The lord of the rings: The return of the king (2003)

Beoordeling 8.4
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 3705 woorden
  • 23 mei 2004
  • 8 keer beoordeeld
Cijfer 8.4
8 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
"Hij was echt die meester die iedereen voor de klas wil hebben"

Pabo-student Melle wil graag leraar worden. Wij spreken hem over zijn rolmodel en hoe het is om stage te lopen. Wil je meer weten over hoe het is om voor de klas te staan en hoe je zelf leraar kunt worden? Check onze pagina over ‘leraar worden’! 

Naar de pagina

Lord Of The Rings: The Return Of The King

Wie zijn de makers?

- Peter Jackson is producer, regisseur en een van de schrijvers.

- Philippa Boyens is ook een van de schrijvers van het script

- Mark Ordesky is uitvoerend producer van de film.

- Barry Osborn is ook een producer van de film

Wie zijn de belangrijkste acteurs?

- Eliyah Wood - Sean Austin - Dominic Monaghan - Billy Boyd - Ian McKellen - Viggo Mortenson - Orlando Bloom - John Rhys-Davies - Liv Tyler - David Benham - John Noble - Bernard Hill - Hugo Weaving - Miranda Otto - Cate Blanchett - Andy Serkis - Christopher Lee - Brad Dourif

Wat is de titel?

Lord Of The Rings: The Return Of The King

Hoelang duurt de film?

220 minuten

Wanneer is de film gemaakt?

In 2003, daardoor kunnen er veel computeranimaties in verwerkt worden en is het een technisch hoogstaande film.

Waar en via welk medium heb je de film bekeken?

In de bioscoop ‘Cineworld’ in Beverwijk.

Wat zijn je verwachtingen van de film?

De vorige twee films vond ik ontzettend mooi en spannend en ik kon dan ook niet wachten tot de derde film uit zou komen, omdat die waarschijnlijk net zo goed zou zijn. Ik was erg benieuwd hoe het zou aflopen, maar ik wist wel dat het heel spannend moest worden.

Van welk filmgenre is er sprake?

Fantasie

Wat valt je op aan de camera standpunten?

Er zijn diverse camera standpunten. Zowel als toeschouwer, of alsof je door de ogen van één van de personages kijkt.

Hoe wordt gebruikt gemaakt van muziek en geluidseffecten?

Dit wil je ook lezen:

Het geluid wordt gebruikt als ondersteuning om een bepaalde sfeer in de film te versterken, zoals angst, sereniteit of woede, dit gebeurt meestal door middel van muziek. Ook zijn er geluidseffecten, deze zijn er ook om een bepaalde actie of sfeer te versterken. Het geluid is in welke vorm dan ook erg belangrijk in deze film en er wordt heel goed gebruik van gemaakt.

Op welke locatie(s) speelt de film?

In Nieuw-Zeeland speelt de hele film zich af. Meestal was het in de bergen en bossen en soms werd er gebruik gemaakt van maquettes. Het onherbergzame van Nieuw-Zeeland en het nog niet aangeraakt zijn door de Westerse beschaving, van die gebieden, maakt dat je jezelf in de tijd van de ridders waant.

Geef een korte beschrijving van de verhaallijn en de ontwikkeling van de belangrijkste personages.

GOEDE KRACHTEN

Frodo Ballings – Eliyah Wood

Frodo heeft de hoofdrol van de film. Frodo is een hobbit met veel moed in zich. Hij is een van de weinige kleine hobbits die op ‘avontuur’ gaat. Het zit ook duidelijk niet in zijn aard maar hij wordt gedwongen de ring mee te nemen en uit de handen van het kwaad te houden. Hoe langer je de ring bijhoudt hoe meer je er bezeten door raakt. Doordat de ring gevonden wíl worden is Frodo steeds op de vlucht voor het kwaad wat achter de ring aan zit. Aan het einde van de eerste film was Frodo van de rest van het gezelschap gescheiden. Daardoor moest hij voortaan alleen met Sam verder de ring naar de doemberg brengen om hem te smelten. Vaak had hij bijna de hoop opgegeven omdat het zo’n zware taak was. Gelukkig werd hij er dan weer bovenop geholpen door Sam.

