The lord of the rings: Fellowship of the ring (2001)

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 1588 woorden
  • 6 januari 2002
  • 118 keer beoordeeld
Cijfer 6.6
118 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Wie zijn de makers van de film? J.R.R. Tolkien, Peter Jackson, schreef het boek Lord Of the Rings, regisseur en ook nog eens de producer van de film. Hij was producer samen met Barrie M. Osborne. Fran Walsh was co-producer en scenarioschrijfster samen met Phillipa Boyens. Mark Ordesky was executive producer.Rick Porras was associate producer. Andrew Lesnie was de regisseur van de fotografie. Richard Taylor maakte de wezens en hij was supervisor bij de special make-up. Grant Major was van de designer productie. Ngila Dickson ontwierp alles kostuums. Howard Shore componeerde alle muziek. Jamie Selkirk deed de post productie. John Gilbert was editor samen met Michael J. Lorton. Jim Rygiel was Visual effects supervisor. Alan Lee was conceptual artist en set decorator. John Lowe was conceptual artist. Dan Lennah was supervissing art director. Peter Owen deed de make-up en het haar van alle acteurs samen met Peter King.

Wie zijn de belangrijkste acteurs? Elijah Wood als Frodo Baggins, een hobbit. Billy Boyd als Pippin, een hobbit. Dominic monaghan als Merry, een hobbit. Sean Astin als Sam een hobbit. Ian McKellen als Gandalf, een tovenaar. Ian Holm als Bilbo Balling, een hobbit. Viggo Mortensen als Aragorn, erfgenaam van de troon van Gondor. Orlando Bloom als Legolas, een elf. Lyv Tyler als Arwen, een elf. Christopher Lee als Saruman, een boosaardige tovenaar. Cate Blanchett als Galadriel, Lady van het gouden woud en koningin van Lothlorien. Sean Bean als Boromir, een trotse krijger en zoon van denetor II, Steward of Gondor en Minas Tirith. John Rhys-Davies als Gimli, een dwerg. Andy Serkis als Gollum en Smeagol, een hobbit-achtig wezen. Bernard Hill als Theodon, koning van Rohan. Brad Dourif als Wormtongue, koning van de Mark
Hugo Weaving als Elrond, een elf. Marton Csokas als Celeborn, Koning van Lothlorien. David Wenham als faramir, een van de krijgers.

Hobbits zijn vriendelijk en dicht bij de natuur, een bijna kinderachtige groep die van het land leven. Met een gemiddelde lengte van 108 cm leven de wezens met bont op hun voeten diep in de holen aan de zijkanten van heuvels. Ze houden van de simpele dingen in het leven: pijp roken, eten, en, natuurlijk, verhalen vertellen. Ze worden ongeveer 100 jaar oud, waarbij de leeftijd van 33 het punt van volwassenheid is

Elven daarentegen, zijn nobele, elegante, magische wezens, van wie de tijd opraakt en die een bitterzoet voorgevoel bezitten dat ze op het punt staan mythen te worden. Al kunnen ze overwelmd worden met verdriet, elven zijn onsterfelijk als het gaat om leeftijd of ziektes.

Dwergen zijn klein maar zeer sterk, met een sterk, ouderwets gevoel voor gerechtigheid en een voorliefde voor alle mooie dingen. Klein van postuur, kunnen ze 250 jaar oud worden.

Tovenaars zijn ontzettend machtig, maar kunnen hun krachten gebruiken voor het goede of het slechte, afhankelijk van waar hun harten liggen.

De mens in The Fellowship of the Ring is een ervaren ras dat net erkend wordt.

Wat is de titel van de Film? The Lord Of The Rings.

Hoe lang duurt de film? De film duurde drie uur.

Wanneer is de film gemaakt? In 2001.

Waar en via welk medium heb je de film bekeken? In het Hengelo’s Bellevue Theater, dat is een bioscoop.

Wat zijn je verwachtingen van de film? Dat het een mooi, goed gemaakte en indrukwekkend film zou zijn. Ik had er al heel veel over gehoord van mensen die de film al hadden gezien en op televisie werd er ook al heel veel over verteld.

Van welk filmgenre is er sprake? Een avonturen film en science fiction . Een verfilming van het boek Lord of The Rings.

Wat valt je op aan de camerastandpunten? Alles in gefilmd vanuit een extra persoon die toekijkt, vanaf ooghoogte van een normaal mens. Behalve als er een hobbit of dwerg voorbij kwam, was het ooghoogte van een dwerg of hobbit. Die zijn kleiner dan een mens.

