Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Christiane F. - Wir Kinder vom Bahnhof Zoo (1981)

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 478 woorden
  • 18 mei 2005
  • 163 keer beoordeeld
Cijfer 6.8
163 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Samenvatting Christiane is ongelukkig thuis. Samen met een vriendin gaat ze naar een discotheek; Sound. Daar ontmoet ze Detlev. Als ze er de volgende keer weer komt ziet ze Detlev weer en uiteindelijk krijgen ze iets met elkaar. Detlev en zijn vrienden gebruiken al heroïne, en zij wordt overgehaald het ook eens te proberen. Ze raakt er ook aan verslaafd. Als ze na een tijd geen geld meer heeft om drugs te kopen, gaat ze in de prostitutie om aan geld te komen. Christianes moeder komt erachter dat ze heroïne spuit en sluit Detlev en haar dochter op in huis, zodat ze af kunnen kicken. Dat lukt ze ook, maar ze beginnen weer opnieuw. Dan overlijdt Atze, een vriend van Detlev, aan een overdosis. Als ze uiteindelijk ook geen huis meer hebben gaan ze bij Detlev’s vriend wonen, die Detlev misbruikt en geeft hem daarvoor heroïne. Daarvan loopt Christiane weg. Als haar beste vriendin Babsi óók overlijdt aan een overdosis, besluit ze er zelf ook een einde aan te maken. Ze neemt een overdosis maar wordt net op tijd gevonden. Ze gaat bij haar oma wonen. En is na een tijd geheel afgekickt. Beschrijving van de Hoofdpersonen Christiane -> Een meisje van dertien (later in de film 14) die aan de drugs raakt door haar vrienden en heel erg ongelukkig is thuis. Ze is ook fan van David Bowie

Kessi -> Een vriendin van Christiane. Met haar gaat christiane steeds naar Sound, een discotheek. Babsi -> Als christiane al in het drugsmilieu zit, ontmoet ze Babsi, een meisje dat ook aan de drugs is en later wil afkicken wat haar niet lukt. Dit wordt haar allemaal te veel en ze maakt er een eind aan. Detlev -> De vriend van Christiane. Ze heeft hem in Sound ontmoet en gaat ook samen met hem afkicken bij haar thuis. Eigen Mening Ik vond het best wel een mooie film want je kan precies zien wat er kan gebeuren als je aan de drugs verslaafd raakt. Verder is het best een aanrader voor mensen die het wel interesseert of gewoon een goede film willen zien. Het is een mooie, interessante film. Uit het leven gegrepen. Ik vind het een hele mooie film en zou ‘m best nog eens willen zien. Verder is het ook een hele goede voorlichting voor mensen die aan de drugs zijn. Dan kunnen ze zien wat ze zichzelf aandoen en dat vind ik erg goed. Het is goed geacteerd. Ze doen het allemaal heel erg goed, bijvoorbeeld in de scène dat ze aan het afkicken zijn. Het is zó echt! Ik kan iedereen de film ook zeker aanbevelen. Hij is erg mooi realistisch, en het is goed om hem een keer gezien te hebben, zodat je weet hoe iets kan mislopen in de wereld. En al helemaal omdat deze film waar gebeurd is.

REACTIES

S.

S.

babsi is niet de vriendin maar de zus -.-

17 jaar geleden

J.

J.

dit is gwn bijna allemaal overgenmn van n andere verslag.. best slcht. Zoek ook lvn door deze soort dingen te plaatsen

12 jaar geleden

I.

I.

Pittig slecht

12 jaar geleden

N.

N.

fuuu!! D:<
Het is Axel, geen atze (wtf?)
AXEL!

12 jaar geleden

I.

I.

het is haar vriendin kijk de film dan tsss ze lijken niet eens op elkaar

9 jaar geleden

N.

N.

atze gaat ps ook dood allemaal dood behalve zij en haar bf

9 jaar geleden

B.

B.

maar ze vinden axel idd

9 jaar geleden

W.

W.

oja en dit is van vmbo;)

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Christiane F. - Wir Kinder vom Bahnhof Zoo (1981)"