Sam – Sean Austin

Sam is eigenlijk de tuinier van Frodo, maar door toeval raakte hij verstrikt in het complot. Nu is hij de lijfwacht van Frodo (Eigenlijk van de ring die Frodo draagt). Hij werkte voor Frodo en daarom voelt hij zich nog steeds onderdanig, omdat Frodo zijn meester is, zijn baas. Sam zal altijd voor Frodo opkomen en hem beschermen. Dat is dan ook wederzijds. Sam heeft ook een grote eetlust, meer dan andere hobbits. Frodo denkt namelijk minder aan eten. Sam blijft ook bij zijn principes. Eerder was hem verteld dat Gollem een slecht wezen was dat alleen achter de ring aan zit. Frodo gaat Gollem later vertrouwen omdat hij trouw aan ze was geweest en deed wat zei vroegen. Sam echter blijft Gollem wantrouwen, en wil hem op een paar momenten zelfs vermoorden. Dit laat ook weer zien hoe Frodo is, want hij haalt ze telkens weer uit elkaar en probeert Gollem’s onschuld te bewijzen. Merry – Dominic Monaghan

Merry is een Hobbit uit de Gouw die Frodo vergezelt bij zijn taak, de ring te vernietigen, als lid van de Reisgenoten. Hij en Pippin scheiden van de Reisgenoten en komen de terecht in het Woud van Fangorn, waar ze Treebeard ontmoeten. Met Treebeard en de Enten trekken ze ten strijde tegen Isengard en de slechte Saruman. Later strijd Merry samen met Éowin in de laatste strijd.

Pippin – Billy Boyd

Pippin is een Hobbit uit de Gouw die Frodo vergezelt bij zijn taak, de ring te vernietigen, als lid van de Reisgenoten. Hij en Merry scheiden van de Reisgenoten en komen de terecht in het Woud van Fangorn, waar ze Treebeard ontmoeten. Met Treebeard en de Enten trekken ze ten strijde tegen Isengard en de slechte Saruman. Pippin moet opnieuw met Gandalf het Reisgenootschap verlaten, omdat hij in een kijksteen heeft gekeken, zo komt hij in Minas Tirith. Daar wordt hij wachter van de Citadel en voorkomt hij dat Faramir levend verbrand wordt.

Gandalf – Ian McKellen

Na het grote gevecht met de Balrog van Moria schudt Gandalf zijn grijze mantel en neemt de titel ‘Gandalf de Witte’ aan. De kracht die verborgen lag onder zijn grijze uiterlijk schijnt nu onverdund voort in de ogen van de bleke tovenaar.Na hun overwinnig bij Helm’s Deep blijft Gandalf deelnemen aan een belangrijk deel in de oorlog tegen het kwaad en gaat naar Minas Tirith voor ‘de Laatste strijd’.

Het filmverslag gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen
Gids Leraar worden

Alles wat je moet weten over leraar worden

Aragorn – Viggo Mortenson

Hij is afstammeling van de verloren lijn van de oude koningen der Mensen. Het is Aragorn voorbestemd eens de lege troon van Gondor op te eisen. Aragorn is een machtige strijder, hij vecht met zijn zwaard en met grote toewijding voor de verdediging van Helm’s Deep. Hij strijd met grote passie en moed, maar ook met wijsheid, waardoor hij het respect en de bewondering van Théoden, koning van de Rohirrim, verdient. Hij komt voor verschillende uitdagingen te staan die het lot van Midden-Aarde bepalen. Als de laatste strijd is afgelopen bestijgt hij de troon en trouwt hij met de Elfenvrouw Arwen.

