Zit je in 4/5 havo en heb je een N&T of N&G profiel? Vul deze korte vragenlijst in over chemie-opleidingen en maak kans op 20 euro Bol.com tegoed.

Meedoen

The Ring Two (2005)

Beoordeling 8.2
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 1699 woorden
  • 31 mei 2005
  • 8 keer beoordeeld
  • Cijfer 8.2
  • 8 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Musical The Prom verloot een limousine naar je eindfeest!

Zit je middenin je eindexamens en wil je in stijl naar je eindfeest? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een limousine die jou en je vrienden naar jullie eindfeest brengt!

Ja, ik doe mee!
Inleiding

Eerst een samenvatting van deel 1 van The Ring, om deel 2.
Vier tieners sterven precies op hetzelfde moment. Het blijkt dat ze zeven dagen eerder samen een videoband hebben bekeken in een afgelegen vakantiehuisje. Ook het nichtje van Rachel Keller komt hierbij om het leven. De manier waarop ze om het leven zijn gekomen is even onverklaarbaar als angstaanjagend en Rachel besluit alles tot op de bodem uit te zoeken. Rachel ontdekt het verband tussen de video en gaat naar het bewuste vakantiehuisje. Daar besluit ze zelf ook de film te kijken. Er staan mysterieuze beeldflarden op die afkomstig lijken uit een nachtmerrie: een vrouw die zelfmoord pleegt en dode paarden die aangespoeld zijn op het strand. Direct na het bekijken van de film volgt een telefoontje waarin Rachels doodvonnis bekend wordt gemaakt met de woorden ‘Seven Days...’
Rachel realiseert zich dat haar hetzelfde staat te wachten, ze kopieert de videoband en brengt haar ex Noah op hoogte, met wie ze samen een zoon heeft, Aiden. Ook hij bekijkt de video en krijgt het telefoontje, maar doet er nog aanvankelijk lacherig over. Maar als de foto’s waarop hij staat afgebeeld allemaal misvormd zijn, net als bij de overleden tieners, begint hij het toch te geloven. Nu ze beide weten dat hun einde nadert volgt er een race tegen de klok om hun doodvonnis ongedaan te maken en de herkomst van de video te achterhalen. Maar dan ziet Aiden tot overmaat van ramp ook de video! Ook hij is nu ten dode opgeschreven.

Hun zoektocht leidt uiteindelijk naar een afgelegen eiland, waar een vreselijke waarheid langzaam maar zeker achterhaald wordt. Aiden speelt daarbij een belangrijke rol, hij heeft namelijk een paranormaal contact met een dood meisje. Langzaam vinden ze allerlei beelden uit de film terug. Ook een mysterieuze waterput waar Rachel in valt. Er komt dan een jong meisje met lang zwart haar naar bovengedreven… Rachel komt weer uit de put en de film lijkt bijna afgelopen, maar dan volgt er een ongelofelijke climax in de slotscène. Noah’s tv springt namelijk aan. Daar klimt hetzelfde meisje met lang zwart haar uit de put. En dan vermoordt ze Noah. Rachel heeft vanaf dat moment door waarom zij nog niet is vermoord.. Ze heeft namelijk een kopie gemaakt van de band. Ze is dan al te laat om Noah te redden, maar laat haar zoon Aiden dan ook snel de band kopiëren…

