The Taste of Tea (2004)

Beoordeling 10
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 566 woorden
  • 12 augustus 2008
  • 1 keer beoordeeld
Cijfer 10
1 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

The Taste of Tea

Gegevens:


Land: Japan
Genre: Tragikomedie
Duur: 2 uur en 23 minuten
Release: 17-08-05
Regisseur: Katsuhito Ishii

De acteurs:


Tomokazu Miura
Satomi Tezuka
Takahiro Sato
Maya Banno
Tatsuya Gashuin
Tadanobu Asano
Tomoko Nakajima

Recensie:


Na velen Hollywood films in de bioscoop te hebben gezien, wilde ik wel weer eens wat anders. Met m’n CJP pas (korting!) in de aanslag, besloot ik naar ‘The Taste of Tea’ te gaan, die in de Filmschuur draaide. Ik heb al enkele Japanse films gezien (‘Battle Royale’, ‘Ju-On2’) om te weten dat deze Aziaten een andere, maar verfrissende manier hebben van films maken!

‘The Taste of Tea’ gaat over een excentrieke familie die ergens op het Japanse platteland woont. Ieder lid van de familie heeft zijn of haar eigen verhaal, maar samen vormen ze ook één geheel.

Vader werkt als hypnotherapeut vooral buitenshuis en is er eigenlijk alleen met het avondeten. Als de oom een keer een vreemdeling uitnodigd voor het diner, besluit hij wel even de hele groep voor de lol onder hypnose te brengen. Om vervolgens rustig een televisieprogramma te gaan kijken.
Moeder is een mangastriptekenaars. Ze probeert haar werk nieuw leven in te blazen en werkt thuis actief aan een nieuw animefilmpje. Samen met haar vader bespreekt ze de anatomische kwesties, en hij helpt haar maar al te graag. Maar als haar chef een truc met haar wilt uithalen door tegen haar man te zeggen dat ze vreemdgaat, pikt ze dat niet en geeft hem een fiks pak slaag.

Zoonlief word hopeloos verliefd op een nieuwe klasgenote en besluit meester te worden in het bordspel ‘’Go’’, en bij haar op de ‘’Go’’-club te gaan spelen. Hij hoopt steeds dat zij hem ook leuk vind, maar is zijn hoop terecht?
De kleine dochter is een stil meisje. Ze ontdekt dat ze een enorme dubbelgangster van zichzelf heeft, die zij alleen kan zien. Ze hoort dat haar oom ook een keer vroeger iets soortgelijks heeft meegemaakt. Ze besluit dat ze haar dubbelgangster weg kan krijgen door een achterwaartse zwaai te maken op de rekstok. Laat ze dat nou juist zo moeilijk vinden…

De opa leeft ook bij de familie. Hij is een zeer excentrieke persoon. Hij wekt bijvoorbeeld zijn kleinzoon door sumoworstelaar te spelen en hem uit te dagen. Ook vindt hij het leuk om in bad uit volle borst een spiritueel lied te zingen. Hij is een superenergieke man, maar zijn gezondheid blijkt minder goed te zijn dan verwacht…

De oom rommelt wat aan als songmixer. Hij wordt gevraagd om een song te mixen als cadeautje voor de chef van zijn zus. Dit levert hilarische beelden op, waarbij de opa, de moeder en nog een man een nummer zingen met de tekst: ‘’De berg leeft’’. Met een bijpassend dansje natuurlijk. Idols is er niets bij!

‘The Taste of Tea’ is een verfrissende film die realiteit en fantasie door elkaar mixt tot een mooie, warme film. Het normale leven word hier niet mooier of lelijker voorgesteld dan het is, er daarin schuilt ook de kracht van de film. Bijzonder is dat het in Hollywoodfilms een ongeschreven wet is dat de personages moeten veranderen is betere mensen, aan het einde van de film. De regisseur vond dat onnodig, en hij heeft gelijk gehad met zijn ‘The Taste of Tea’.

Spiritualiteit, humor, prachtige natuur en goed acteerwerk zorgen ervoor dat je achtergelaten word met een rustig, maar toch voldaan gevoel.
Een schitterende film.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.