Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Sin City (2005)

Beoordeling 2.6
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 410 woorden
  • 3 augustus 2005
  • 13 keer beoordeeld
Cijfer 2.6
13 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
De film is gemaakt door: Frank Miller en Robert Rodriguez
De film is geschreven door: Frank Miller De film heet: Sin City
Het valt onder het genre: actie, thriller, misdaad
De film duurt: +/- 124 minuten
De hoofdpersonen zijn: (Achternaam, voornaam) Rourke, Mickey
Willis, Bruce
Hartnett, Josh
Wood, Elijah
Owen, Clive
Toro, Benicio Del
Dawson, Rosario
Alba, Jessica
Stahl, Nick
Murphy, Brittany
Miller, Frank

Rodriguez, Robert
Tarantino, Quentin
Avellan, Elizabeth
Miller, Frank
Rodriguez, Robert Hack, David
Debney, John
Revell, Graeme Ospina, Ermahn De Samenvatting In een duistere en gewelddadige stad is de politie zo corrupt als de straten dodelijk zijn. Is een meisje (Nancy Callahan) gekidnapt en wordt gevangen gehouden in een loods politieagent Hartigan red haar van de dood en hij wordt 4 maal in zijn rug geschoten en hij denkt dan: Een oude man sterft en een jong meisje blijft in leven. Je denkt dan echter dat je deze agent niet weer ziet, maar, vergis je niet in een film kan immers alles. De gespierde kolos Marv is een bijna onoverwinnelijke straatvechter, die op zoek gaat naar degene die de mooie Goldie in haar slaap heeft vermoord. De ex-fotograaf Dwight heeft per ongeluk een beruchte politie agent gedood en probeert dit uit alle macht te verbergen. En dan is er nog Hartigan, een rechercheur die op het punt staat met pensioen te gaan maar achter de tralies komt te zitten voor een misdaad die hij niet beging. Hij komt na 8 jaar weer vrij en dan hoort hij dat zijn vrouw een andere man heeft en gelukkig getrouwd is. Dat ze inmiddels ook al kinderen heeft. En dan zegt hij dat hij er erg blij mee is dat zijn vrouw is hertrouwd en nu kinderen heeft. Heeft ze altijd al gewild. In een van de laatste scènes komt Hartigan nog een keer terug en dan zie je hem in de kroeg waar het inmiddels 19 jarig meisje (uit het begin van de film)werkt als hoer. Het meisje moet volgens de slechte personen worden vermoord en dat ziet Hartigan nog wel op tijd maar als hij weg wil lopen ziet Nancy hem ze springt en rent naar Hartigan toe. Nancy haalt het einde wel maar Hartigan haalt het einde helaas niet, hij schiet zichzelf dood aan het einde. Ik vond dit een zeer goede film en het is zeker een aanrader voor mensen die van een beetje actie en misdaad houden. Dit is het einde van het Filmverslag over: Sin City

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Sin City (2005)"