Zit je in 4/5 havo en heb je een N&T of N&G profiel? Vul deze korte vragenlijst in over chemie-opleidingen en maak kans op 20 euro Bol.com tegoed.

Meedoen

Emil und die Detektive (2001)

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • havo | 1291 woorden
  • 6 januari 2006
  • 201 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.3
  • 201 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!
Emil und die Detective

De film begint dat Emil en zijn vader op het strand zijn, en Emil zijn vader moet zoeken. Waarna hij zijn vader vliegerend vind ner hij over de duinen keek, gaan e naar huis. Emil woont samen met zijn vader in een huisje. Z’n ouders zijn gescheiden. Op zijn verjaardag krijgt hij een brief van zijn moeder, met een foto van haar en haar nieuw man uit Canada en wat geld. Maar Emil verscheurd de foto. Emil is niet altijd even blij. En zijn vader heeft geen werk. Maar Emil’s vader besluit toch werk te gaan zoeken. Hij is erg enthousiast wanneer hij nieuw werk heeft gevonden. Zo enthousiast dat hij niet op de weg let, een tegenligger moet ontwijken en met zijn auto tegen een hooibaal aan knalt, en daarvoor het ziekenhuis in moet. Emil en zijn vriendje komen ’s avonds in de problemen wanner ze een paar schoenen willen stelen uit een kleren deponeerbak. Emil’s vriendje wordt gepakt, maar Emil komt er onderuit.
Omdat Emil niet meer thuis kan wonen omdat zijn vader in het ziekenhuis ligt, wordt hij ondergebracht bij een vrouwelijke kennis en haar zoontje. Emil moet erheen met de trein.