Arwen – Liv Tyler

Zij is de enige dochter van Elrond, Koning van Rivendal, er wordt gezegd dat Arwen de mooiste is van alle levende wezens in Midden-Aarde. Geboren als een Elf, met een onsterfelijk leven, is Arwen gedwongen te kiezen tussen het onsterfelijk leven of haar liefde voor de sterfelijke Aragorn. Ze helpt Frodo te overleven en red het leven van Aragorn. Na ‘de Laatste strijd’ trouwt ze met Aragorn en doemt zichzelf tot een sterfelijk leven.

Legolas – Orlando Bloom

Hij is een prins van het Elfen koninkrijk Mirkwood. Hij neemt deel aan het Reisgenootschap als vertegenwoordiger van zijn volk. Zijn puntige oren en scherpe zintuigen zijn kenmerkend voor zijn ras. Hij, Gimli en Aragorn raken zeer goed bevriend en hij en proberen de positieve dingen te benadrukken, waardoor ze toch, ondanks de moeilijke tijden, veel lachen.

Gimli – John Rhys-Davies

Gimli is een trotse en koppige dwerg, de Dwergen van Middel-Aarde waren grote handwerklieden, vaardig in de kunst van smeden en metaal bewerken. Hij vertegenwoordigd de Dwergen in het Reisgenootschap. Gimli is een machtig strijder en erg behendig met zijn bijl. Hij is niet subtiel en draagt zijn passie waar iedereen hem kan zien. Ondanks zijn agressiviteit is Gimli loyaal en nobel van geest. Eenmaal verbonden aan het Reisgenootschap draagt zijn vastberadenheid veel toe aan het succes van de queste. Hij maakt vaak droge opmerkingen waar de anderen van moeten lagen.

Faramir – David Benham

Hij is de jongste zoon van Denethor, Stadhouder van Gondor, Faramir is de broer van Boromir, die stierf toen hij Merry en Pippin verdedigde. In tegenstelling tot zijn broer, is Faramir niet erg geliefd bij zijn vader, en heeft hij vele jaren doorgebracht als een doler, zo heeft hij de wilde landsgrenzen van Gomdor opgezocht en geprobeerd te verdedigen, om zo zijn vaders waardering te krijgen. Net voordat zijn vader sterft krijgt hij uiteindelijk zijn waardering.

Denethor – John Noble

Denethor is de heersende stadhouder van Gondor, hij regeert omdat de koning afwezig is. Zijn zoons zijn Boromir, die stierf terwijl hij Merry en Pippin probeerde te beschermen, en Faramir, en Doler van Gondor die Frodo en Sam tegenkomt bij Osgiliath. Denethor rouwt om het verlies van zijn geliefde zoon, Boromir, en weigert de vuurbakens aan te steken om zo hulp aan Rohan te vragen. Na ‘de Laatste Strijd’, als hij denkt dat zijn Faramir dood is, wordt hij gek en pleegt zelfmoord.

Koning Théoden – Bernard Hill

Vorst van het land van Rohan, koning Théoden is een heldhaftig leider en militair. Door gluiperige manipulaties van zijn bediende Grima Wormtongue, kon de slechte tovenaar Saruman bezit nemen van Théodens geest en hem vergiftigen. Een tijd lang is Rohan gehuld in donker en wanhoop, maar door de vindingrijkheid van Gandalf wordt Saruman verdreven uit Théodens geest. Eenmaal hersteld in zijn oude gezondheid verband hij Wormtongue van zijn land en leid hij zijn volk weer met wijsheid en moed. Hij sterft in ‘de Laatste Strijd’ als hij tegenover de leider van de Ringgeesten staat.

