The Princess Diaries (2001)

Beoordeling 7.1
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 570 woorden
  • 18 december 2001
  • 43 keer beoordeeld
Cijfer 7.1
43 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

1. Algemene gegevens

Titel: The princess diaries
Naam regisseur: Gary Marshall
Jaartal: Land van herkomst: Hoofdrolspelers: Anne Hathaway, Julie Andrews

Ik heb de film gezien in Luxor Select te Venray op een zondagmiddag.

2. Plot

Mia een normaal 15-jarig meisje dat in San Francisco woont gaat normaal naar school totdat ze op een dag van haar oma te horen krijgt dat haar vader koning van Genovia is geweest. Haar vader is een jaar geleden overleden. Haar oma vertelt Mia dat zij prinses moet worden van Genovia. Mia is heel geschokt door het nieuws. Ze wil het eerst niet en ze vertelt niemand erover behalve haar vriendin. Later komt de hele school het te weten en wordt ze het populairste meisje van de school. Haar oma dwingt haar om prineses-lessen te nemen. Als ze dat dan niet leuk vindt kan ze nog altijd besluiten om geen prinses te worden. Ze ziet er eerst tegenop om prinses te worden maar op het einde besluit ze het toch maar te doen.

3. Middelen

Locaties: - Op school - Thuis bij Mia - Op het strand - Bij oma in het grote huis

Belichting: De belichting speelt een rol als er foto’s worden gemaakt van Mia nadat bekend is dat ze een prinses is. Er staan schijnwerpers op haar gericht.

Kleding: Op school draagt Mia haar schooluniform. Ze vindt het belangrijk dat er schooluniformen worden gedragen omdat dat staat voor gelijkheid. De oma van Mia draagt nette kleding. Ze ziet er verzorgd uit.

Muziek: Als Mia tot prinses word benoemd speelt er mooie muziek van blijdschap verder heeft de muziek niet echt een speciale betekenis in de film. En ook geen speciale geluidseffecten.

4. Personages

Hoofdpersonen: Mia is een normaal meisje dat niet zo populair is. Ze heeft een beste vriendin. Ze leidt een normaal leven totdat ze hoort dat haar vader koning is geweest van Genovia. De oma van Mia is een nette vrouw die wil dat Mia Genovia regeert. Ze vindt Mia een niet zo nette dame en daar wil ze verandering in brengen door haar prinses-lessen te geven. Later kan ze het goed vinden met Mia.

Informatie over de hoofdpersonen: Je kreeg andere informatie over de hoofdpersonen op de manier hoe ze zich gedroegen. Bij Mia kreeg je ook informatie als je keek hoe ze eruit zag en hoe ze haar kamer had ingericht.

5. Thematiek en interpretatie

Thema: Belangrijkste thema in de film is dat je leven in een klap kan veranderen door gebreurtenissen in het verleden.

Bedoeling van de film: Dat niet iedereen het makkelijk heeft in het dagelijks leven en dat het helemaal niet zo leuk is om prinses van een land te worden.

6. Boeiende werking:

Wat boeide mij: Ik vond het wel leuk om te zien hoe Mia een metamorfose en prinses-lessen kreeg.

Gebruikte middelen: Er kwam een man die Mia helemaal veranderde en haar oma gaf haar lessen hoe je je moet gedragen als een prinses.

Dit wil je ook lezen:

7. Camerawerk en montage

Scene die het meest bijgebleven is: Mia had eerst besloten dat ze geen prinses wilde worden en daarom besluit ze weg te lopen. Maar als ze de brief ziet die haar vader heeft geschreven verandert ze van gedachte en besluit om naar het huis van haar oma te gaan. Onderweg heeft ze autopech maar later komt de chauffeur haar ophalen en gaan ze samen naar oma. Ze komt er nat en vies aan maar ze houdt in dezelfde kleren haar speech.

REACTIES

D.

D.

Hai,

Ik wilde even opmerken dat haar vader geen koning maar prins van Genovia was.

Groetjes

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The Princess Diaries (2001)"