The Ring 2

Het verhaal gaat verder een half jaar na alle spannende belevenissen in het eerste deel. Rachel is met Aiden verhuisd naar een klein stadje Astoria, om te ontsnappen van hun gruwelijke herinneringen. Daar werkt ze bij de plaatselijke krant. Dan sluit Rachel op een mysterieuze moordzaak die te maken lijkt te hebben met de videotape. Als Aiden plotseling ziek wordt, bewusteloos raakt en overal blauwe plekken krijgt, staan de artsen voor een raadsel. Rachel niet, zij gelooft dat dit het werk is van Samara om opnieuw dood en verderf te zaaien. Rachel gaat terug naar Seattle om dieper in het verleden van het meisje te graven.
Helaas voor Rachel denken alle hulpdiensten dat zij het is die haar zoon mishandelt, want hoe moet hij anders aan die blauwe plekken komen? Rachel staat er helemaal alleen voor en Aiden ligt zwak in het ziekenhuis. Haar speurtocht brengt haar langs bekende plekken, zoals het oude huis van Samara. Na een tijd zoeken komt Rachel in contact met Samara’s echte moeder (ze is geadopteerd). Ze blijkt in een gesticht te zitten en geeft Rachel vrij veel informatie over haar leven en dat van Samara. Samara heeft vanaf jongs af aan een grote angst voor water omdat haar echte moeder haar daarin heeft proberen te verdrinken, ze kon het gewoon niet meer aan. Ze zegt tegen Rachel dat je het beste met je kind voor moet hebben, als je kind zegt dat het dood wil moet je het doen. Toen zijn de twee uit elkaar gehaald en Samara is geadopteerd geworden door de familie Morgan. Met deze vage informatie gaat Rachel op zoek naar de Morgans. Ze komt dan voor een vreselijke verrassing. Alleen de man leeft nog. Zijn vrouw blijkt Samara vermoord te hebben door haar te laten stikken en haar in die bewuste put te hebben gegooid. Daarna heeft ze zelfmoord gepleegd. Rachel ontdekt dat de beelden op bekende videotape afkomstig zijn van mevrouw Morgan, vlak voordat ze zelfmoord had gepleegd. Haar man geeft verder geen informatie aan Rachel en draait helemaal door… Hij pleegt zelfmoord waar rachel bij is.
Langzaam gaat het steeds slechter met Aiden. Op de een of andere manier durft hij niet meer met water in contact te komen. Als Rachel hem toch in bad doet, hij is immers onderkoeld, gebeurt er iets vreselijks. Aiden zegt tegen haar dat hij niet meer wil en Rachel denkt aan de woorden van Samara’s moeder. Ze wil hem verdrinken als Samara verschijnt in zijn lichaam. Ze grijpt Rachel. Rachel duwt haar onder water en dan ligt Aiden daar weer. Hij leeft nog en Rachel haalt hem uit bad.
Langzaam maar zeker komt Rachel dan achter de hele toestand van Aiden en wat dat te maken heeft met Samara.

Samara probeert Aidens lichaam over te nemen, omdat ze al haar hele ‘dood’ verlangt naar een échte moeder en ze ziet de kans om die te krijgen in Rachel. Ook Samara heeft in een gesticht gezeten. Dan komt Rachel erachter wat Samara precies wil: iemand die naar haar luistert. Door een kopie te maken van de video hebben Rachel en Aiden als het ware geluisterd naar Samara…
Rachel gaat terug naar de put en sluit de put af om daarmee Samara voor altijd weg te houden, dit werkt en Rachel en Aiden leiden weer een normaal leven.

De Personages

Rachel Keller, gespeeld door de Australische actrice Naomi Watts.
Rachel werkt als journalist bij een krant. Door haar drukke baan heeft ze nauwelijks tijd voor haar zoontje. Nadat haar nichtje op een onduidelijke manier plotseling sterft, gaat ze op zoek naar de oorzaak. Ze ziet de videoband die alle ellende veroorzaakt zelf ook, zodat ze weet dat ook haar einde nadert. Tegelijkertijd brengt haar dit weer dichter bij haar ex-vriend en hun zoontje. Opvallend is hoe rustig ze blijft ondanks alles wat haar overkomt.

Aidan, gespeeld door David Dorfman.
Eerst lijkt Rachels zoontje Aidan niet zo’n belangrijk rol te spelen in het verhaal. Hij lijkt psychisch in de knoop te zitten en maakt angstaanjagende tekeningen over de dood van zijn nichtje. Verder moet hij zichzelf zien te redden, omdat zijn moeder veel te druk is met haar werk. Ook Aidan ziet per ongeluk de videoband. Later blijkt dat hij door een soort paranormale gave meer duidelijkheid in het mysterie kan brengen.