Elrond – Hugo Weaving

Elrond is een wijze elfenkoning, hij is de vader van Arwen en stichter en heer van de Elfenrijk Rivendell. In de Derde Era van Midden-Aarde is Elrond een behulpzaam leider. Hij verzamelt de diverse volken bij elkaar om samen de strijd tegen Sauron aan te gaan. Wanneer zijn dochter Arwen erover denkt om haar sterfelijkheid op te geven en zich te binden aan Aragorn, wordt Elronds gevoel verdeeld in tweeën, aan de ene kant wil hij de liefde van zijn dochter respecteren, maar dan verliest hij haar aan een sterfelijke dood en aan de andere kant zal zij als ze met hem mee gaat altijd verdrietig zijn omdat ze niet bij haar geliefde kan zijn. Hij beveelt dat de resten van het zwaard Narsil hersmeed worden in een nieuw zwaard, zodat de rechtmatige koning zijn troon kan opeisen.

Éowyn – Miranda Otto

De mooie en sterke, vrouwe Éowyn van Rohan is het nichtje van Théoden. Ondanks haar adellijke bloed vreest zij geen strijd. Bedreven met zwaard en schild is zij goed in staat zichzelf te verdedigen. Wanneer de mannen van Rohan vertrekken naar het slagveld om hun gebied te beschermen, verlangt Éowyn ernaar om ook haar wapens op te pakken en mee te mogen vechten in de strijd, ookal verbied haar oom het haar. Uiteindelijk doet ze het toch stiekem en neemt ze Merry mee, omdat hij ook eigenlijk niet mocht. Zij verslaat in ‘de Laatste Strijd’ de Nazgûl en de leider van de Ringgeesten, die door geen man gedood kon worden.

Galadriel – Cate Blanchett

Zij is de oudste van alle Elfen die op Midden-Aarde leven. Vrouwe Galadriel leeft in het bosgebied van Lothlórien, omringd door haar Elfenvolgelingen en haar man Celeborn. Van alle wijzen is Galadriel het meest bedreven in voorspellingen en zij geeft Frodo verschillende voorwerpen die hem zullen helpen bij zijn taak, waaronder de Phial van het Licht. Zij weet dat er een eind komt aan de Era van de Elfen en daarom moet zij binnenkort, samen met de rest van haar soortgenoten, de kusten van Midden-Aarde verlaten en afzeilen naar de onsterflijke landen in het Westen

Treebeard – John Rhys-Davies

Treebaerd is een Ent, een lang vergeten boomherder in het woud van Fangorn, na zijn ontmoeting met Merry en Pippin roept hij de Entmoet, een vergadering van Enten bij elkaar, zij besluiten zich niet te bemoeien met de grote strijd, maar zodra Treebeard de toegediende schade aan het woud ziet roept hij alle Enten op om te strijden en samen bevechten ze Saruman en zijn gebied,Isengard.

SLECHTE KRACHTEN

Gollem – Andy Serkis

Gemarteld en geradbraakt door de verlokkingen van de Ene Ring, is Gollem een verschrompeld en meelijwekkend wezen geworden. Gek geworden van het verlies van zijn Ring is hij gedoemd Midden-Aarde af te struinen en het enige ding waarvan hij ooit heeft gehouden te zoeken, zijn ‘Lieveling’. Wanneer het Reisgenootschap uiteen valt probeert Gollem de Ring van Frodo en Sam te stelen, maar dat lukt niet en hij wordt gedwongen hun gids door Mordor te zijn. Hij lokt ze in een val en probeert weer zelf de Ring te verkrijgen. Op het moment dat Frodo de Ring moet vernietigen pakt hij hem af in een worsteling. Eindelijk heeft hij de Ring, maar net te laat, want hij valt samen met de Ring in het vuur van de Doemberg.

Saruman – Christopher Lee

Hij was eens de wijste en grootste van de Istari, de Tovenaars van Midden-Aarde, hij viel voor het kwaad nadat hij zich te diep in de strategieën van de vijand verdiept had. De tovenaars trots en zijn verlangen naar macht overwinnen zijn wijsheid, en allen die ooit vrienden waren zijn nu vijanden geworden. Hij wordt de grootste tegenstander van het vrijheidlievende volk van Rohan. En met slechte tovenarij brengt hij een groot leger van Uruk-hai strijders op de been om hun land te veroveren en hen te vernietigen. Zijn leger van 10.000 Uruk-hai wordt verslagen bij Helm’s Deep en zijn fort bij Isengard wordt overstroomt bij de Mars van de Enten.

