ADVERTENTIE
Ken je onze podcast al?

Ga je bijna studeren en wil je meer weten over het studentenleven? Luister dan naar seizoen 1 van onze podcast Studententijd. Oscar, David en Dienke vertellen eerlijk over studententhema's als hospiteren, daten, schoonmaken, verenigingen. Vanaf september nieuwe afleveringen!

Luister de podcast

            The Pursuit of Happiness

  1. Wie is de hoofdrolspeler van de film?
  2. Wat is de baan van de hoofdrol speler?
  3. Wat deze baan inhoud?
  4. Wat moet je kunnen voor deze baan?
  5. Zou deze baan wat voor jou zijn?
  6. Wat heeft de film met economie te maken?
  7. Samenvatting:

Will Smith als een zakenman die de eindjes aan elkaar probeert te knopen en plotseling de zorg over zijn 5-jarig zoontje op zich moet nemen

Het leven van Chris Gardner (Will Smith) bestaat uit onbetaalde rekeningen en onverkoopbare handel. Wanneer hij uit zijn appartement wordt gezet en zijn vrouw Linda hem verlaat, komen Chris en zijn vijfjarig zoontje Christopher (Jaden Smith) alleen op straat te staan. Chris zet alles op alles om voor een betere toekomst te zorgen. Bij een groot aandelenkantoor begint hij aan een onbetaalde stage met het mogelijke vooruitzicht op een baan. Maar het valt niet mee om het werk te combineren met een dakloos bestaan en de opvoeding van zijn zoontje.

In het melodrama 'The Pursuit of Happyness' wordt hoofdrolspeler Will Smith bijgestaan door zijn eigen zoon Jaden Smith in de rol van de kleine Christopher. Voor de regie wilde Smith de Italiaanse filmmaker Gabriele Muccino hebben, nadat hij diens film L'ultimo baccio uit 2001 gezien had. Het scenario van 'The Pursuit of Happyness' werd geschreven door Steve Conrad die eerder het scenario van 'The Weather Man' afleverde. De spelfout in de titel - happyness in plaats van happiness - is opzettelijk: in de film is te zien dat kinderen op de muur van de crèche woorden geschreven hebben zoals ze ze zelf wilden spellen.

 

  1. Ik vond deze film zielig voor het kind maar ze hebben samen een leuke tijd gehad, voor de rest vond ik het een leuke film.

 

 

 

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.