Tears of the Sun (2003)

Beoordeling 4.6
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 2e klas vmbo | 292 woorden
  • 3 december 2003
  • 17 keer beoordeeld
Cijfer 4.6
17 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Tears of the sun Special Navy Commander Waters (gespeeld door Bruce Willis) heeft met zijn team een uiterst riskante missie te volbrengen in de jungle van Nigeria. Het lot van de Amerikaanse dokter Lena Kendricks (gespeeld door Monica Belluci), werkzaam bij Artsen Zonder Grenzen aldaar, ligt in hun handen wanneer het land verstrikt raakt in een bloederige burgeroorlog!!

De mooie Dr. Kendricks weigert echter de vluchtelingen achter te laten en is alleen bereid het gebied te verlaten wanneer Waters en zijn mannen "haar mensen" naar een veilige plaats dichtbij de grens te brengen. Ondanks de orders om zich niet te mengen in het conflict, besluit hij toch het leven van hem en zijn team te riskeren om de vluchtelingen in veiligheid te brengen. Dit leidt tot een lange, gevaarlijke, onvoorspelbare en zenuwslopende tocht door de dichte jungle...

Ik vond dat er veel spannende momenten in zaten. En erg veel schietpartijen. Erg hard, maar wel realistisch. Ze raken ook soldaten kwijt, maar uiteindelijk, zoals in elke film, overleven de hoofdpersonen het en komen ze bij de grens aan. De film heeft me geboeid van het begin tot het einde. Want vlak voor het einde wordt het echt spannend dan worden ze aangevallen door een heel groot leger en dan arriveert er een helikopter van hun die de boel nog net weet te redden…

Wat heb ik geleerd: Ik vond het een erg leerzame film vooral hoe die dokter handelt. Ze weet dat ze groot gevaar loopt en onmiddellijk daar wegmoet, toch wil ze niet weg zonder “haar mensen” en dat vind ik heel dapper. Wat ik er nog meer van geleerd heb, is dat oorlog erg wreed is, dat wist ik al wel, maar door die film word het toch weer even versterkt..

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Tears of the Sun (2003)"