Sauron

Sauron is van zijn lichaam ontdaan, toen de Ene Ring van zijn vinger werd gehakt tijdens het Laatste Verbond van Mensen en Elfen n de Tweede Era. De slechte heer Sauron werd een schaduw van zijn vroegere zelf. Vormloos en verschrikkelijk keert hij terug om zijn toren bij Barad-dûr te herbouwen en van daaruit begon hij te zoeken naar het enige ding dat zijn vorm en macht kan herstellen, de verloren Ene Ring. Nu niet meer dan een verschrikkelijke wil, verschijnt Sauron als het Grote Oog, lidloos en altijd open, omringd door vlammen.. Tegen zijn priemende blik kan niemand weerstand bieden. Hij wordt vernietigd zodra Frodo de Ring in het vuur van de Doemberg gooit. Shelob

Shelob is een reusachtige spin wiens hol in de tunnel ligt waar Gollem Frodo en Sam heen leidt. Hij bijt Frodo waardoor die verlamd wordt. Sam verjaagt hem zodat hij Frodo niet kan opeten.

Grima Wormtongue – Brad Dourif

Het duivelse hulpje van Saruman, Grima, was de adviseur en vertrouweling van koning Théoden van Rohan. Wormtongue gebruikte zijn invloed op de verzwakte koning om het Rohirrim volk te manipuleren naar zijn echte meesters wil.

Hoogste Ringgeest

Hij is heer van de Nazgûl, de negen verschrikkelijke Ringgeesten. De Hoogste Ringgeest was de Eerste Luitenant van De Donkere Heer Sauron. Eens als grote koning was de Hoogste Ringgeest, net als de andere Nazgûl, een slaaf geworden van Sauron, door de Ring van Macht. In de echte wereld was de fysieke verschijning van de Ringgeest niet meer dan een geest in zwarte kleren, een angstaanjagende verschijning, maar wanneer Frodo hem ziet in de Geesten wereld, wordt zijn ware verschijning vertoond, een niet dood maar ook niet levend wezen met nog steeds de kroon van vroeger op zijn verschrikkelijk angstaanjagende hoofd.

Is het duidelijk waar de film over gaat?

Voor mij is het duidelijk waar de film over gaat, net als voor iedereen die de andere twee films ook heeft gezien. Heb je dat echter niet, dan is het lastig inkomen in het verhaal, omdat er al een heel eind van het verhaal aan deze film voorafgaat.

Waardoor wordt dit duidelijk of blijft dit onduidelijk?

Het wordt voor iedereen duidelijk in de loop van het verhaal, maar als je echt een duidelijk beeld van het verhaal wil hebben moet je toch eigenlijk alle films hebben gezien.

