Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Troy (2004)

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 621 woorden
  • 27 mei 2004
  • 90 keer beoordeeld
Cijfer 5.8
90 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Algemene gegevens Troy: Regisseur: Wolfgang Petersen
Mei 2004, Amerika
Hoofdrolspelers: Brad Pitt, Eric Bana, Orlando Bloom, Sean Bean, Rose Byrne, Diane Kruger, Brian Cox, Brendan Gleeson, Peter O'Toole, Julie Christie, Saffron Burrows, Garrett Hedlund
Genre: drama en oorlog
Ik heb de film gezien in Beverwijk, Cineworld Plot Het gaat om een oorlog tussen Troje en Griekenland, om de prinses Helena. Helena is verliefd op Paris en gaat met hem mee naar Troje. De koningen van de lidstaten van Griekenland, Menelaos en zijn broer Agamemnon, gaan met duizenden schepen naar Troje toe. Achilles, de grootste krijger op aarde, is voor niemand bang. Hij vecht mee voor zijn eigen eer, niet voor die van de koning. Hij wil dat zijn naam voor eeuwig wordt onthouden. Er komt een grote oorlog waarbij duizenden mensen sterven. Uiteindelijk wordt Troje verslagen. Middelen Het verhaal speelt zich 3200 jaar geleden af. De belangrijkste plaatsen zijn de slagvelden en de ommuurde stad Troje van koning Priamas en het strand waar de schepen van Griekenland staan. De hoofdpersonen waren in Griekse kleding gekleed. De mannen hadden een rok aan en zo’n ijzeren helm op hun hoofd en ze hadden van die grote ijzeren schilden om zich te verdedigen. Ik weet niet meer of er gebruik werd gemaakt van muziek, maar ik denk het wel, om de spanning op te voeren.
Personages De belangrijkste hoofdpersonen in de film vond ik Achilles, Helena, Hektor en Paris. Ik vond Achilles het interessantst. Hij hoefde aan niemand verantwoording af te leggen, deed alleen wat hij zelf wil. Hij vocht omdat hij wilde dat zijn naam voor altijd onthouden werd, dat zijn naam onsterfelijk was. Helena was de vrouw van Paris. Ze was ontsnapt uit Sparta, omdat ze daar niet gelukkig was als vrouw van Menelaos. Hektor is degene die de stad verdedigt. Hij beschermt zijn broertje Paris met zijn leven. En de koningen hadden natuurlijk ook een belangrijke rol. Thematiek en interpretatie Het belangrijkste thema is oorlog. Ik denk dat de regisseur wilde laten zien hoe belangrijk macht was en wat ze daar allemaal voor over hadden. Helena werd meegenomen door Paris, dat vond koning Menelaos een geweldige reden om met duizend schepen naar Troje te gaan. Dat zegt wel genoeg over de macht en trots van Menelaos. Boeiende werking Wat mij het meest boeide is de reden waarom ze oorlog hadden. Natuurlijk ook omdat Troje nog nooit was veroverd, maar de aanleiding van de oorlog was dat Menelaos wraak wilde nemen op Paris en de koning van Troje. En Achilles boeide mij ook. Hij was zo onvoorspelbaar en arrogant en deed wat hij wilde. Camerawerk en montage De mooiste scène vond ik dat Achilles werd neergestoken door Paris. Ik begon net te denken dat Achilles echt onsterfelijk was en nooit dood zou gaan, en toen schoot Paris hem neer. Als eerste met een pijl door zijn achillespees, en daarna met pijlen in zijn borst. Sommige beelden vond ik wel erg mooi, bijvoorbeeld dat er honderden schepen aan kwamen varen naar Troje. Wat ik wel irritant vond, was dat tijdens de veldslagen heel onoverzichtelijk gefilmd was, zoals meestal als ze aan het vechten zijn. Je zie dan beelden van twee seconden, en dat een hele tijd achter elkaar, zodat je er een beetje gek van wordt. Recensie Ik vond het wel een heel overtuigende film. Ik vond het bijna allemaal verrassende personages. Ik vond het helemaal een geweldige film eigenlijk. Ik vind dat de regisseur geslaagd is met het uitwerken van het hoofdthema, het kwam allemaal heel overtuigend over. Ik vond de spelers geschikt voor hun rollen. De koningen die allemaal een beetje oud en dik waren en met lange baarden en zo. En ook Brad Pitt als Achilles vond ik goed gekozen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Troy (2004)"