Inhoud
De film begint met Stan, een verlegen rustige jongen, die zich steeds maar verveeld en een beetje rondhangt in een café tot Maikel, een agressieve jongen maar toch ook wel aardige jongen, in zijn leven komt. Ze ontmoeten elkaar wanneer Maikel op de vlucht is voor de politie wanneer hij iets gestolen heeft, en Stan, die hij toevallig tegekomt, vraagt of hij het zakje met gestolen spullen even wil verstoppen. Wanneer de politie weg is brengt Stan de spullen terug naar Maikel. Ze zien elkaar wel zitten, en Stan trekt steeds vaker met Maikel op. Ze worden beste maatjes, en Stan doet alles wat Maikel doet, zegt en wil. Ze zijn onafscheidelijk, en Stan zal nooit verder willen zonder Maikel. Ze beginnen samen een drugshandeltje, en komen overal waar geld te halen valt. Maar dan gaat het een keertje mis. Het aftroggelen van geld bij een man loopt uit op een moord, wat indruk maakt op een maffiabaas. Vanaf nu zijn ze geen drugshandelaars meer maar huurmoordenaars en ze verdienen er aardig mee. Maar dit gaat allemaal niet zo makkelijk als ze verwachtten. Anne, een doodgewoon aardig meisje en de vriendin van Maikel, komt erachter dat ze mensen vermoorden. Ze voelt zich niet langer op haar gemak bij Maikel, en zou hem het liefst aangeven. Ze probeert een manier te vinden om samen met Stan te vluchten, die intussen gevoelens heeft gekregen voor Anna.
Maikel komt erachter dat Anna weet waar hun mee bezig zijn, en maakt haar goed duidelijk dat ze niet naar de politie mag gaan.

Dan wordt Anna zwanger, en loopt weg van huis om te gaan samenwonen met Maikel. De sfeer wordt er niet beter op, en de maffiabaas heeft ineens geen werk meer voor de 2 jongens. Maikel pikt dit niet, en stapt op de maffiabaas af, en vermoord ze uiteindelijk.
Het gaat steeds slechter met Anna, en dan krijgt ze een miskraam. Maar Anna wil naar huis, maar ze mag niet meer thuiskomen. Ze moet nu dus toch verder met Maikel en Stan.
Het moorden gaat maar door, tot het Maikel uiteindelijk teveel wordt. Hij pleegt zelfmoord wanneer ze (stan, en deze keer was ook Anna erbij) een oud mannetje en vrouwtje hebben vermoord, kennissen van Stan, en ze op de vlucht zijn voor de politie. Stan verteld Anna te vluchten nu het nog kan, en een nieuw leven op te bouwen. Dit doet ze.
Dan pleegt ook Stan zelfmoord.

Cast
Egbert-Jan Weber speelt Stan
Angela Schijf speelt Anna
Tygo Gernandt speelt Maikel

Vorm
Het verhaal speelt zich op heel veel verschillende locaties af. Zo speelt het aan het begin van het verhaal veel af bij Stan en Maikel thuis. Maar dan steeds meer in een grote, donkere, kille hal waar ze, als huurmoordenaars, de mensen vermoorden en begraven. Later in het verhaal speelt het ook veel af, in het nieuwe huis van Maikel en Anna.
De personages zijn gewoon casual gekleed. Wat wel opviel was, dat Stan zich op een gegeven moment hetzelfde gaat kleden als Maikel. Een donkere leren jas, geen pet meer en sieraden. Deze kleding en de locaties zorgen ervoor dat er een donkere, onheilspellende sfeer boven het verhaal hangt. Muziek bij deze sfeer altijd een rol. Zonder muziek kan je het niet echt spannend maken. Geluidseffecten kwamen in deze film niet voor.

Het verhaal werd voor een deel in chronologische volgorde verteld, maar af en toe kwamen er, zo dachten de personen dat, flashbacks voor.
De scène die mij het meest is bijgebleven, is de scène waarin twee oude mensjes worden vermoord voor de ogen van Stan. Het erge hieraan is, dat deze ‘opa’ en ‘oma’ Stan ooit heel lief hebben geholpen toen hij nog klein was. Stan zou nooit vergeten wat zij voor hem gedaan hebben, en nu worden voor zijn ogen vermoord.
Ik zou zelf deze film indelen in het genre actie/thriller, omdat er veel geweld in voorkomt, veel agressie. Maar er zit toch ook wel een zielige kant aan. Het heeft wel iets weg van een drama verhaal.

Functie
Het doel van deze film was het publiek amuseren. Om het publiek te laten boeien heeft de regisseur gebruikt gemaakt van een mengsel van actie en drama. Deze combinatie was erg effectief.

Mening
Ik vond het een hele goede film. Het was erg heftig met al die moorden en het geweld. Ik had echt niet verwacht dat ik deze film zo goed zou vinden, want ik hou normaal echt totaal niet van zulk soort film met actie erin. Toch ben ik,met tegenzin, naar deze film gegaan. En tot mijn verbazing heb ik me echt heel de film niet verveeld, en met spanning gekeken. Het geweld was dan wel niet zo leuk om te zien, en ik hou er ook nog steeds niet van. Maar het verhaal zat echt zo goed in elkaar. En je verwacht echt absoluut niet dat het slecht afloopt. Dat Stan en Maikel allebei zelfmoord plegen, en dat Anna’s leven ook nog is verpest. Dat vind ik wel goed aan een film, als hij totaal niet voorspelbaar is.
Het was ook echt zo’n duistere, onheilspellende sfeer, en zo goed allemaal.
Ik heb wel meegeleefd met Anna, omdat haar leven echt langzaam verpest werd, en er uiteindelijk niks meer van overbleef. Ze is zo jong al zwanger, weggelopen van huis, samenwonend met een moordenaar, een miskraam, thuis niet meer gewenst. Zoveel problemen voor zo’n jong meisje, echt heel erg zielig. Maar ik heb ook meegeleefd met Stan, omdat hij gewoon een normale vriendelijk jongen was, en door zo’n persoon tegen te komen allemaal rare dingen gaat doen, en hij eigenlijk niet echt door had wat hij nou fout deed.
Door het verhaal heel realistisch overkwam, kon je je goed inleven in het verhaal.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

R.

R.

de mafia baas word niet dood geschoten alleen de kleindochter van de m baas

11 jaar geleden