The Holiday (2006)

Beoordeling 4.9
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 800 woorden
  • 12 februari 2009
  • 7 keer beoordeeld
Cijfer 4.9
7 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

De film “The Holiday” werd afgespeeld in de bioscoop “Pathé” in Groningen.
De regisseur van deze romantische komedie is Nancy Meyers. Zij heeft gekozen voor de hoofdpersonen Iris (Cameron Diaz), Amanda (Kate Winslet), Graham (Jude Law) en Miles (Jack Black).

De film speelt zich in de tijd rond kerst.
Amanda en Iris hebben beiden mannen in hun leven af gezworen, maar nu ziet hun kerst er opeens zeer eenzaam uit.
Zo komen ze met elkaar in contact op een site voor huizenruil. Beiden hebben ze hetzelfde probleem en beiden willen ze maar al te graag weg uit hun woonplaats, ver weg van hun problemen.
Na een korte tijd zitten ze al in een vliegtuig op weg naar hun nieuwe huis voor 2 weken.
Iris naar Amanda’s huis op het platteland van Engeland, en Amanda op weg naar Iris’s huis in Los Angeles (LA).
Dachten ze nog zo geen mannen tegen te komen in hun vakantieplaatsje, valt dat toch een smerig tegen.
Op Amanda´s eerste avond staat de oh…zo knappe broer van Iris, Graham voor haar deur. Ook in LA is het niet mis, de eerste ochtend van aankomst komt een collega van Amanda’s ex, Miles plotseling langs.
Beiden mannen willen deze twee leuke vrouwen niet zomaar laten lopen.
En ja hadden Amanda en Iris mannen afgezworen, nou dan stellen ze hun mening hierover toch nog even bij, beiden worden ze verliefd.
De film eindigt wanneer ze met z’n vieren en de 2 dochtertjes van Graham Nieuwjaar vieren.

De film speelt zich op twee verschillende plaatsen af in het huis van Iris in LA en in het huis van Amanda op het platteland van Engeland.
Het zijn als het ware twee verhalen die samen één worden.

Doordat het hoofdthema’s; liefde, vriendschap, de conflicten met de mannen, hetzelfde zijn op beide locaties is het niet erg dat er twee verhalen door elkaar heen lopen.
Het leuke is wel dat de plaatsen totaal verschillend zijn van het hippe, luxe LA naar het primitieve maar wel zo gezellige Engeland.
De verhalen en de onderwerpen zijn dan wel nagenoeg hetzelfde maar doordat het op een andere plaats zich afspeelt heeft elke verhaal toch een beetje zijn eigen karakter.

De film speelt zich af in deze tijd dus de mensen die er in spelen zijn dan ook heel normaal gekleed. Je ziet wel verschil tussen de typetjes maar het is niet zo dat er opeens een ridder op een paard voorbij rijdt.

Doordat de hoofdpersonen in de film elkaar nog niet kennen wordt door dialoog en beschrijvingen duidelijk wat de karakters van de personen zijn.
Hierdoor kom je erachter dat:
- Amanda is een rijke vrouw, houdt van luxe en is zeer opgewekt, spontaan, jong, levendig en geniet van alles wat ze doet.
- Iris is verlegen van aard, gauw tevreden met iets, als ze ergens voor gaat dan gaat ze er ook helemaal voor.
- Graham is iemand die van binnen heel zacht en lief is maar eigenlijk nooit zijn ware aard aan mensen laat zien pas als hij hen erg vertrouwd. Hij laat altijd zijn harde, stoere kant zien. Hij heeft het er erg moeilijk mee dat hij zijn vrouw verloren heeft en nu hun 2 dochtertjes alleen moet opvoeden.
- En Miles is iemand die zeer apart is, hij doet alles net even anders dan andere mensen.

Door het dempen van de belichting en het in en uitzoemen van de camera werden er romantische en intieme scènes gecreëerd.
Het inzoomen van de camera op de gezichten zorgde ervoor dat je de gevoelens van de personen aflezen, waardoor je wist wat de voelden.

Ik vond het een fantastische film. Ik zal in een paar punten weergeven waarom ik deze film nou zo fantastisch vind.
Ik houd meestal wel van films die over liefde gaan, daar ging deze film dan ook over maar Nancy had het thema op een net andere, verrassender manier gebracht.
De film was steeds weer verrassend en komisch waardoor het niet saai werd om naar te kijken.
Sommige dingen die in de film gebeurden had ik niet verwacht en dat is juist wel leuk aan een film. Bijvoorbeeld toen Graham gebeld werd en het net leek of dat zijn vrouw aan de telefoon was, maar dat later in de film bleek dat het zijn dochtertje was. Zo’n verrassingselement brengt een hele andere wending aan het verhaal.
Het leuke aan de film vond ik ook wel dat het wel vaker gebeurt dat mensen alleen zijn net voor kerst, alleen in een film wordt daar nooit zoveel aandacht aan besteed, het is altijd een gezellige familiekerst. Het is een film die zo nagespeeld zou kunnen worden in het dagelijks leven..
Mijn conclusie is dat de film, “The Holiday” een echte aanrader is, deze film is fantastisch!!!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The Holiday (2006)"