Zoolander (2001)

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 677 woorden
  • 8 januari 2002
  • 22 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
22 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
CKV

Regisseur: Ben Stiller Jaar: 2001 Land v. herkomst: Amerika Hoofdrolspelers: Derek Zoolander Ben Stiller
Hansel Owen Wilson
Mugatu Will Ferell
Matilda Christine Taylor
Katinka Milla Jovovich
Maury Ballstein Jerry Stiller
Larry Zoolander Jon Voight Het is een comedy.

Derek Zoolander is al drie jaar het meest populaire mannelijke supermodel ter wereld. Hij heeft al duizenden opdringende paparazzi van zich afgeslagen zonder dat zijn haar ook maar even in de war ging zitten. Nu de verkiezing van 'Mannelijk Topmodel van het Jaar' eraan komt, is Derek er weer klaar voor om de hoofdprijs in ontvangst te nemen. Tot zijn grote schrik is hij niet meer nummer 1! Zijn plaats wordt ingenomen door het model Hansel, een nieuwkomer. Diep teleurgesteld besluit Derek het luxe modellenleven te laten voor wat het is en terug te keren naar zijn geboorteplaats. Hij gaat samen met zijn vader en broers in de kolenmijnen werken. Helaas is de vader van Derek, Larry, hier niet blij mee. Hij vindt zijn zoon een mietje die het niet verder gebracht heeft dan model. Derek is dan ook overgelukkig als de beroemde ontwerper Mugatu hem weer aan modellenwerk helpt. Mugatu huurt Derek echter niet zo maar in. Hij heeft een kwaadaardig plan waar hij makkelijk te manipuleren mensen voor nodig heeft. Door hun gebrek aan karakter zijn leeghoofdige mannelijke topmodellen hiervoor ideaal. Time Magazine journaliste Mathilda komt achter de kwade plannen van Mugatu. Ze informeert Derek die nu moet bewijzen dat hij meer is dan een lekker ding. Samen met journaliste Matilda en concurrent Hansel trekt Derek ten strijde tegen het kwaad in de modewereld.

Deze film speelt zich op verschillende locaties af, maar de belangrijksten is toch de catwalk ( en wat zich daarachter afspeelt).Het is logisch dat het hier wat afspeelt want het is een film die over mode gaat en bepaald voor het grootste gedeelte de film. De belichting speelt in deze film ook een grote rol want de hoofdrolspelers staan op de catwalk de hele tijd in het licht en het licht volgt hun. De kleding van de spelers viel ook op, want het zijn allemaal soorten kleding die wij niet zo snel dragen (behalve dan de journaliste). Het zijn verschillende soorten kleding die gedragen worden bij modeshows. Het liedje ‘relax’ speelde een grote rol in deze film.

Derek Zoolander: Een man die zichzelf ontzettend knap vindt. Hij komt uit een armoedig gezin. Matilda: Een journaliste die zich vooral bezig houdt met de mode industrie. Ze was, toen ze klein was, een dik lelijk kind. Tenminste dat zei ze zelf, want ze zat bij kinderen in de klas die scholden haar altijd uit voor vet varken en zo. En zij snapte niet waarom zij niet gewoon ook dun kon zijn zoals zoveel mensen. Hansel: Hij was knapper als Derek. Een nieuwkomer in de modewereld. Hij versloeg Derek verschillende malen bij shows.

Er wordt niet veel informatie gegeven via andere dingen over de hoofdpersonen. Zij laten goed zien in welke tijd zich het afspeelt.

Het belangrijkste van de film is over de mode. De regisseur wilde laten zien hoe bepaalde mensen ongelofelijk kunnen worden gehersenspoeld.

Deze film was niet bijzonder boeiend, maar het was wel lachwekkend.

In de film is vooral werk gemaakt van het filmen uit verschillende oogpunten, maar ook close ups waren er best veel. Het laatste deel van de film is mij het meest bijgebleven.

Ik vind dat de regisseur best is geslaagd in zijn hoofdthema, terwijl de film niet zo geloofwaardig overkwam. Want als het nou echt gebeurd was dat mensen zo ontzettend werden gehersenspoeld door een modeontwerper om mensen zelfs te laten vermoorden. De spelers waren wel geschikt voor hun rollen. De kleding was niet zo geweldig, maar dat komt ook omdat het in dat modewereldje was. Van de muziek was vooral het liedje Relax een belangrijk standpunt die eigenlijk best belangrijk was voor die film.

Het is wel een lachwekkende film, maar om de film nou nog een keer te zien hoeft van mij niet echt. Er zit wel een verhaal in de film, maar dat vind ik niet zo boeiend.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.