Christiane F. - Wir Kinder vom Bahnhof Zoo (1981)

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 1015 woorden
  • 10 december 2011
  • 14 keer beoordeeld
Cijfer 6.6
14 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
De antwoorden op de vragen:

1. Erkläre den Titel des Filmes: „Wir Kinder vom Bahnhof Zoo“

• Die Kinder sind immer bei Bahnhof zu finden für die Drugs.

2. In welcher Stadt spielt sich der Film ab?

• Der Film spielt sich ab in der Stadt Berlin.

3. Wie alt ist die Hauptperson am Anfang des Filmes?

• Die Hauptperson ist 13 Jahre alt am Anfang des Filmes.

4. Wie heiß ihr beste Freund und ihre beste Freundin?

• Ihr bester Freund ist Detlev und ihre beste Freundin ist Babsi.


5. Beschreibe das Verhältnis zwischen Christiane und ihrer Mutter. Begründe deine Antwort.

• Das Verhältnis zwischen Christiane und ihrer Mutter ist nicht so gut, weil als das Verhältnis gut war hatte Christiane alles zu seine Mutter gesagt, aber das hat Sie nicht getan.

6. Wie endet der Film? Was geschieht u.a. mit Detlev, Babsi und Christiane?

• Babsi ist gestorben an einer Überdosis Heroin. Und war damit es jüngste Opfer. Christiane ist durch ihre Mutter nach ihre Großmutter geschickt. Um dort von den Drugs zu entledigen. Detlev wohnt noch immer bei Kunden und ist noch immer an der Heroin.

7. Gib eure Meinung über den Film und begründe.

• Ich denke dass der Autor, Kinder wollte warnen für die Gefahren vom Drugs. Und das finde ich sehr gut vom ihn. Es ist immer gut für Kinder um solche Dinge zu wissen. Dann wissen sie das sie da ab müssen bleiben











Samenvatting in het Nederlands:

Christiane woont thuis met haar moeder en haar zusje. Haar ouders zijn gescheiden. Haar zusje gaat uiteindelijk bij haar vader wonen.


Dan gaat Christiane met haar vriendin Kessi naar de discotheek Sound. Haar vrienden gebruiken allemaal drugs. Zij bieden Christiane een XTC pil aan, die ze naderhand in de wc ook inneemt. Nadat ze die pil heeft geslikt voelt ze zich niet lekker en gaat even naar buiten. Daar begint ze te spugen. Dan komt er een jongen aanlopen die haar zakdoekjes aan biedt om haar mond mee te kunnen afvegen. Daarna gaan ze weer samen naar binnen. Daarna als Sound dicht is gaan ze nog naar het winkelcentrum. Daar slaat een jongen het glas in van een grijpmachine en probeert zoveel mogelijk geld in zijn zakken te stoppen. De alarmen van de machine gaan af en de jongeren rennen snel weg en gaan veilig op het dak zitten voordat de politie ze kan pakken. Vanaf het dak kunnen ze de auto zien staan van de politie. Nadat de politie agenten weg zijn gaan de jongeren ook naar huis toe. Van het geld dat de jongen uit de grijpmachine heeft gestolen kopen ze weer nieuwe drugs. Zodra Christiane die avond thuis is pakt ze een naald en zwarte inkt, ze tatoeëert zichzelf, als aandenken aan Detlev. Detlev is een leuke jongen die ze heeft ontmoet die avond. Naderhand krijgen Detlev en Christiane wat met elkaar. Christiane komt erachter dat Detlev heroïne gebruikt, maar ze maakt het niet uit, want ze wilt zelf ook eens proberen om weten wat Detlev voelt als hij heeft gebruikt. Ook gaan ze samen naar een David Bowie concert.


Weer een avond in Sound komt een meisje(Babsi) naar Christiane toe, ze vraagt of Christiane een trip voor haar heeft. Daarop antwoord Christiane: “Begin daar nou niet aan dadelijk ben je verslaafd net zoals mij.” Maar later op die avond komt Christiane Babsi weer tegen, maar dan weet Babsi niet meer waar ze is. Christiane besluit om haar mee naar huis te nemen voordat ze met de verkeerde jongens mee naar huis gaat. De volgende ochtend wordt Babsi wakker bij Christiane thuis. Ze vraagt aan Christiane of ze nog kleren voor haar heeft. Christiane kijkt in haar klerenkast voor kleren voor Babsi, dan zegt ze tegen Babsi: “Ga dan ook meteen in bad als je schone kleren aantrekt.” Babsi gaat dan lekker in bad zitten.



Na een tijdje zit Christiane in geld nood ze kan geen drugs meer kopen. Ze doet er echt alles aan om weer aan geld te komen, want als ze geen drugs krijgt begint ze te trillen en te zweten. Ze gaat de prostitutie in. Als ze een avond uit Sound komt, wilt ze gaan tippelen. Opeens stopt er een auto naast Christiane. De man in de auto zegt dat ze moet instappen. Even later staan ze op een parkeerplaats. Christiane zegt: “Alleen aftrekken!” Daarna bepaalt ze haar prijs 100 mark. Dan doet de man zijn broek open, maar Christiane wilt eerst haar geld hebben. Daarna durft ze niet echt de man moet haar in het begin even helpen. Maar zodra ze klaar is rent ze de auto uit en rent naar de bushalte waar ze vlakbij stonden geparkeerd. Op dat moment komt er net een bus aan. Ze stapt in en gaat naar huis toe.


Als ze de volgende dag thuis is, is ze op de badkamer heroïne aan het klaar maken. Maar zodra ze het ingespoten heeft valt ze meteen neer. De deur was op slot en haar moeder moest weg maar kon de badkamer niet meer in, omdat Christiane daar op de grond lag. Heel moeilijk kruipt Christiane naar de deur en haalt het slot eraf, dan komt haar moeder binnen en ziet haar liggen. Haar moeder roept meteen Claus, dit is de nieuwe vriend van haar moeder. Die legt Christiane op bed. Daarna gaat hij terug naar de badkamer en ziet daar de spuit liggen die ze had gebruikt om zichzelf de heroïne toe te dienen. Daarna gaan Detlev en Christiane afkicken bij Christiane thuis. Dat lukt ook maar nog geen 2 dagen erna beginnen ze weer.


Ook kwam ze Babsi nog een keer tegen. Die zei tegen Christiane dat ze misschien een overdosis zou nemen of zou gaan afkicken. Een dag later stond op de voorpagina van de krant: “Meisje dood door gevolg van overdosis heroïne” Even nadat ze het bericht gelezen had, heeft ze zichzelf een overdosis toegediend. Maar dat overleefde ze. Daarna is naar haar oma in Hamburg gestuurd om daar weer af te kicken, dat ging heel erg goed. Ze is een half jaar clean.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Christiane F. - Wir Kinder vom Bahnhof Zoo (1981)"