Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens... de coronacrisis heeft een grote impact op jongeren. Wij zijn benieuwd hoe jij ermee omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek! 😷🦠🏫

Doe mee


ADVERTENTIE
1500 euro winnen met je pws of sectorwerkstuk?

Check de online masterclasses van het Rijksmuseum waarin experts hun kennis en tips delen, zodat jij tot een goed onderwerp komt. En wist je dat je mee kunt doen aan de Rijksmuseum Junior Fellowship wedstrijd? Je maakt dan met jouw pws of sectorwerkstuk kans op 1500 euro en een traineeship!

Deze film is een psycho- thriller. Het is een spannende film met een psychologische achtergrond.

Het concentreert zich rondom twee serie moordenaars, beiden psychopaten,.

Een van hen is de bekende psychiater en tevens beruchte kannibal Dr. Hannibal Lecter. De andere psychopaat is de goede kleermaker, Jame Gumbs, alias Buffalo Bill.

In deze film komen verschillende kenmerken van een goede thriller voor:

1. De dader volgt steeds dezelfde patroon bij het uitvoeren van zijn gruwelijkheden. Buffalo Bill liet zijn slachtoffers eerst wat uithongeren om hun huid zodoende makkelijker te kunnen vellen. De vorm waarin het huid van de slachtoffers werd afgesneden had de vorm van de vleugels van vlinders.Nadat hij zijn slachtoffers had vermoord gooide hij ze in de rivier.

2. De dader streeft steeds naar hetzelfde doel.

Buffalo Bill zocht altijd naar fysiek grote meisjes bij voorkeur maat 14.

Buffalo Bill was groot en had daarom veel huid nodig om zijn kostuum volledig van meisjes huid klaar te krijgen. Hij zou dus steeds meisjes blijven vermoorden totdat hij klaar is met het kledingsstuk.

3. De dader heeft vaak een traumatisch verleden gehad.

Buffalo Bill vermoordt meisjes om zelf een meisje te kunnen worden.4. De dader is vaak slim.

Buffalo Bill is misschien een uitzondering.

Dr. Hannibal Lecter kon door zijn slimheid en gruwelijkheid uit de krankzinnigen instituut ontsnappen.Gedurende bijna de gehele film zat de kannibaal, Dr. Hannibal Lecter, in een instituut voor krankzinnigen.

Het oplossen van de moordzaken van Buffalo Bill vormde een belangrijk onderdeel van de film.Buffalo Bill schijnt een liefhebber te zijn van dieren. Vooral vlinders en ook van zijn hond.

De vlinders zijn Aziatische vlinders. Bij elke slachtoffer stopt hij de rups van een vlinder.

De afdeling Behavior Science Services van de FBI doet de opsporing en maakt daarbij gebruik van een de mooie FBI trainee ( studente) Clarisse Starling.

De heer Crawford hoofd van de afdeling gaf Clarisse, die graag bij de afdeling Behavior Science Services, wil werken de speciale opdracht om met Hannibal te gaan praten. Hiermee doet Crawford een laatste poging om van de brilliante psychiater Hannibal, die niet met de FBI wil samenwerken, iets los te krijgen.

Crawford gaf wel de waarschuwing aan Clarisse om niets persoonlijks aan Hannibal te vertellen.

Ondanks dit alles ontstaat er toch een vreemde verhouding tussen Hannibal en Clarisse.

Dit vooral toen de FBI wanhopig op zoek was naar Catherine martin, de dochter van een vrouwelijke senator, die zeker na de dagen van uithongering door Buffalo Bill vermoord zou worden om daarna ontveld te worden.Aan Hannibal werd toen beloofd dat hij naar een eiland gebracht zou worden waar hij lekker zou kunnen zwemmen indien hij meewerkt met het geven van informatie om Bufffalo Bill te kunnen vinden. Clarisse bood daarna een week vakantie op Pums eiland aan Hannibal. Hannibal nam het bod niet aan. Hij wist dat op dat eiland dierten ziek werden. Hij noemde het Antrax Island.Toen Clarisse weer bij Hannibal op bezoek kwam om van hem informatie te krijgen omtrent Buffalo Bill, begon Hannibal een soort machtspelletje met Clarisse. Hij verhandelde zijn inzichten omtrent Buffalo Bill tegen glimpjes uit Clarisse’s verleden. Hij gaf aan Clarisse “hints” en aanwijzingen die naar de serie moordenaar leiden. Clarisse vertelde hem het geheim van een traumatische gebeurtenis toen zij klein was. Het enige wat hij niet aan Clarisse op die dag verteld heeft is de werkelijke naam van Buffalo Bill. Toen Clarisse op die dag weer weg moest streelde Hannibal heel eventjes haar vinger terwijl hij haar de “ case file” van Buffalo Bill terug gaf. Door deze handeling is Clarisse ervan overtuigd dat Hannibal toen hij uit de krankzinningen instituut. Ofschoon zij de “file” daarna uit zijn handen wegrukte was toch duidelijk te zien dat zij hierdoor gekwetst was. Voordat Clarisse op die dag wegging vertelde hij haar dat alles om Buffalo Bill op te kunnen sporen in de file van Buffalo Bill zit. Later kwam zij er ook achter dat Lecter har duidelijk wilde maken dat Buffalo Bill zijn eerste slachtoffer Frederica Bimmel kende. Zij was de enige slachtoffer van Buffalo Bill die niet in de rivier is gaan drijven. Hij heeft haar met gewichten verzwaard en daarom werd ze pas als de derde slachtoffer aangetroffen.Clarisse is zeer sensatief en geheimen van haar verleden komen herhaaldelijk in haar dromen zoals de moord op haar vader; haar leven op de veefokkerij na de dood van haar vader; maar vooral het gillen van de lammetjes. De flashbacks die in deze film voorkomen hebben allemaal hiermee te maken.De flashbacks doen je begrijpen waarom Clarisse ofschoon ze niet een echte FBI type is, toch alles heeft gedaan om FBI te worden. Zij is immers sensatief en kwetsbaar.De titel van de film “ The Silence of the Lambs” heeft te maken met een traumatische gebeurtenis dat Clarisse Starling tijdens haar jeugd heeft meegemaakt.Toen zij na de dood van haar vader op een veefokkerij in Montana ging wonen overkwam haar het volgende:

Op een vroege ochtend toen het nog steeds donker was werd zij opeens wakker bij het horen van een vreemd geluid. Het was een soort gegil, zoals dat afkomstig van een kind. Zij ging naar buiten en kroop in het schuur. Zij was erg bang om naar beneden te kijken, maar moest het toch doen. Zij zag lammetjes die aan het gillen waren. Ze waren bezig om de lammetjes af te slachten. Daarom waren de lammetjes aan het gillen. Zij probeerde de lammetjes te bevrijden door de deur waar ze waren opgesloten te openen. De lammetjes wilden echter niet weglopen. Ze besloot daarom een lammetje onder de armen te nemen en rende zo snel mogelijk weg. Zij dacht dat ze tenminste een lammetje zou kunnen redden, maar het dier was zo zwaar dat zij een paar mijlen verder werd opgepikt. Door dit trauma wil zij tenminste iemand willen redden. Zij deed dus alles om Catherine te redden. Zij ging alleen naar het huis van Buffalo Bill. Hier slaagde zij erin om Buffalo Bill te doden. Nadat Hannibal ontsnapt is belt hij Clarisse op en zegt aan het einde “I’m having an old friend for dinner” . Hij bedoelt hiermee dat hij Dr. Clinton zal gaan vermoorden om hem op te eten.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.