv. Dan zegt Emil’s vader dat hij een nieuwe baan heeft, hij wordt klantenadviseur. Emil en zijn vader gaan terug naar hun huis. Op een dag gaan ze weer samen naar het strand, en dan ziet Emil daar al zijn vrienden uit Berlijn weer terug.

REACTIES

D.

D.

hallo, volgends mij zijn er een paar dingen verkeerd want de ouders van Emil waren niet gescheiden maar de moeder was overleden.
Ik weet het niet zeker maar ik wou het toch even melden.

gr. xxx danielle

17 jaar geleden

L.

L.

haha handig wij moeten zelfde verslag maken maar dan max. 500 woorden. moek dus nog ff inkorten

12 jaar geleden

B.

B.

wat een goed verslag!!!!
complimenten aan de gene die dit heeft geschreven . ik print hem snel uit en nog ff leren.
dankjewel!!!

12 jaar geleden

C.

C.

Nee, het klopt wel. Emil's ouders waren gescheiden, en zijn moeder had een nieuwe man in Canada.

12 jaar geleden

K.

K.

Daanielle, jij hebt dan een andere film gezien maar in dit verhaal zijn de ouders gescheiden!

12 jaar geleden

K.

K.

echt goed wie dit geschreven heeft alleen wel jammer dat er niet instaat hoe pony is ontvoerdt!

12 jaar geleden

A.

A.

Goed verhaal, maar de naam van een van die jongens is Gypsy, niet Tipsy.
Ook stuurt Emil's vader hem niet met 1500 Mark naar Berlijn, Emil neemt het geld stiekem mee.

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Emil und die Detektive (2001)"