LIVE Q&A's

Deze en volgende week elke dag Q&A's met studenten van verschillende studies

 


Bekijk de planning Alles over studiekeuze


Algemeen:

Crew:

Jeroen Krabbé (Regisseur en Gabriel)

Edwin de Vries (Script supervisor en associate producer)

Ate de Jong (Producent)

Henny Vrienten (Music)

Nigel Galt (Film editor)

Theo Bierkens (Director of photography)

Benedict Schillemans (Production Designer)Cast:

Stephen Fry (Onno)

Greg Wise (Max)

Flora Montgomery (Ada)

Neil Newbon (Quinten Quist)

Emma Fielding (Helga)

Diana Quick (Sophia)Overige spelersJeroen Krabbé - GabriëlMaureen Lipman - Figure 1Viv Weatherall - Engel Gillian Barge - Onno's moederNettie Blanken - Coba Victoria Carling - Margareth Quist Loïs de Jong - Kleindochter Quist John Franklyn Robbins - Onno's Father Geraldine Alexander - Trees Quist Nicholas Palliser - Diederik Quist Sean Harris - Bart Bork Molly Hallam - Roodharige demonstrantAlex Lowe - Politie agent Rodney Baddell - Politie agent Rob van de Meeberg - Oswald Brons Heather Weeks - Studente Kumari Simmons - Meisje in auditorium Valeriano Ramirez Monteco - Cubaan 1Jesus Hernandez Diaz - Cubaan 2 Krijn ter Braak - Man in auditorium Michael Cronin - Oorlogs archivarisPaloma Calle - Soldate Cuba Edwin de Vries - Soldaat CubaVanesa Lozano - Soldate CubaInday Ba - Maria Javier Lago - Revolutionaire spreker Ramon Camin - Ober Cuba Neville Phillips - Ambtenaar Truus te Selle - VerpleegsterDavid Allister - Neuroloog Petra Laseur - Verpleegster Dimitris Phillippou - Quinten 4 jaar oud Timothy Bateson - Mr. KellerSheila Shand Gibbs - Mrs. KellerMarjolein Sligte - Selma Kern Clive Merrison - Theo Kern Monique van de Ven - VerpleegsterLawrence Ray - Journalist/ verslaggeverPhilip Bowen - PoliticusTerence Harvey - Party Chief Daniel Boissevain - Junk Sarah Winman - Ankie Simon Greiff - Floris Achille Brugnini - Oudere man Leon Lissek - Hotel eigenaar Carmen Carro - Meisje in hotel Harry Landis - IbrahimManex Recarte - Israëlische Soldaat Ellen Vogel - Max MoederInhoud:

God wil dat de originele Tien Geboden terugkeren naar de Hemel. Het is de Engelen verboden om zelf naar de aarde af te reizen om de verloren gewaande Stenen Tafelen op te halen. Zij moeten een mens 'creëren', die slim genoeg is om de Stenen Tafelen te vinden en bereid om zijn leven op te offeren om ze naar de Hemel te brengen.

De met de opdracht belaste Engelen ontwikkelen een even ingenieus als onbarmhartig plan om hun doel te bereiken. Waarbij ze nergens voor terug deinzen. Ze laten zelfs 2 wereldoorlogen ontstaan. Hun plan begint klaar te komen als twee zeer bijzondere mannen op aarde elkaar “bij toeval” ontmoeten: de zoon van een voormalig

Minister-president, Onno Quist en astronoom Max Delius, zoon

van een Nazi-vader en een Joodse moeder. De mannen zijn

meteen boezemvrienden en laten alleen de celliste Ada Brons toe

in hun hechte vriendschap. Eerst krijgt Max wat met haar, maar

door omstandigheden krijgt Onno wat met Ada.

Ada wordt uitgenodigd om op Cuba te komen spelen tijdens een congres over de revolutie. Ze nodigt Max en Onno ook uit om mee te gaan naar Cuba. Op de laatste nacht dat ze in Cuba zijn krijgen zowel Max als Onno seks met haar.

Ada raakt zwanger en weet niet of Max of Onno de vader is. Door een “toevallig” ongeluk raakt Ada in een coma. Het kind wordt met een keizersnedegeboren. De zoon, Quinten, die zich al snel ontwikkelt als een

heel bijzonder kind. Komt bij Max en de moeder van Ada te

wonen in een kasteel. Hij heeft allerlei dromen en visioenen

van de hemel en van het beeld van mozes. Hij tekent de hemel

zoals hij die in zijn dromen heeft gezien op papier. Hij weet

alleen niet dat het de hemel is. Onno komt hem geregeld

opzoeken, maar Quinten wil bij zijn vader komen wonen.

Als hij dan eindelijk bij Onno woont vermoord een junkie de nieuwe vriendin van zijn vader, Helga. Onno heeft daar zo’n verdriet van dat hij zichzelf afzondert en hij laat aan niemand weten waar hij zichzelf bevind. Quinten wil zijn vader gaan zoeken en komt hem in Rome tegen. Quinten heeft ineens, dankzij zijn visioenen, door waar de stenen tafelen zich bevinden als hij samen met zijn vader het “Sancta Sanctorum” bekijkt.

Hij gaat ze samen met zijn vader uit het “Sancta Sanctorum” stelen. Nadat ze dat gedaan hebben nemen ze een vliegtuig naar Jeruzalem en daar moet Quinten de tafelen, van de engelen, naar de tempelberg brengen. Daar stijgt hij samen met de tien geboden op.Kenmerken:

Als Quinten iemand ziet vlak voor dat die persoon dood gaat krijgt hij een soort waarschuwing. Het beeld wordt dan bruinig en het verspringt even. Je hoort dan ook een donderend geluid. Door dat donderende geluid wordt de sfeer in de film even heel dreigend. De eerste keer schrik je hier wel even van.

De hemel zelf is heel mooi gemaakt. Het is heel mooi met de computer geanimeerd zodat het net echt lijkt. Het idee van deze hemel is afkomstig van de tekeningen van Piranesi.

Als Quinten opstijgt naar de hemel wordt het effect daarvan versterkt door muziek.

Ook kwamen er steeds dingen in terug zoals een raaf als er iets ging gebeuren dat belangrijk was.Thema:

Ik denk dat het thema van deze film het begin van de ondergang van de wereld is. Niet zoals in de bekende sience fiction films dat de aarde bedreigd wordt door een komeet of buitenaardse wezens, maar door onze eigen schuld. Wij zouden ons niet aan de afspraak gehouden hebben die Mozes heel lang geleden met God in de woestijn heeft gemaakt. En als God het verbond met de mens verbreekt zou Satan alle macht op aarde krijgen.Mening:

Ik vond het opzich wel een mooie film, maar ik begreep hem niet helemaal goed. Ik zou hem eigenlijk nog eens moeten zien wil ik het verhaal echt begrijpen.

Het nadeel van deze film is wel dat het verhaal langzaam gaat. Ze zijn volgens mij 1 uur tot anderhalf uur bezig voordat die Quinten er eindelijk is.

Ik vind het ook raar waarom die engelen zelf die tien geboden niet kunnen/mogen halen? Dat wordt niet duidelijk in de film uitgelegd.

Ik verwachte ook dat Ada uit haar coma zou raken of dood zou gaan als je haar geknield ziet zitten terwijl Quinten opstijgt. Ik vind het raar dat ze daar verder niks mee gedaan hebben.

Ook vraag ik me nog af wat het eind van de film betekend als die engel zegt dat hij naar de aarde gaat en terwijl hij dat zegt verandert hij in Quinten.

Maar ik dat het op zich een hele goede film is, maar niet iets voor mij.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.