Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

The Da Vinci Code (2006)

Beoordeling 7.2
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 837 woorden
  • 29 oktober 2006
  • 19 keer beoordeeld
Cijfer 7.2
19 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Wat zie je: fictie/non fictie?

The Da Vinci Code is een mengvorm. Officieel is De Da Vinci Code een roman en dus fictief. Hoewel de hoofdpersonen en de acties in het boek en in de film vanzelfsprekend niet werkelijk bestaan, bestaan alle kunstwerken, gebouwen, documenten en rituelen genoemd worden wel degelijk. Deze werkelijk bestaande zaken worden door fictieve karakters besproken en geïnterpreteerd. Hoewel ik geloof dat een aantal van de theorieën die door de hoofdpersonen worden uitgesproken waar zouden kunnen zijn, moet ieder voor zichzelf uitmaken wat zijn mening over die theorieën is.

Wat zie je: welke filmtechnieken vallen je op? Kies meer dan 1 optie.

Special effects: Als Langdon en Neveu naar een Engelse kerk gaan word hun beeld vermengd met passanten van vorige eeuwen, dat was een mooi, knap effect.

Belichting: De film is vrij donker gefilmd. Dat past goed bij de sfeer van de film. Bij de filmopnames van Silas zijn de beelden extra donker. Dat komt doordat hij ook een duistere, vreemde rol speelt.
Cameragebruik/ standpunt: De film is gefilmd door een statische camera. Dat merk je doordat er geen schokkerige beelden zijn. Ik vond dat de film heel fijn gefilmd was. Het leek of je er zelf bij was. Bij belangrijke momenten waren er een aantal close-ups. Maar meestal waren het mediumshots en longshots.
Het slotbeeld waar de camera dwars door de piramide van het Louvre pant naar de eigenlijke locatie van de Heilige Graal is knap.

Wat zie je: wat is de verhouding tussen story en plot?

Het plot is een chronologisch verhaal. Als je het plot reconstrueert blijft de story hetzelfde.
Wel zitten er regelmatig verklarende flashbacks in The Da Vinci Code en deze zijn heel sterk. Het zijn hele verhelderende flashbacks waardoor de puzzelstukjes in elkaar vallen.

Wat ervaar je: hoe word de film getoond? (wat is het effect?)

Ik heb de film gezien in de klassieke bioscoopsituatie. Het was echt heel erg leuk om hem in de bioscoop te zien. Opgegeven moment, kwam er in de film iets heel onverwachts. Toen ontstond er een schrikreactie in de zaal. Dat heb je thuis niet zo snel. Je had echt het idee dat je in de film erbij was, dat komt ook door het grote doek. Je word er in gezogen.
Wat hoor je? Welke rol speelt de muziek in de film?

Muziek versterkt de inhoud van de film:

De film begon met een spannende, mysterieuze muziek. Dan rent Sauviére door het Louvre. Hij wordt achterna gezeten door een man. Je hoort dan duidelijk zijn voetstappen weergalmen in het Louvre. Dat drijft de spanning op. Ook als Robert Langdon en Sophie Neveu zich door het verkeer heen moeten wringen om te kunnen vluchten, hoor je het verkeer duidelijk aanwezig met toeteren en slippende auto’s. Het maakt het een stuk spannender.

Inhoud: tot welk genre hoort de film?

Het genre van The Da Vinci Code is: drama, mysterie, thriller

Inhoud: waar ligt de nadruk van het verhaal?

De nadruk ligt op wat er in het verhaal gebeurt (story). Het is een verfilming van het boek. Het boek is als een roman geschreven. Dus het gaat om het verhaal. Er staan wel theorieën in het boek, die je andere ideeën over het geloof kunnen geven. Maar het is aan jezelf hoe je de theorieën opvat. Sommige mensen hebben daar moeite mee, blijkt uit de recensies.

Inhoud: wat speelt een grote rol bij het maken van de film?

Alle 3 de punten spelen een belangrijke rol. De filmmaker Ron Howard is een goede en bekende regisseur. Hij is bekend van bijvoorbeeld de filmen Apollo 13, A Beautiful Mind, Willow. Tom Hanks is de hoofdrolspeler van de film en hij is een hele bekende beroemde acteur.

Betekenis: wat denk je dat de betekenis van de film is?

Ik denk dat de film als amusement bedoeld is. Uiteindelijk heeft de film wel wat commotie gebracht. Dat komt door de rol van de katholieken in de film. Daar zijn veel mensen niet over tevreden. Maar het was niet zo bedoeld van de schrijver. Hij heeft zijn fantasie, ideeën en theorieën op papier gezet.

Kleine indruk van de film:

Dr. Robert Langdon (Tom Hanks), een expert op het gebied van religieuze symboliek, raakt betrokken bij de mysterieuze moord op een oude beheerder van het Louvre, het museum in Parijs. Voor de Franse politieagent Bezu Fache (Jean Reno) is Langdon een belangrijke verdachte. In zijn onderzoek naar de werkelijke dader, wordt Langdon geholpen door de cryptologe Sophie Neveu (Audrey Tautou). De vermoorde curator bleek lid te zijn geweest van een genootschap dat een eeuwenoud geheim verbergt. In hun zoektocht komen Langdon en Neveu op het spoor van ingenieus verborgen boodschappen in het werk van de oude Italiaanse kunstenaar Leonardo Da Vinci, die onder meer de Mona Lisa schilderde. Ligt hierin de sleutel van het mysterie?

Ik heb hele slechte recensies over de film gelezen. Ik ben het daar helemaal niet mee eens! Ik vond het een hele goede, knap gemaakte film.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The Da Vinci Code (2006)"