Unbroken

Beoordeling 5.8
Foto van Danique
  • Filmverslag door Danique
  • 3e klas vmbo | 340 woorden
  • 8 april 2022
  • 6 keer beoordeeld
Cijfer 5.8
6 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Unbroken

Unbroken
Olympisch atleet Louis Zamperini slaagt er tijdens een bombardementmissie op Japan word hun vliegtuig geraakt maar halen de basis. Waarneer ze weer op een missie gaan stort het vliegtuig neer in de oceaan. Als ze na 47 dagen eindelijk land bereiken wacht hun daar geen leuke verrassing op. Ze worden gevangen door de vijand Japan.


Hoofdpersonen
Personage Acteur
Louis Zamperini Jack O’connel
Mutsuhero Watanabe Miyavi
John Fitsgerald Garett Hedlund
Hugh Cuppernell Jai Courtney


Samenvatting
Louis Zamperini werd vaak gestraft door zijn vader omdat hij vaak dingen uitspookte. Op een dag zei zijn broer dat hij in het atletiek groepje moest. Louis zei dat het hem nooit zou lukken maar toen zei zijn broer, het zal je lukken als je maar gelooft in jezelf. Louis en zijn broer gingen trainen veel samen en het lukte. Uiteindelijk won hij zoveel dat hij een olympische atleet werd. Op een gegeven moment moest hij het leger in. Tijdens een missie werd hun vliegtuig geraakt, maar ze kwamen net optijd op de basis. Na een paar dagen moeten ze opnieuw op een missie hun vliegtuig was gemaakt, dachten ze. Toen ze vertrokken was er niks aan de hand maar toen ze boven zee vlogen stortte hun vliegtuig neer 1 iemand had de crash niet overleeft. Louis en nog 2 andere hebben 46 dagen op zee geleefd en werden langzamer hand gek. Ze aten rouwe vis en dronken het zee water wat niet heel lekker was. Na een paar weken overleed er een. Ze wikkelde hem in en gooide hem in het water. Na 46 dagen spoelen ze aan land ze denken dat ze bevrijd zijn maar niet. Al snel worden ze gevangen door de Japanners. Ze worden mishandeld in de Jappenkampen en ondervraagt over hun eigen leger. Maar ze vertellen niks. Louis heeft een hele tijd in het kamp gezeten. Maar uiteindelijk is het over Japan heeft verloren van de oorlog en iedereen word opgehaald. Louis Zamperini komt thuis als oorlogsheld.


Over de film
Deze film is geregisseerd door Angelina Jolie. Geschreven door Laura Hillenbrand. Met de bewerking van de Zamperini legende. En heeft 11 nominaties.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Ook geschreven door Danique