Emil heeft 500 mark op zak. Tijdens zijn treinreis komt Emil een man tegen. Emil raakt aan de praat en de man ziet het geld, waarna hij Emil een drankje geeft waarvan Emil bewusteloos raakt, en de man gaat er vandoor met het geld. Wel heeft Emil een kaartje met een tijd en adres van de man gekregen. Wanneer Emil weer wakker wordt staat de trein alweer bijna stil, en merkt Emil dat het geld weg is. Hij springt op en ziet de man nog wel de trein verlaten. En Emil besluit hem achterna te rennen, dit houdt hij vol tot aan een eetcafé, waar hij een meisje tegenkomt als hij eten probeert te stelen. Wanneer Emil de situatie uitlegt belooft zij hem te helpen. Ondertussen komen de kennis en haar zoontje veel te laat aan op het perron, en is Emil al lang weg. Ze raken een beetje gestressed, maar bedenken zich dat Emil wel naar hun huis zou komen. Ondertussen roept het meisje een heleboel van haar vrienden bij een, stelt Emil aan ze voor en verteld het probleem, waarbij iedereen wel wilt helpen. Ze sturen een jongetje naar het huis van de kennis van Emil, want ze weten toch niet hoe Emil eruit ziet, dit verloopt nog wel redelijk. Samen met de rest van de groep besluiten ze de man te volgen. Ze nemen een taxi en rijden de man achterna. Ze stoppen bij een hotel. Het meisje hangt een verhaal op aan de baliemedewerker, zeggend dat de man die ze zoeken haar vader is en een grote ster. Hij vertelt haar waar de kamer is en geeft haar een sleutel. Dan gaan Emil en zij naar boven. Ondertussen steelt de man verschillende kamersleutels om in die kamers de kluizen leeg te halen. Ondertussen zit Emil in de kamer van de man, opzoek naar het geld. Wanneer de roomservice in een kamer zit waar de man zich bevind, gaat hij via het raam naar zijn eigen kamer, waar Emil dus zit. De kinderen zien het buiten allemaal gebeuren, en maken zich natuurlijk wel zorgen. De man komt de kamer binnen, gaat naar de badkamer waar Emil zocht achter de deur bevind. De man ziet Emil niet, maar de extra paar sleutels wel, waarvan hij waarschijnlijk niet eens door heeft dat het een extra paar sleutels zijn. Emil gaat snel onder het bed liggen en wil de sleutels pakken, maar de man ligt op het bed, met de sleutels bij zich.
Ondertussen makt het meisje zich zorgen, en wil de politie bellen. Maar de vrienden willen nog even wachten, en dat is maar goed ook want even later kwam Emil met het koffertje het hotel uit. Wanner ze het koffertje open maken zien ze de juwelen, maar niet het geld, dat heeft de man nog. Stom genoeg heeft Emil het kaartje wat hij van de man had gekregen verloren in de hotelkamer. . ’s avonds gaat Emil even mee met het meisje naar haar huis, waar haar ouders al ruzie hebben. Emil beland buiten, en belt zijn vader, maar hij krijgt een ander aan de telefoon die hem verteld dat het goed gaat. Later zitten Emil en het meisje weer in de grote kelder waar de kinderen zich altijd verzamelen te praten over hoe het nu verder moet.
De volgende morgen werken de kennis het zoontje en de Nep-Emil aan een speech van de kennis. Ze hebben er lol in. De volgende morgen komt de roomservice bij de man. De roomservice denkt dat hij echt een ster is en vraagt de man om zijn handtekening. De man vind het maar irritant en stuurt de roomservice weg. Dan merkt de man dat zijn koffertje weg is, en wordt natuurlijk kwaad. Dan pakt de man een taxi. Ondertussen zijn Emil en het meisje in een gebouw waar ze een paspoort ofzo willen kopen. Maar aangezien Emil natuurlijk geen geld meer heeft vraagt hij om uitstel. Dan vragen de mannen wat er in het koffertje zit. Als ze erachter komen dat het echte juwelen zijn, willen ze het natuurlijk pakken. Wanneer Emil en het meisje naar de metro rennen, rijden de mannen met de auto naar het volgende station, waar Emil de tram pakt, en het meisje wordt gepakt door de man van wie het koffertje was, hij was hun namelijk op het spoor gekomen. Ondertussen komt de waarheid eruit dat de Emil in het huis van de kennis de echte Emil niet is, wanneer Emil’s vader terugbelt om met Emil te spreken. Het jongetje legt het uit aan het zoontje. Die gaan met z’n tweeën ook naar de groep van alle kinderen toe. De kinderen besluiten actie te ondernemen wanneer het meisje belt dat ze nog steeds bij de man zit, hij het koffertje in ruil wilt voor het meisje, en dat er geen politie bij mag komen. De kinderen gaan akkoord. Ondertussen verspreiden ze s. o. s papiertjes om alle kinderen uit de stad op te roepen op de man te latten. Emil gaat naar de dierentuin en ruilt het koffertje voor het meisje. Wanneer de man de dierentuin verlaat komen op zijn we terug steeds meer kinderen achter hem aan lopen. Ondertussen leest de vrouw de speech voor die de neppe Emil en haar zoontje geschreven heeft. Het gaat over kinderen. Ze snapt niet echt hoe het kan, maar vind het een leuke speech dus blijft hem lezen en de kinderen in de zaal vinden het geweldig. Ondertussen heeft de man een hele stoer kinderen achter zich aan lopen, en vind het toch niet zo fijn. Waarbij hij de kerk in loopt waar de vrouw de speech geeft. Wanneer de man binnen is volgen de belangrijkste kinderen uit het verhaal de man naar binnen, en leggen de situatie uit. De man wil rennen maar er is overmacht van de kinderen. Dan luidt de vrouw de kerkklokken en komt de politie. Ondertussen pakt Emil zijn geld terug. De kinderen krijgen van de politie een preek, en zijn 5. 000 mark rijker. Wanneer Emil wordt aangesproken door de pers, ziet hij zijn vader staan, en gaat daarnaar toe. Hij hoort van zijn vader dat alles weer goed gaat en een baan heeft. Ze nemen afscheid en gaan terug naar huis. Het einde is dat je het begin stukje weer ziet in de duinen, dat Emil zijn vader moet zoeken. Als hij deze keer over de berg moet ziet hij zijn vader, de vrouwelijke kennissen en haar kind en de rest van het groepje vrienden uit Berlijn. Eind goed al goed?

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

M.

M.

Er staan veel spellings foutjes in.
Vooral veel e's en a's vergeten maar ok letters omgewisseld.
Dan is het soms moeilijk te begrijpen wat de schrijver ermee bedoeld.
Vriendelijke groeten Docente Nederlands
Minke Renkens

14 jaar geleden

D.

D.

het is 1500 mark en er staan veel spelfouten in

14 jaar geleden

F.

F.

Ze kopen een vals rijbewijs voor de vader van Emil. De man van de trein heet Max Grundeis en het meisje dat Emil helpt heet Pony Hütchen. De kennis is de zus van de leraar van Emil en haar beroep is dominee. Ze heeft ook een zoon Gustav. Ze schrijven geen speech maar een preek over de onrechtvaar- digheid tussen ouders en hun kinderen.

16 jaar geleden

R.

R.

wat zijn de namen van alle kinderen

8 jaar geleden

Andere verslagen van "Emil und die Detektive (2001)"