The World Is Not Enough (1999)

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 614 woorden
  • 19 februari 2000
  • 18 keer beoordeeld
Cijfer 5.2
18 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

ALGEMENE GEGEVENS
Titel: The World Is Not Enough
Regisseur: Michel Apted
Jaartal: 1999
Herkomst: Groot-Brittanïe
Hoofdrolspelers: Pierce Brosnan als James Bond
Sophie Marceeau als Elektra King
Robert Carlyle als Renard
Denise Richards als Christmas Jones
Gezien in: Bioscoop Pathé in Groningen
Grondgenre: Actiefilm

PLOT
Elektra King is de steenrijke erfgename van een Brits olie-imperium. Na de dood van haar vader is ze, naar het schijnt, bevriend geraakt met een levensgevaarlijke terrorist, genaamd Renard. Naar deze levensgevaarlijke terrorist zijn ze al heel lang op zoek en om hem te pakken te krijgen wordt Elektra als lokaas gebruikt en Bond moet een oogje in het zeil houden dat haar niks overkomt, maar Elektra heeft Bond al snel door en is absoluut niet gediend van een babysitter en weet deze dan ook op slinkse wijze verkeerd te informeren, waardoor plotsklaps de wereld-olievoorraad wordt bedreigd door de terrorist Renard. In deze film vinden meerdere conflicten plaats.

MIDDELEN
De film begint bij het Guggenheim Museum in Bilbao in Spanje, vervolgens een spectaculaire speed-boot-race inzet over de Thames in Londen met de Millenium Dome als achtergrond en “opvangnet”. Via de Schotse Hooglanden en olie-velden in Bail in Azerbeidsjan belandt Bond in de bergen van de Kaukasus, waar hij een lawine overleeft om daarna te ontsnappen aan een bijna-nucleaire explosie die ontstaat in een enorme olie-pijplijn in Turkije. Daarna weten Bond en Christmas zich te redden uit een bijna zinkende onderzeeër in de Bosporus bij Istanbul in Turkije. Alle plaatsen waren voor mij even belangrijk omdat het boeiend was en omdat ze allemaal over het plot van het verhaal ging.
De hoofdpersonen waren allemaal in normale kleren van deze tijd gekleed. Elektra had wel wat duurdere en sjieke kleding aan, er werd ook bedrijfskleding gedragen, maar voor de rest was het gewoon normale kleding.
Er was wel muziek speciaal voor de film gecomponeerd, namelijk het liedje “The
World Is Not Enough” van Garbage. Het Liedje speelde geen opvallende rol in de film en werd gewoon op de achtergrond gespeeld. Ook werd het bekende deuntje van de Bond-films op de achtergrond gespeeld. Ook waren er heel veel speciale geluidseffecten.

PERSONAGES
James Bond: moedige man die nergens angst voor heeft, hij houdt van vrouwen en
weet elke klus die hij krijgt op te lossen.
Elektra King: dochter van Sir Robert King, tekort gedaan door haar vader en M en
voelde zich in de steek gelaten
Renard: een gevaarlijk terrorist met een kogel in zijn hoofd en daardoor geen
pijn kan voelen
Christmas Jones: een specialiste op het gebied van nucleaire wapens die eerst niks van
Bond moet hebben, maar op het einde van de film toch wel

THEMATIEK EN INTERPRETATIE
In de film draait het er allemaal om dat de terrorist Renard wordt uitgeschakeld en Elektra moet beschermd worden tegen een eventuele aanslag. Later moet ook zei uitgeschakeld worden.

BOEIENDE WERKING
Deze film boeide mij heel erg omdat je gewoon constant op het puntje van je stoel zit naar een spannende film te kijken. De “special effects” waren bij mij toch wel het meest effectief.

CAMERAWERK EN MONTAGE
De scène in de Kaukasus en in de onderzeeër in de Bosporus zijn mij het meest bijgebleven, waarom weet ik niet, maar aan camerawerk en montage is mij verder niks opgevallen. Ik vond het allemaal wel goed.

RECENSIE
De regisseur is absoluut geslaagd in de uitwerking van het hoofdthema. Niet alle dingen in de film zijn even geloofwaardig, maar daarom niet minder mooi. De hoofdrolspelers zaten goed in hun rol en speelden goed. Kleding en grime waren ook allemaal goed. Licht, speciale effecten en muziek vond ik ook allemaal goed. Het was gewoon een typische Bond-film en daarom gewoon een echte aanrader.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The World Is Not Enough (1999)"