Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Tirza (2010)

Beoordeling 6
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 261 woorden
  • 17 oktober 2011
  • 30 keer beoordeeld
Cijfer 6
30 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Regie: Rudolf van den Berg | Cast: Gijs Scholten van Aschat (Jörgen), Sylvia Hoeks (Tirza), Johanna ter Steege (Alma), Keitumetse Matlabo (Kaisa), Nasrdin Dchar (Choukri), Abbey Hoes (Ibi), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2010

De film Tirza gaat over de man Jörgen Hofmeester. Hij wordt ontslagen bij zijn werk en heeft ruzie met zijn vrouw. Hij heeft alleen zijn dochter Tirza. Maar ze krijgt een Marokkaanse vriend en ze gaan samen naar Namibië.

Als ze na een tijdje niks meer van heeft ge-e-maild en niet heeft gebeld, raakt Jörgen in paniek. Hij besluit naar Namibië te gaan om zijn dochter te zoeken.

Eenmaal in Namibië ontmoet Jörgen een kind prostitué, ze verstaan elkaar niet maar samen trekken ze de woestijn in. In de woestijn komt hij er dan achter dat hij in een aanval zijn eigen dochter en haar vriend, op gruwelijke wijze heeft vermoord.

Daarna belt zij vrouw hem en zegt dat de lichamen zijn gevonden. Jörgen laat het meisje achter en keert terug naar Nederland.

Ik vond de film niet heel leuk om naar te kijken. Het probleem was dat ik de hele film niet snapte. Pas op het einde, toen je zag wat er was gebeurt snapte ik de film.

Verder gebeurde er heel weinig. De film bestond vrijwel alleen uit Jörgen met het kind, reizend door de stad en later de woestijn. Tijdens het reizen, kwamen er weer een paar flashbacks die voor mij, erg moeilijk te volgen waren. Uiteindelijk was het wel een interessante film maar de verwarring was gewoon erg frustrerend.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Tirza (2010)"