Zit je in 4/5 havo en heb je een N&T of N&G profiel? Vul deze korte vragenlijst in over chemie-opleidingen en maak kans op 20 euro Bol.com tegoed.

Meedoen

Scarface (1983)

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 376 woorden
  • 23 februari 2005
  • 56 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.6
  • 56 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!
Titel: Scarface
Genre: Misdaad/Drama
Cast: Alpacino, Steven Bauer, Michelle Pfeiffer, Robert Loggia, Miriam Colon, F. Murray Abraham, Harris Yulin, Denis Holohan,
Scenario: Oliver Stone
Tijd: 1983

Scarface vertelt het verhaal van Tony Montana, een Cubaanse bootvluchteling die zich langzaam op weet te werken in het criminele circuit van Florida. Na een tijdje de klusjes van anderen opgelost te hebben, begint hij z'n eigen imperium op te bouwen. Als het grote geld binnenloopt wordt Montana overvallen door paranoïa, en heeft de plaatselijke misdaadbestrijding het op hem gemunt.
Duizenden Cubanen worden door Fidel Castro, de legendarische communistische leider van Cuba, per boot naar Miami, Amerika gestuurd. Hij meent dat al deze mensen familie hebben in Amerika en hij ze een kans geeft om ze te bezoeken. Maar zo onschuldig is natuurlijk allemaal niet, 80% van de mensen die op weg zijn naar Miami zijn gevangenen uit de gevangenissen van Cuba, waar moordenaars, verkrachters, dieven en drugshandelaren bij zitten. Een van die gevangenen is de jonge anti-communistische Cubaan Antonio Montana (Al Pacino), hij en zijn vriend Manolo Ray (Steven Bauer) worden naar een beruchte gevangenen kamp gestuurd in Miami. Na een tijdje krijgen ze de kans om uit het kamp te komen, het enige wat ze moeten doen is een voormalige aanhanger van Fidel Casto, de communist Rebenga, te vermoorden. De opdrachtgever is Frank Lopez, een schatrijke gangster. Tony steekt Rebenga dood en hij en een paar andere vrienden komen vrij. Maar nu ze vrij zijn begint het echte leven pas. Tony wordt geconfronteerd met de harde waarheid als in Miami blijkt dat vluchtelingen zich enkel staande kunnen houden met misdaad. Hij maakt kennis met de wereld van de cocaïne smokkel en weet zich met het witte poeder omhoog te werken tot de baas van het reusachtige imperium. Eerst vermoord hij Lopez en neemt zijn handel over en pakt zelfs zijn prachtige vrouw Elvira (Michelle Pfeiffer) van hem af. Later vermoord Tony zijn vriend Manolo, en aan het einde van de film sterft hij onder invloed van cocaïne een pijnlijke dood.

Brian De Palma wist met deze film een uitermate realistische beeld te geven van de opkomst en de val van een modern misdadigersimperium. Scarface werd de grootste, maar tevens bloederigste gangster film van de jaren `80.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Scarface (1983)"