Samenvatting van het verhaal

De film speelt zich af in Middle Earth en gaat om eigenlijk maar één ding het vernietigen van “de Ring”. De Ring heeft een uitspraak: "One ring to rule them all, One ring to find them. One ring to bring them all and in the darkness bind them". Dit is waar de hele film om draait, deel 1, 2 en 3. Deel 3 speelt zich wederom af in Middle Earth. Deel 3 is het einde van een reeks van 3 films. Dus extra spannend, want hoe zou het nou aflopen met Frodo en de Ring? De Ring is van een kwaadaardige tovenaar, Saruman, die van de mensenwereld een duistere wereld wil maken. De Ring kan alleen vernietigd worden in de Doemberg. En dat is dus de taak die Frodo op zich krijgt in film 1. Maar hij hoeft het niet alleen te doen, hij wordt bijgestaan door: Sam, Merry, Pippin, Legolas , Gimli, Gandalf ( in de eerste film Gandalf de grijze en in de tweede en derde Gandalf de witte) en Aragorn. Frodo gaat samen met Sam op weg naar Mordor, de plek waar de Doemberg is en dus de ring vernietigd moet worden. Onderweg hebben ze allerlei obstakels omdat de Ring Frodo in zijn macht neemt naarmate ze dichter bij Mordor en dus het Oog komen, het Oog roept de Ring naar zich terug en houdt in de gaten waar hij is. Ondertussen worden door de Orks, die van Saruman de opdracht hebben gekregen géén één mens heel te laten, alle andere koninkrijken ingenomen. (in de tweede film is er een hele grote veldslag te zien tussen de Orks tegen mensen en elfen). Gimli, Legolas, Aragorn en Gandalf steken daar een stokje voor. In deze film gaat het om de strijd van Middle Earth, alle mensen, elfen en zelfs doden tegen de tienduizenden Orks. Frodo en Sam worden tijdens hun tocht naar Mordor vergezelt door Sméagol (Gollem). Ze denken in het begin dat hij niet kwaadaardig is en nemen hem in vertrouwen, hij is anders de enige die al eens eerder in Mordor is geweest en de weg weet. Ze nemen de weg door een moeras maar dat lijkt Sméagol niet zo slim dus kiezen ze voor een andere weg. Daar aangekomen begint Sam Sméagol steeds meer in de gaten te krijgen. Hij is helemaal niet zo lief als ze dachten. Hij is uit op de Ring. Sam probeert Frodo het te vertellen maar dat lukt niet uiteindelijk stuurt hij Sam zelfs terug naar huis. Frodo en Sméagol gaan weer verder en komen op een gegeven moment bij een tunnel. Frodo vertrouwt het niet helemaal maar gaat toch naar binnen. Daar binnen gekomen is hij Sméagol opeens kwijt en komt hij erachter dat het een valstrik was. En dan opeens komt er een hele grote spin (Shelob) op hem af. In het begin lukt het hem te ontsnappen maar uiteindelijk krijgt Shelob haar zin verdoofd Frodo met haar angel en wikkelt hem in haar spinnenweefsel. Op dat moment komt Sam hem redden. Hij vecht met Shelob net zolang tot ze zich terugtrekt. Sam denkt dat Frodo dood is pakt de Ring en laat hem achter, want er komen een paar Orksen aan. Hij hoort ze zeggen dat hij niét dood is en gaat achter ze aan. Hij verslaat een paar Orksen redt Frodo en geeft hem zijn ring terug. Ondertussen proberen Alle mensen waaronder, Gimli, Merry, Pippin, Aragorn, Legolas en Gandalf “het Oog”, dat Frodo al volgt vanaf de dag dat hij de Ring van zijn oom kreeg, af te leiden zodat Frodo en Sam de Ring kunnen vernietigen. En hun plan lukt. Terwijl de Orksen worden afgeleid beklimmen Frodo en Sam de Doemberg. Maar onderweg komen ze Sméagol weer tegen, die nu dus de Ring van hun af wil pakken. Sam en Sméagol vechten even terwijl Frodo de berg in rent. Net als Frodo de Ring wil vernietigen raakt hij teveel in trans en doet hem om. Hij wordt onzichtbaar. Maar Sméagol ziet zijn voetstappen in het zand en pakt hem beet. Ze vechten om de Ring. Sméagol krijgt hem uiteindelijk te pakken door eerst Frodo’s vinger eraf te bijten. Uiteindelijk valt Sméagol samen met de Ring in de lava. De Ring is vernietigd en de strijd om Middle Earth is afgelopen. Aragorn wordt tot koning van Gondor gekroond, en dan komt Arwen tevoorschijn en verklaren zij elkaar de liefde. Nadat de Hobbits in de Gouw hun overwinning hebben gevierd, verzameld Sam al zijn moed en vraagt Rosie, het meisje waar hij al heel lang verliefd op is ten huwelijk. Zij trouwen en krijgen twee kinderen. Op een dag komt Sam bij Frodo thuis en ziet dat hij in het boek van Bilbo schrijft. Hij denkt dat het boek nu uit is, maar Frodo verteld hem dat hij het laatste hoofdstuk moet schrijven, maar hij verteld niet waarom. ’s Middags gaan ze met Bilbo naar de Elfen haven die naar de onsterfelijke landern vaart. Bilbo heeft van Elrond een plaatsje op de laatste boot gekregen voor zijn verdiensten aan de Elfen. Merry en Pippin zijn ook mee, ze denken omdat ze afscheid gaan nemen van Bilbo, maar daar verteld Gandalf ze, dat ook Frodo van de Elfen een plaats op de boot heeft gekregen voor het volbrengen van zijn taak. Allen zijn heel verdrietig, omdat ze van hun goede vriend afscheid moeten nemen, maar ondertussen zijn ze ook gelukkig dat alles goed gekomen is en dat het avontuur zo’n afloop kent.