Hoe word gebruik gemaakt van muziek- en geluidseffecten? Er werd veel gebruik gemaakt van muziek- en geluidseffecten, als iets spannend werd zetten ze er spannende muziek onder met een harde bas. Zodat je hart gaat kloppen en het enger lijkt. Op het moment dat bijvoorbeeld iemand werd neergestoken kwam er een harde bas in het geluid, zodat je meer schrok. Omdat het geluid helemaal om je heen was leek het net alsof je in de film zelf was, als er een paard aan kwam rijden, leek het net alsof hij lang je heen reed.

Op welke locatie speelt de film? Hobbiton, de gouw, het land van de hobbits. Moria, het land van de dwergen, diep onder de grond. Rivendell, het land van de elfen, een sprookjesachtig land. Weathertop, het bos waar ze door moesten op weg naar het land van de elfen. Bree, waar de mensen woonden, daar moesten ze naar een café toe.

Geef een korte beschrijving van de personages: Frodo is een jonge hobbit en de geadopteerde neef van Bilbo Baggins. In zijn missie om Midden-Aarde te verlossen van de Ene Ring, ziet Frodo dat hij het verloop van de toekomst verandert. Pippin is een ondeugende, jonge hobbit en oude vriend van Frodo die, samen met Sam en Merry, Frodo vergezelt op zijn queeste. Merry is een andere goede vriend van Frodo die hem, Pippin en Sam vergezelt als zij de Shire verlaten voor hun queeste. Sam is Frodo's dapperste metgezel en beste vriend. Sam heeft tot dusver een rustig leven geleid, maar zijn loyaliteit tegenover Frodo zal hem op een gevaarlijke reis leiden. Gandalf de Grijze is een oude maar wijze en krachtige tovenaar die Frodo raad geeft tijdens zijn queeste. Bilbo Baggins is Frodo's oude oom, die hem een magische ring geeft. Aragorn, een mens opgevoed door elven en de rechtvaardige erfgenaam van de troon van Gondor, is een trouwe metgezel van Gandalf, en een belangrijk lid van de Reisgenootschap. Een dappere elf die de queeste vergezelt en de Elven vertegenwoordigt in de Reisgenootschap, Legolas is afkomstig van Mirkwood en is een geweldige boogschutter. Arwen is de mooie en betoverende elf die moet kiezen tussen onsterfelijkheid en liefde. Het hoofd van alle tovenaars, Saruman, hoopt de kwaadaardige ring voor zichzelf te houden. Galadriel is Koningin van Lothlorien en Lady van het Gouden Woud. Ze is de moeder van Celebrian en grootmoeder van Arwen Evenstar. Boromir is een trotse krijger en de oudste zoon van Denethor II, Steward of Gondor en Minas Tirith. In de Council of Elrond is hij gekozen als een metgezel in de Reisgenootschap voor de Ring. Frodo's vriend van sterk formaat en met moedig hart Gimli, vertegenwoordigt de Dwergen in de Reisgenootschap. Gollum, zelf een hobbit-achtig wezen, maar de corrupte invloed van De Ring verdraaide zijn geest en vervormde zijn lichaam. Theoden is de Koning van Rohan en vertrouwt op de raad van zijn adviseur Grima Wormtongue. Wormtongue, de hoofdadviseur van Theoden, Koning van de Mark. Elrond stichtte Rivendell als een schuilplaats voor Sauron. Hij is de vader van Arwen, en een pleegvader voor Aragorn. Celeborn, Koning van Lothlorien. Faramir, een Man van Gondor, is de broer van Boromir. Hij heeft een zachtaardig karakter en hoewel hij een grote hekel heeft aan oorlog, is hij een dappere krijger en krijgt hij veel respect van de soldaten. De namen van de acteurs worden besproken bij: Wat zijn de belangrijkste acteurs?

