Trainspotting (1996)

Beoordeling 3.6
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 460 woorden
  • 24 juli 2008
  • 5 keer beoordeeld
Cijfer 3.6
5 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Trainspotting:

In de afgelopen lessen van CKV hebben we de film Trainspotting gekeken. Als eerste zou je denken dat het een film is over ‘treinen kijken’ maar daar heeft het niets mee te maken, het is een film over een groep jongeren die fulltime aan de harddrugs zit, ze laten zien in wat voor situaties ze allemaal terechtkomen. En wat er met ze gebeurt als ze wel of niet afkicken. De film neemt je vanaf het begin mee op het wilde, spannende geest van Mark Renton die grappig als tragische moment heb.

Het speelt zich allemaal af in Schotland in een klein dorpje Edinburgh. De hoofdpersoon in de film is Mark Renton, hij is verslaafd aan heroïne en komt er maar niet van af net zoals zijn vrienden. Hun dagelijkse bezigheden zijn bier drinken, uitgaan, drugs en voetballen. Hij is samen met zijn vrienden: Spud (een gevoelig maar erg verlegen junk), Sick boy (een door Sean Connery geobsedeerde verslaafde) en Begbie (een ‘rare snuiter’ die zijn pleziertjes heeft in het in elkaar slaan van anderen) werkloos. Ze proberen de gewone dagen in het dorpje een beetje meer kleur te geven. Opeens besluit mark dat hij zijn leven wilt beteren en gaat weg bij zijn vrienden, zoekt een baan en huis in Londen en gaat aan het werk. Totdat Begbie opeens voor zijn deur staat met problemen, en komt bij hem intrekken, voordat hij het weet wonen al zijn oude vrienden er. Ze zijn allemaal weer bij elkaar en pakken het gewone leven van vroeger weer op, bier drinken, uitgaan, drugs en voetballen. Maar dan kan Mark het niet meer aan. Hij krijgt een goede kans om van zijn vrienden af te komen, omdat ze een pak heroïne gekregen hebben van 2kg van een schipper. Er wordt een deal gemaakt in een hotelkamer in Londen. Diezelfde nachtslapen ze daar, dan krijgt hij de kans om er vandoor te gaan. Dan gaat hij er met het geld vandoor. Als hij wegloopt ziet hij dat Spud hem aankijkt, maar die doet niets en laat hem gaan. Toen Begbie wakker was, kwam hij erachter dat het geld weg was, en hij werd boos. Sloopte de hele kamer en de andere zien hun dromen weggaan. Maar mark liet in het kluisje van Spud nog een stapeltje geld neer. Omdat hij nog de normaalste was op hem na. Hij liep weg met het geld omdat hij alles uit het verleden wilde vergeten en een nieuwe start wilde maken.

Je zou denken dat het een reclame film is puur voor drugs, maar dat is het dus niet. Het is een film waarbij het drugsgebruik in een ander daglicht wordt gezet. De film lijkt net echt, omdat ze niets er in uit laten van de waarheid.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Trainspotting (1996)"