De film speelt zich af in Middle Earth en gaat om eigenlijk maar één ding het vernietigen van “de Ring”. De Ring heeft een uitspraak: "One ring to rule them all, One ring to find them. One ring to bring them all and in the darkness bind them". Dit is waar de hele film om draait, deel 1, 2 en 3. Deel 3 speelt zich wederom af in Middle Earth. Deel 3 is het einde van een reeks van 3 films. Dus extra spannend, want hoe zou het nou aflopen met Frodo en de Ring? De Ring is van een kwaadaardige tovenaar, Saruman, die van de mensenwereld een duistere wereld wil maken. De Ring kan alleen vernietigd worden in de Doemberg. En dat is dus de taak die Frodo op zich krijgt in film 1. Maar hij hoeft het niet alleen te doen, hij wordt bijgestaan door: Sam, Merry, Pippin, Legolas , Gimli, Gandalf ( in de eerste film Gandalf de grijze en in de tweede en derde Gandalf de witte) en Aragorn. Frodo gaat samen met Sam op weg naar Mordor, de plek waar de Doemberg is en dus de ring vernietigd moet worden. Onderweg hebben ze allerlei obstakels omdat de Ring Frodo in zijn macht neemt naarmate ze dichter bij Mordor en dus het Oog komen, het Oog roept de Ring naar zich terug en houdt in de gaten waar hij is. Ondertussen worden door de Orks, die van Saruman de opdracht hebben gekregen géén één mens heel te laten, alle andere koninkrijken ingenomen. (in de tweede film is er een hele grote veldslag te zien tussen de Orks tegen mensen en elfen). Gimli, Legolas, Aragorn en Gandalf steken daar een stokje voor. In deze film gaat het om de strijd van Middle Earth, alle mensen, elfen en zelfs doden tegen de tienduizenden Orks. Frodo en Sam worden tijdens hun tocht naar Mordor vergezelt door Sméagol (Gollem). Ze denken in het begin dat hij niet kwaadaardig is en nemen hem in vertrouwen, hij is anders de enige die al eens eerder in Mordor is geweest en de weg weet. Ze nemen de weg door een moeras maar dat lijkt Sméagol niet zo slim dus kiezen ze voor een andere weg. Daar aangekomen begint Sam Sméagol steeds meer in de gaten te krijgen. Hij is helemaal niet zo lief als ze dachten. Hij is uit op de Ring. Sam probeert Frodo het te vertellen maar dat lukt niet uiteindelijk stuurt hij Sam zelfs terug naar huis. Frodo en Sméagol gaan weer verder en komen op een gegeven moment bij een tunnel. Frodo vertrouwt het niet helemaal maar gaat toch naar binnen. Daar binnen gekomen is hij Sméagol opeens kwijt en komt hij erachter dat het een valstrik was. En dan opeens komt er een hele grote spin (Shelob) op hem af. In het begin lukt het hem te ontsnappen maar uiteindelijk krijgt Shelob haar zin verdoofd Frodo met haar angel en wikkelt hem in haar spinnenweefsel. Op dat moment komt Sam hem redden. Hij vecht met Shelob net zolang tot ze zich terugtrekt. Sam denkt dat Frodo dood is pakt de Ring en laat hem achter, want er komen een paar Orksen aan. Hij hoort ze zeggen dat hij niét dood is en gaat achter ze aan. Hij verslaat een paar Orksen redt Frodo en geeft hem zijn ring terug. Ondertussen proberen Alle mensen