Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

The Pacifier (2005)

Beoordeling 6
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 849 woorden
  • 10 mei 2005
  • 48 keer beoordeeld
  • Cijfer 6
  • 48 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!
1. Algemene gegevens
Titel: The Pacifier
Regisseur: Adam Shankman
Hoofdrolspelers: Vin Diesel (Shane Wolfe), Lauren Graham (Claire Fletcher), Brittany Snow (Zoe Plummer), Max Thieriot (Seth Plummer), Morgan York (Lulu Plummer)
Grondgenre: Actiekomedie.

2. Plot
In The Pacifier steekt actieheld Vin Diesel de draak met zichzelf door, geheel tegen zijn stoere imago in, voor onbeholpen kinderoppas te spelen. De kale mannetjesputter onderwerpt zichzelf aan het verschonen van poepluiers, het regisseren van een schoolmusical en het zingen van koddige kinderliedjes, wat natuurlijk dolkomische situaties oplevert. Gelijk Arnie weet Vin zich aan het begin van de film nog geen raad met de kinderen waarvoor hij ineens verantwoordelijk is, maar beetje bij beetje leren de kids en hij elkaar beter kennen en waarderen. Zij veranderen van een zooitje ongeregeld in een opgeruimd en gedisciplineerd gezin met kennis van martial arts, en hij komt erachter dat het uitschakelen van terroristen een eitje is vergeleken bij het opvoeden van een stel koters!

De vijf kinderen waarvoor Navy SEAL Shane Wolfe (Diesel) moet zorgen zijn het kroost van Howard Plummer, een wetenschapper die door Wolfe op spectaculaire wijze werd bevrijd uit handen van Servische terroristen, maar daarna alsnog werd omgelegd (buiten beeld natuurlijk). Plummer werkte aan een ultrageheim wapen, dat in de verkeerde handen tot een wereldoorlog zou kunnen leiden (of iets van dien aard in ieder geval). Omdat deze topgeleerde – terecht - dom genoeg wordt geacht om het ontwerp van zijn vinding thuis te hebben verstopt, en er altijd nog meer terroristen op de loer liggen, krijgt Wolfe de opdracht om een oogje in het zeil te houden als oppas. Moeder Plummer verdwijnt naar Zwitserland, om daar een week lang naar het wachtwoord van manliefs bankkluis te raden.


Wolfe gaat energiek aan de slag met beveiligingscamera’s en GPS-trackers, maar al snel blijkt dat de Plummertjes geen enkele boodschap hebben aan zijn militaire regime. Tienerdochter Zoe geeft thuis een groot feest in zijn afwezigheid, nukkige puber Seth wil alleen maar met rust gelaten worden, en dochtertje Lulu ziet Wolfe’s gespierde borstkas aan voor een stel tieten. Oh, en dan is er natuurlijk nog de baby, en zijn poepluiers. De Oost-Europese nanny van het gezin pakt al snel haar biezen, en Wolfe staat alleen tegenover de rebelse kinderen, een macho conrector die staat te popelen om hem eens goed af te rossen, en de terroristen die vóór het happy end nog voor een beetje spanning moeten zorgen…

3. Middelen
Het verhaal speelt zich het meest thuis en op school maar de belangrijkste plaats voor mij is thuis want daar gebeuren de meeste grappige dingen en ook een stukje vecht scène vindt thuis plaats. De locaties bepalen eigenlijk en leiden de hele verhaal.

De belichting speelt niet zo een belangrijke rol. De hoofdrolspeler Vin Diesel had een best strak T-shirtje aan en de kinderen waren gewoon heel modern gekleed zoals de jeugd van tegenwoordig. Er werd niet veel gebruik gemaakt van muziek behalve wanneer er ingebroken werd hoorde je zo een geluidje om het spannender te laten lijken dan het eigenlijk is.
Er waren dus niet echt zo speciale geluidseffecten gebruikt.

4. Personages
Vin Diesel (Shane Wolfe): De draak met zichzelf door, geheel tegen zijn stoere imago in, voor onbeholpen kinderoppas te spelen. De kale mannetjesputter onderwerpt zichzelf aan het verschonen van poepluiers, het regisseren van een schoolmusical en het zingen van koddige kinderliedjes, wat natuurlijk dolkomische situaties oplevert.

Morgan York (Lulu Plummer): De derde kind in het huis. Zodra ze Vin Diesel bij de deur ziet staan schrikt ze zich dood maar daarna begint ze hem heel snel te mogen en dochtertje Lulu ziet Wolfe’s gespierde borstkas aan voor een stel tieten.


Max Thieriot (Seth Plummer): Nukkige puber Seth wil alleen maar met rust gelaten worden. Doet eigenlijk mee aan The Sound of Music maar durft daar niet voor uit te komen, spijbelt veel en voor de schijn zit hij ook op de worstelen.

Britanny Snow (Zoe Plummer): Tienerdochter Zoe geeft thuis een groot feest in de afwezigheid van Vin. In het begin mag Zoe Vin al helemaal niet omdat Vin haar vriendje eruit gegooid heeft maar naderhand ze weet waarom Vin op hun past begint ze hem te mogen.

Hoe ik informatie over deze personages heb gekregen is door deze website http://disney.go.com/disneypictures/pacifier/ En ik heb ook veel gehad aan flashbacks.

5. Thematiek en Interpretatie
De thema is amuseren en of de regisseur een bepaalde bedoeling had met de film weet ik niet en ik denk ook niet dat het een verfilming van een boek is, want de film is nogal nieuw.

6. Boeiende werking
Wat mij vooral aantrok in deze film was de strakke lichaam van Vin Diesel en de humor der aan.

7. Camerawerk en montage
De belangrijkste scène vond ik de laatste stukje wanneer het geheim wordt onthult, iedereen gelukkig verder leeft.

8. Recensie
Ik vind dat de regisseur geslaagd met zijn thema vermaken. De film is niet echt geloofwaardig want ik denk echt niet dat een marinier akkoord gaat met paar weken op tieners te passen. Maar ik vond de film over het geheel genomen heel erg leuk en grappig.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

N.

N.

thanx

17 jaar geleden

S.

S.

eh wat weet je nog meer van deze filme want ik ben opzoek naar een gooie film verslag over vin disel

17 jaar geleden

Andere verslagen van "The Pacifier (2005)"