The Patriot (2000)

Beoordeling 7.1
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 680 woorden
  • 14 december 2003
  • 23 keer beoordeeld
Cijfer 7.1
23 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Jaar: 1976
Regisseur: Roland Emerich
Jaar gemaakt: 2000
Hoofdpersonen: Benajmin Martin en zijn zoon Gabriel

Samenvatting van de film:

Een koerier komt lang met een brief waar in staat dat hij is uitgenodigd voor een bespreking of de Amerikanen oorlog gaan voeren of niet tegen de Engelsen. Benjamin zijn vriendin en zijn zoons vertrekken naar Charles Town en daar word besloten of oorlog word gevoerd. De oorlog wordt gevoerd maar Benjamin vecht niet mee vanwege zijn 7 kinderen waar hij voor wil zorgen. Zijn oudste zoon Gabriel gaat tegen de wil van zijn vader wel in dienst. Op een dag komt Gabriel gewond thuis. Helaas staan dan de volgende dag de Engelsen voor de deur. Ze zien Gabriel als een spion, omdat Benjamin ook Engelsen verzorgde. Ze willen Gabriel dan mee nemen om hem op te hangen. Als Thomas een jonger broertje dit probeert te voorkomen wordt hij doodgeschoten door Tavington een belangrijke engelse officier. De Engelsen schieten de gewonden Amerikanen dood en steken het huis van Benjamin in brand. Benjamin is erg boos en verdrietig vanwege Thomas en gaat en stuurt zijn dochters naar Tante Charlotte en zelf neemt Benjamin 2 zoons mee en gaat achter de Engelsen aan. Hij bevrijd Gabriel door de Engelsen te vermoorden samen met zijn zoons. Zo gaat de strijd tussen de Engelsen en de Amerikanen verder. Maar de Engelsen zijn veel sterker als de Amerikanen dat ziet Benjamin ook. Gates de leider van de Amerikanen doet een stap teruguit en vanaf nu gaat Benjamin het Amerikaanse leger leidde. Samen met Gabriel en enkele dorpelingen, zelfs een priester, begint hij een strijd tegen de Engelsen. Waar het gewone leger niet in slaagde, boekt Benjamin Martin overwinning naar overwinning. Intussen is Gabriel verloofd maar de strijd gaat door tegen de Engelsen en Gabriel vecht verder. De Amerikanen treffen weer de Engelsen maar omdat de Engelsen met veel meer man zijn vluchten een deel van de Amerikanen de rest blijft achter bij de Engelsen. 18 man v an Benjamin zijn gevangen genomen door de Engelsen. Benjamin heeft een plan om die 18 mensen te bevrijden. Hij gaat langs bij de generaal van de Engelsen hij vraagt om een ruil.
Benjamin zegt dat hij ook zogenaamd 18 mensen heeft gevangen genomen en wijst naar buiten waar een paar poppen in Engelsen pakken onder schot staan. De generaal vindt het goed en laat de mannen van Benjamin vrij zodat hij later de Engelsen (poppen) op kan hallen. Benjamin en zijn mannen gaan er van door en De Engelsen blijven achter met poppen. Een overstapper van de Amerikanen naar de Engelsen verraad aan Tavington waar de kinderen van Benjamin zitten. Die avond gaat Tavington en een paar mannen naar het huis van Tante Charlotte. Een zoon ziet de Engelsen aankomen en waarschuwt de rest ze verstoppen zich in een kelder. Tavington krijgt ze niet te vinden en steekt het huis in brand. De slaven worden dood geschoten maar Tante Charlotte en de kinderen vluchten en zien later Gabriel aankomen en vluchten samen met Gabriel en een paar mannen naar een dorpje waar Benjamin zit met een groep Amerikanen. Een man waarschuwt Benjamin want in het dorp worden een aantal huizen in brand gestoken door de Engelsen. Benjamin gaat er naar toe en de Engelsen vluchten. Een man van Benjamins groep ziet zijn vrouw en zoon dood op de grond liggen en schiet van wanhoop zich zelf dood. Intussen zijn Gabriel en zijn vrouw getrouwd en wordt er feest gevierd.
Gabriel en een paar mannen treffen Tavington en een troep Engelsen iedereen word vermoord behalve Gabriel en Tavington. Gabriel lijkt Tavington dood te schieten maar opeens springt Tavington op en vermoord Gabriel. Benjamin kan het niet geloven dat weer Tavington een van zijn zoons heeft vermoord. Benjamin besluit te stoppen. Maar als hij bij het inpakken van zijn spullen de Amerikaanse versleten vlag ziet die Gabriel heeft gerepareerd, besluit hij toch door te gaan en de dood te wreken voor de oorlog is afgelopen. Benjamin en de Amerikanen maken zich klaar voor de volgende slag.
De slag wordt gewonnen en Benjamin heeft zijn doel bereikt doordat hij Tavington heeft

REACTIES

G.

G.

het verslag is niet helemaal af het stopt zomaar midden in een zin dat is heel vervelend.

17 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The Patriot (2000)"