Samara Morgan, gespeeld door Daveigh Chase.
Samara is het dode meisje waar alles om draait. Ze is jaren ervoor door haar pleegmoeder vermoord en in een put gegooid. Ze is in feite een ronddwalende zombie, die via een videoband communiceert met de buitenwereld. Door middel van flashbacks zie je wat haar is overkomen en hoe ze in een psychiatrische inrichting werd behandeld.

Antwoorden op de vragen

Genre Thriller/Horror
Regisseur Hideo Nakata
Acteurs
(o.a) Naomi Watts (Rachel)
David Dorfman (Aiden)
Daveigh Chase (Samara)
Simon Baker
Sissy Spacek
Ryan Merriman
Gary Cole
Speelduur 109 minuten
Studio DreamWorks
Releasedatum 17 maart 2005

De ruimte van de bioscoop heeft niet bijgedragen aan de beleving, behalve dat het donker was.

Als ik in 5 trefwoorden zou moeten zeggen wat opviel aan de film zouden dat zijn: angstaanjagend
Bijzonder
goed verhaal
mooi gemaakt (door special effects)
knap camera werk
Het meest boeiende moment in de film. Er was voor mij geen moment wat er echt uitsprong, de film was gewoon vanaf het begin tot het eind continue eng. Er zijn wel momenten die het meeste bijblijven. Zoals het stuk waarin Samara achter Rachel aan de put uit probeert te klimmen, de herten op de weg en de fases waarin Aiden verkeert als Samara zijn lichaam wil.

De film speelt zich af in Seattle en Astoria.

De film is geheel gebaseerd op onwerkelijke dingen, fictie, een zelfbedacht verhaal dus.

De manier waarop tijd wordt gepresenteerd. Het verhaal wordt in het algemeen op chronologische volgorde verteld, met hier en daar wat flashforwards, zo weet Aiden eigenlijk al gedurende de hele periode van alles over Samara waar Rachel pas later achterkomt en Aiden tekent, ook door Samara, dingen die hij niet kan of hoort te weten.

Geluid en muziek in de film. Bij een thriller horen natuurlijk enge geluiden en die waren ook uitdrukkelijk aanwezig in de film. Er werd vooral duidelijk gebruik gemaakt van harde, snelle of mysterieuze geluiden bij de echte schrikmomenten. Soms is bewust geen geluid gebruikt om de kijker te laten wachten op hét echte moment. Dit is goed gelukt.

Het camerawerk laat je expres lang wachten op schrikmomenten. Als Samara in de put naar boven drijft, bijvoorbeeld, zie je dat beeld niet van bovenaf gezien maar juist vanuit Samara.

De cameravoering: Bij wijze van spreken worden in de film alle mogelijke afstanden, bewegingen en standpunten gebruikt, dit wordt aangepast aan het moment en de actie die in de film ligt.

De vormgeving van de film: Het belangrijkste aspect lijken mij de verlaten locaties waarin is gefilmd. In huizen waar niemand woont, in kille ziekenhuizen of verlaten boerderijen en wegen. Er wordt weinig licht gebruikt om het zo eng mogelijk te maken.

De montage is afwisselend en afhankelijk van wat er in de film gebeurd. Vooral snel afwisselende overgangen.

De bedoeling van de regisseur is natuurlijk de mensen de stuipen op het lijf jagen. Ik denk dat er behalve dat ook goed is nagedacht over wát de mensen precies denken na het zien van de film. Je gaat nadenken over alle onzin die gebeurd, want het is niet voor niets fictie, maar je gaat het verhaal ook anders zien, omdat het zo goed in elkaar zit en er zo´n goede verhaallijn inzit.

Ik raad mensen zeker aan om deze film te bekijken. Vooral omdat de film zo mooi is gemaakt en er zo´n goed verhaal in zit. Ook wijkt het verhaal erg af van vele andere thrillers.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The Ring Two (2005)"