The Mummy Returns (2001)

Beoordeling 3.4
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 1096 woorden
  • 9 november 2003
  • 10 keer beoordeeld
Cijfer 3.4
10 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Film analyse The Mummy 1. Opening: a. Stemmingsinleiding: dreigend, oorlog, somber. Schorpioen koning heeft een verbond gesloten met Anubis. Anubis spaart hem, en hij krijgt de oase van Ahm Shere. Daar kan hij verblijven. Hij moet het leger (jakhalzen) aansturen. Daar haalt hij de overwinning mee. De koning verliest de armband. Als iemand de armband van Anubis omdoet komt het leger terug
b. Expositie: 1933, de O’Connells (vader rick, moeder evelyn, kind Alex) zijn bezig in een tempel, ze komen schorpioenen tegen
MOTIEF : Schorpioenen *Schorpioenen koning *Armband *Schorpioen in tempel (flashback) archeologisch onderzoek
c. Motorisch moment: Als de 3 rovers komen, alle pilaren in de tempel vallen om, de rovers gaan weg. O’Connells nemen de armband mee. Als ze thuis zijn komen de rovers weer, ze stelen de doos waar de armband inzit, maar Alex heeft de armband om gedaan. De leider van de rovers is de curator van het Britisch Museum. Ze nemen Evelyn mee. Middenstuk: d. Conflicten en Complicaties: Ze werden door de rovers overvallen, die willen de armband stelen, maar het jongetje Alex heeft de armband om. De vrouw Evelyne wordt gekidnapt. Ze gaan achter haar aan. e. Subplot(s): 1 armband – schorpioenen koning 2 alex –moeder Evelyn, vader Rick O’Connell 3 Mummy staat op hij wil de ziel van Evelyne, hij zuigt mensen leeg, Daardoor wordt hij weer ‘heel’. 4 oom Jonathan – zwakkeling 5 flashback verleden – 2 vrouwen hefertiti- Ahnk su a’num
f. Crisis: De zoon (Alex) wordt gekidnapt door de vijanden. Die moeten de armband hebben. g. Finale climax: In de oase van Ahm Shere wordt gevochten tussen beide partijen. Het kind (Alex) wordt terug gehaald. Voordat de zon op gaat moet de armband af zijn gedaan in de piramide anders gaat het kind dood. De zon komt al bijna op!! h. Wending: De armband wordt afgedaan, Moeder (Evelyn) wordt doodgeschoten. Alex leest voor uit het boek, de moeder komt weer tot leven. Einde: i. Ontknoping: Positief einde: Het jakhalzen leger van Anubis komt tot leven en gaat vechten tegen de mannen met de paarden. Ook de schorpioenen koning komt tot leven. In de tempel wordt gevochten. De schorpioenen koning kan alleen door een speer worden gedood. Doordat er door het gevecht zoveel geweld wordt gebruikt vallen er pegels van het plafond naar beneden. Rick en Imhotep hangen aan een kloof. Evelyn helpt Rick, Maar Ahnk su a’num helpt Imhotep niet, deze valt in de kloof. Ze gaan snel uit de piramide. Er is veel natuur geweld want de oase van Ahm Shere wordt opgezogen in de piramide. Ze worden gered door de Ballon waarmee ze eerder ook naar de woestijn zijn gevlogen.

j. Epiloog: De hele film staat in het teken van de Armband van de Schorpioenenkoning. Deze wordt door de O’Connells uit de tempel meegenomen. Imhotep moet Evelyne hebben omdat zij de ziel is van de overleden Ahnk su a’num. Doordat Alex de armband aandoet komt het leger van Anubis binnen 7 dagen terug en kan de schorpioenen koning weer tot leven komen. Op de 7e dag moet alex de armband afdoen omdat hij anders doodgaat. Zijn vader probeert de schorpioenen koning te doden. Imhoptep valt in een kloof. De armband wordt net op tijd afgedaan. Vragen: 2. Is er sprake van een bepaald genre? Het is een avontuur verhaal.

3. Hoe (on)realistisch is de fictionele verhaalwereld van de film? Het verhaal is heel onrealistisch. Er gebeuren geen dingen in die in het dagelijkse leven zouden kunnen voorkomen, althans geen dingen die van waarde zijn voor het verloop van de film. Er vinden veel ‘fantastische’ dingen in, zoals de oase van Ahm Shere die in de piramide wordt gezogen.