waaronder, Gimli, Merry, Pippin, Aragorn, Legolas en Gandalf “het Oog”, dat Frodo al volgt vanaf de dag dat hij de Ring van zijn oom kreeg, af te leiden zodat Frodo en Sam de Ring kunnen vernietigen. En hun plan lukt. Terwijl de Orksen worden afgeleid beklimmen Frodo en Sam de Doemberg. Maar onderweg komen ze Sméagol weer tegen, die nu dus de Ring van hun af wil pakken. Sam en Sméagol vechten even terwijl Frodo de berg in rent. Net als Frodo de Ring wil vernietigen raakt hij teveel in trans en doet hem om. Hij wordt onzichtbaar. Maar Sméagol ziet zijn voetstappen in het zand en pakt hem beet. Ze vechten om de Ring. Sméagol krijgt hem uiteindelijk te pakken door eerst Frodo’s vinger eraf te bijten. Uiteindelijk valt Sméagol samen met de Ring in de lava. De Ring is vernietigd en de strijd om Middle Earth is afgelopen. Aragorn wordt tot koning van Gondor gekroond, en dan komt Arwen tevoorschijn en verklaren zij elkaar de liefde. Nadat de Hobbits in de Gouw hun overwinning hebben gevierd, verzameld Sam al zijn moed en vraagt Rosie, het meisje waar hij al heel lang verliefd op is ten huwelijk. Zij trouwen en krijgen twee kinderen. Op een dag komt Sam bij Frodo thuis en ziet dat hij in het boek van Bilbo schrijft. Hij denkt dat het boek nu uit is, maar Frodo verteld hem dat hij het laatste hoofdstuk moet schrijven, maar hij verteld niet waarom. ’s Middags gaan ze met Bilbo naar de Elfen haven die naar de onsterfelijke landern vaart. Bilbo heeft van Elrond een plaatsje op de laatste boot gekregen voor zijn verdiensten aan de Elfen. Merry en Pippin zijn ook mee, ze denken omdat ze afscheid gaan nemen van Bilbo, maar daar verteld Gandalf ze, dat ook Frodo van de Elfen een plaats op de boot heeft gekregen voor het volbrengen van zijn taak. Allen zijn heel verdrietig, omdat ze van hun goede vriend afscheid moeten nemen, maar ondertussen zijn ze ook gelukkig dat alles goed gekomen is en dat het avontuur zo’n afloop kent.

In hoeverre zijn je verwachtingen uitgekomen?

Zeer ver bovenverwachting. De film was prachtig en ook ontzettend spannend. Naar mijn mening heeft deze film de andere twee overtroffen en was dit met grote voorsprong de beste van allemaal.

Wat is je eindconclusie?

Het is een prachtige film die zeker de awards verdient die er gekregen zijn voor het maken van de film en de acteer prestaties. Aangezien het een lange film is verwacht je dat het misschien niet altijd even spannend is, maar dat is juist niet zo. Je bent continu geboeid en je aandacht verslapt niet. Eigenlijk heeft deze film alleen maar positieve punten en geen negatieve, want naar mijn mening is de verhaallijn perfect opgebouwd en zetten de acteurs en makers een geweldige prestatie neer.

Dit staat op de ring!

One Ring to rule them all... One Ring to find them... One Ring to bring them all... And in the darkness bind them all...

REACTIES

F.

F.

De ring is niet van Sauruman maar van Sauron

17 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The lord of the rings: The return of the king (2003)"