Shall We Dance (2004)

Beoordeling 7.4
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 486 woorden
  • 11 mei 2005
  • 9 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.4
  • 9 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
CKV
Samenvatting van de film:
Shall We Dance?

John Clark (Richard Gere) is getrouwd en heeft een succesvolle carrière. Toch is hij niet gelukkig. Zijn leven is erg saai. Maar als hij de mooie Paulina (Jennifer Lopez) achter een raam van een dansschool ziet staan, besluit hij daar op dansles (verschillende soorten: tango, ballroom, wals enz…) te gaan. Hij vertelt niks aan zijn vrouw Beverly (Susan Sarandon) en zij denkt, omdat hij zo vaak weg is en er niets over zegt, dat hij vreemdgaat.

Als John na een paar weken redelijk kan dansen besluit zijn lerares Miss Mitzi (Anita Gillette) hem en zijn ‘medeleerlingen’ Chic en Vern ( Bobby Cannavale en Omar Benson Miller) in te schrijven voor een danswedstrijd. John krijgt steeds meer passie voor het dansen.

Ondertussen heeft zijn vrouw een detective ingehuurd om uit te vinden wat john toch steeds op woensdagavond aan het doen is. Hij komt erachter dat John naar dansles gaat een dus niet naar een andere vrouw. De detective zegt tegen Beverly wanneer de danswedstrijd is en ze gaat er naartoe.

Link is een collega van John en John komt er achter dat hij ook danst. Link schaamt zich ervoor en wil dat niemand het weet. Als hij danst, draagt hij een pruik en een gebitje in. Zo kan niemand hem herkennen. John vindt dat Link ook moet gaan dansen op de wedstrijd en dat doet hij dan maar.

John is erg zenuwachtig voor de danswedstrijd en danst de avond ervoor met Paulina, ze zegt dat hij zo moet gaan dansen op de wedstrijd.

Als de wedstrijd begonnen is danst John erg mooi en zelfverzekerd met Bobbie (Lisa Ann Walter). Hij weet niet dat zijn vrouw en dochter ook in de zaal zitten, maar hoort op een gegeven moment iemand zijn nummer en ‘go dad!’ roepen, dan ziet hij dat zijn vrouw en dochter er zijn en gaat alles verkeerd. Als hij Beverly na afloop spreekt is ze erg boos op hem. Dat hij haar niks heeft verteld over de danslessen. John zegt dat hij zich ervoor schaamt.

John stopt met de danslessen en heeft geen contact meer met de vrienden die hij daar heeft gemaakt. Als hij een brief van Paulina krijgt die hem uitnodigt op haar afscheidsfeest (ze gaat naar Engeland) zegt zijn vrouw dat hij wel moet gaan, maar hij wil niet.

Als John die avond naar huis gaat met de tram ziet hij een doek hangen voor de dansschool met daarop ‘Shall We Dance, mr Clark?’ bedenkt hij zich.
Hij gaat naar zijn vrouw toe op haar werk en maakt het goed met haar en ze gaan samen naar het afscheidsfeest van Paulina. Daar danst hij de laatste dans met Paulina.


Regisseur: Peter Chelsom

Acteurs:
Richard Gere (John Clark)
Susan Sarandon (Beverly Clark)
Jennifer Lopez (Paulina)
Anita Gillette (Miss Mitzi)
Stanley Tucci (Link)
Bobby Cannavale (Chic)
Omar Benson Miller (Vern)
Lisa Ann Walter (Bobbie)
en anderen...

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Shall We Dance (2004)"