Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Sin City (2005)

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 620 woorden
  • 16 februari 2009
  • 1 keer beoordeeld
Cijfer 5.6
1 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Film: Sin City In Sin City worden drie verhalen verteld. In ieder verhaal staat één man centraal: de straatvechter Marv (Rourke), de ex-fotograaf Dwight (Owen) en de oude politierechercheur Hartigan (Willis). De verhalen hebben een aantal dingen met elkaar gemeen: ze spelen zich allemaal af in Sin City, er wordt gevochten tegen dezelfde slechteriken (senator Roark en zijn broer kardinaal Roark) en de held van het verhaal lijkt onoverwinnelijk te zijn.
Marv Het eerste verhaal dat wordt verteld gaat over Marv, een gespierde straatvechter die het niet van zijn uiterlijk en intelligentie moet hebben. Toch wordt hij op een dag benaderd door een beeldschone dame met de naam Goldie. Goldie ziet Marv wel zitten en de twee brengen samen de nacht door. Als Marv de volgende dag wakker wordt, ziet hij dat Goldie dood naast hem in bed ligt. Ze is vermoord terwijl Marv lag te slapen. Vastberaden om de moordenaar te vinden, zoekt hij de dader in een wereld vol ellende en machtige corrupte politici.

Dwight
Het tweede verhaal gaat over ex-fotograaf Dwight. Een man die vroeger in een detectivebureau werkte en twee problemen heeft: vrouwen en drank. De combinatie van die twee heeft Dwight al meerdere malen in de problemen gebracht, maar hij probeert zijn leven nu te beteren. Hij heeft een vriendinnetje en is erg gelukkig met haar. Dan verschijnt Jackie Boy (Del Toro) ineens op het toneel. Het ex-vriendje van Dwight's meisje is niet erg aardig en verkoopt zijn ex een aantal klappen, terwijl Dwight in de badkamer rustig afwacht. Als Jackie Boy even naar de wc gaat, springt Dwight te voorschijn en zet hem een mes op de keel. Hij vreest voor het leven van één van zijn oude vriendinnetjes, de hoerenmadam Gail (Dawson). Jackie Boy is echter niet wie hij lijkt te zijn (een smeris) en Dwight geraakt, zonder het te weten, in serieuze problemen.
Hartigan
Het laatste verhaal dat in Sin City wordt verteld gaat over de politieagent Hartigan. Deze ouder wordende smeris heeft nog een paar dagen te gaan tot zijn pensioen, maar is niet van plan de zaak waar hij bezig is onafgerond te laten. In Sin City verdwijnen al geruime tijd kleine meisjes. Hartigan en zijn collega Bob (Madsen) zijn de dader ondertussen op het spoor gekomen en staan op het punt om hem in te rekenen. De pedofiel die ingerekend gaat worden is echter niet zomaar iemand: Het is de zoon van de machtige senator Roark. Hartigan's collega Bob lijkt hem op het laatste moment tegen te willen houden en bedreigt hem zelfs. Hartigan ziet geen andere oplossing dan zijn collega neer te schieten en zelf achter de pedofiel aan te gaan. Hij is net op tijd en het lukt hem de elfjarige Nancy in veiligheid te stellen.
Ik vond het een goede film met veel spannende passages en wendingen. Er valt wel veel geweld te zien. Dat er drie verhalen door elkaar lopen stoort helemaal niet en je kan makkelijk alle verhaallijnen volgen. Elk verhaal heeft wel iets met de andere te maken, maar ieder hoofdpersonage heeft zijn eigen missie. De film is zeer mooi in beeld gebracht en het zwart/wit concept versterkt het verhaal alleen maar. De enkele kleuren die wel getoond worden zijn dan ook zorgvuldig uitgekozen. Hoewel de hele filmachtergrond met de computer is nagemaakt merk je toch niet op dat de acteurs voor een blauw scherm stonden te acteren. De acteurs zelf zetten een zeer sterke prestatie neer en zorgen duidelijk voor een meerwaarde aan het geheel. Deze film is echter wel niet voor gevoelige personen, want er komt geregeld een griezelig stuk in voor. Bijvoorbeeld bij de kannibaal, wanneer Marv een vriendin terugvindt zonder vingers. Maar voor mij verdient de film zeker een 8,5 op 10.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Sin City (2005)"