Het filmverslag gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen

Geef een korte beschrijving van de personages: Frodo is een jonge hobbit en de geadopteerde neef van Bilbo Baggins. In zijn missie om Midden-Aarde te verlossen van de Ene Ring, ziet Frodo dat hij het verloop van de toekomst verandert. Pippin is een ondeugende, jonge hobbit en oude vriend van Frodo die, samen met Sam en Merry, Frodo vergezelt op zijn queeste. Merry is een andere goede vriend van Frodo die hem, Pippin en Sam vergezelt als zij de Shire verlaten voor hun queeste. Sam is Frodo's dapperste metgezel en beste vriend. Sam heeft tot dusver een rustig leven geleid, maar zijn loyaliteit tegenover Frodo zal hem op een gevaarlijke reis leiden. Gandalf de Grijze is een oude maar wijze en krachtige tovenaar die Frodo raad geeft tijdens zijn queeste. Bilbo Baggins is Frodo's oude oom, die hem een magische ring geeft. Aragorn, een mens opgevoed door elven en de rechtvaardige erfgenaam van de troon van Gondor, is een trouwe metgezel van Gandalf, en een belangrijk lid van de Reisgenootschap. Een dappere elf die de queeste vergezelt en de Elven vertegenwoordigt in de Reisgenootschap, Legolas is afkomstig van Mirkwood en is een geweldige boogschutter. Arwen is de mooie en betoverende elf die moet kiezen tussen onsterfelijkheid en liefde. Het hoofd van alle tovenaars, Saruman, hoopt de kwaadaardige ring voor zichzelf te houden. Galadriel is Koningin van Lothlorien en Lady van het Gouden Woud. Ze is de moeder van Celebrian en grootmoeder van Arwen Evenstar. Boromir is een trotse krijger en de oudste zoon van Denethor II, Steward of Gondor en Minas Tirith. In de Council of Elrond is hij gekozen als een metgezel in de Reisgenootschap voor de Ring. Frodo's vriend van sterk formaat en met moedig hart Gimli, vertegenwoordigt de Dwergen in de Reisgenootschap. Gollum, zelf een hobbit-achtig wezen, maar de corrupte invloed van De Ring verdraaide zijn geest en vervormde zijn lichaam. Theoden is de Koning van Rohan en vertrouwt op de raad van zijn adviseur Grima Wormtongue. Wormtongue, de hoofdadviseur van Theoden, Koning van de Mark. Elrond stichtte Rivendell als een schuilplaats voor Sauron. Hij is de vader van Arwen, en een pleegvader voor Aragorn. Celeborn, Koning van Lothlorien. Faramir, een Man van Gondor, is de broer van Boromir. Hij heeft een zachtaardig karakter en hoewel hij een grote hekel heeft aan oorlog, is hij een dappere krijger en krijgt hij veel respect van de soldaten. De namen van de acteurs worden besproken bij: Wat zijn de belangrijkste acteurs?

Is het duidelijk waar de film overgaat? Ja het is erg duidelijk waar de film over gaat.

Waardoor wordt dit duidelijk of blijft dit onduidelijk? Het is erg duidelijk waar de film over gaat, door de goede inleiding die aan het begin van de film wordt verteld. Daar wordt verteld wat de boeken inhouden en wat het hoofdonderwerp van de film is. En het hoe het gekomen is, zoals de film gaat.

Geef een samenvatting van de film: In dit deel van de trilogie erft de verlegen, jonge hobbit Frodo Baggins (Frodo Balings) een ring; maar deze ring is niet zomaar een sieraadje. Het is de Ene Ring, een instrument van absolute macht dat ervoor kan zorgen dat Sauron, de duistere Heerser van Mordor, over Midden-Aarde kan heersen en zijn inwoners tot slaaf kan maken. Frodo moet, samen met een toegewijd reisgenootschap bestaande uit hobbits, mensen, een tovenaar, een dwerg en een elf, De Ring meenemen door Midden-Aarde naar de Doemravijnen, waar het ooit werd gesmeden, en het voor altijd vernietigen. Zo'n reis Betekent dat ze zich diep op het gebied van de duistere Heerser moeten wagen, waar hij zijn leger van orcs vergaart. En het is niet alleen kwaad van buitenaf dat de Reisgenootschap moet bestrijden, maar ook onderlinge onenigheid en de corrupte invloed van De Ring zelf. Het verloop van de toekomstige geschiedenis is omstrengeld met het lot van de reisgenootschap.

In hoeverre zijn je verwachtingen uitgekomen? Al mijn verwachtingen zijn uitgekomen. De special effects, kleding en make-up waren zelfs nog beter dan ik had verwacht.

Wat is je eindconclusie? Benoem daarbij de sterkste en zwakste punten. Het was een erg goede en mooi gemaakte film.

Sterkste punten: De make-up, kostuums, decor en de goede acteurs. Wat ik nog meer erg knap was het verschil in lengte die er was in de spelers. Dat ze dat ze dat zo goed hebben kunnen filmen.

Zwakste punten: Ik vond dat de film erg lang duurde, drie uur kijken naar een film vind ik net iets te lang. Het was ook een erg ingewikkelde film om te volgen. En je weet niet hoe de film eindigt, want het is een verfilming van het eerste boek. De andere twee films komen nog en daar kun je zien hoe het verhaal afloopt.

REACTIES

I.

I.

Goed verslag! Enige minpuntje is dat je best wat meer over de inhoud van de film had mogen schrijven! Ik heb de film namelijk nog niet gezien dus dacht ik: Lees dat verslag ff! Maar ja, het ging meer over wie er allemaal inspeelden dan over de onhoud van de film!
Jammers!

Groetjes en kusjes Inge!

21 jaar geleden

M.

M.

VET GOED VERSLAG!!!!

21 jaar geleden

I.

I.

hee anoniempje,

goed werkstuk hoor! ik ga hem gebruiken voor mijn werkstuk.

daag!!

ikke

21 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The lord of the rings: Fellowship of the ring (2001)"