4. Hoe worden de belangrijkste personen in de film getypeerd en gekakteriseerd? -Evelyn: Vrouw van Rick,moeder van Alex, en is erg moedig, en vecht graag, en gaat soms een beetje te graag naar Egypte voor opgravingen, en praat deftig engels -Rick: Vecht hard, is man van Evelyn, vader van Alex, en is ook een lid van strijders tegen het kwaad, alleen wist hij dat zelf niet, dat was voorbestemd -Imhotep: Is de man die verliefd is op Anck-Su-Namum, beschikt over diverse krachten, die hij later verliest. -Anck-Su-Namun: hoort ook net als Imhotep bij het kwaad, en is de geliefde van Imhotep, de ziel van Evelyn hoort in haar lichaam -Jonhathan: is de broer van Evelyn, is een beetje een schijtertje. -Alex: Zoon van Evelyn en Rick O’connel, en is moedig slim en bijdehand. En praat ook deftig engels.

5. Komen de belangrijkste personen in de speelfilm ‘levensecht’ over; zijn het karakters of types? De belangrijkste personen in de film komen wel levensecht over, je gaat je helemaal inleven, ook al weet je dat het verhaal niet echt gebeurt zou kunnen zijn. Het zijn karakters.

6. Met welke personen kun je je identificeren? zijn dat positieve/ negatieve identificatie figuren? Ik kan me wel identificeren met Anck-Su-Namun, haar vroegere geliefde komt tot leven, ze kan nog niet van hem houden (ze heeft niet de goede ziel), maar ze moet. Vooral als ze op het einde besluit Imhotep niet te redden. Ze is een negatief identificatie figuur, omdat ze voor het kwade vecht. Ze is dus zeker niet mijn heldin, ze is niet mijn ideaalbeeld.

7. Met welke spanningverwekkende trucs is gewerkt in de speelfilm? Met deze aspecten werd in de speelfilm gewerkt : - de filmmaker schakelt op spannende momenten regelmatig door, parallelmontage van de ene verhaaldraad naar de andere waardoor er bij jouw informatieachterstand en/of informatie voorsprong ontstaat. - De filmmaker roept door middel van vooruitwijzingen spanning bij jou op. - De filmmaker onthult de voorgeschiedenis via bijvoorbeeld flashbacks bij stukjes en beetjes om jou in spanning te houden. - De held(in) krijgt een spannende opdracht, en je bent benieuwd hoe hij/zij het er van af brengt. - De muziek voert de spanning op of kondigt een spannend moment aan.

8. Wat is het centrale thema van de speelfilm: -er zijn een aantal motieven in het verhaal o.a. : · de tatoeage (rick en de mannen met de paarden) · schorpioenen
Het centrale thema is het afdoen van de armband zodat de schorpioenen koning en het leger van Anubis niet terug kunnen komen. Eindoordeel: 9. Wat is je oordeel over de Speelfilm? Motiveer je antwoord. Ik vond het een mooie film, Ik vond het jammer dat je goed zag dat sommige dingen met de computer waren bewerkt. Verder denk ik dat ik zonder de uitleg van de Juffrouw de film niet goed begrepen had. Ik denk dat het verhaal te complex is. De actie, romantiek en de humor waren goed gecombineerd, en de spanning kon daardoor goed worden vastgehouden.

Het filmverslag gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen

8. Wat is het centrale thema van de speelfilm: -er zijn een aantal motieven in het verhaal o.a. : · de tatoeage (rick en de mannen met de paarden) · schorpioenen
Het centrale thema is het afdoen van de armband zodat de schorpioenen koning en het leger van Anubis niet terug kunnen komen. Eindoordeel: 9. Wat is je oordeel over de Speelfilm? Motiveer je antwoord. Ik vond het een mooie film, Ik vond het jammer dat je goed zag dat sommige dingen met de computer waren bewerkt. Verder denk ik dat ik zonder de uitleg van de Juffrouw de film niet goed begrepen had. Ik denk dat het verhaal te complex is. De actie, romantiek en de humor waren goed gecombineerd, en de spanning kon daardoor goed worden vastgehouden.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The Mummy Returns (2001)"