Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Romeo + Juliet (1995)

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 679 woorden
  • 28 januari 2004
  • 12 keer beoordeeld
Cijfer 5.4
12 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Disciplineverslag Film Romeo & Juliet (William Shakespeare) Scène 1 à Romeo & Juliet van Franco Zeffirelli
Scène 2 à Romeo & Juliet van Baz Luhrman Vergelijking van deze twee filmfragmenten. Locatie: Scène 1: De scène speelt zich af in 1 ruimte. Ze gaan in de zaal wel achter een gordijn maar het blijft dezelfde ruimte. Er worden weinig elementen gebruikt. Alleen een zuil en een gordijn. Ze spelen geen belangrijke rol. De sfeer wordt vooral bepaald door mensen en de muziek. De sfeer is niet erg uitbundig vergeleken met scène 2. Scène 2: Er worden meerdere ruimtes gebruikt, zoals de hoofdzaal maar ook de lift en een balkon. Er zijn ook meer elementen; zuilen, een grote trap en een groot aquarium dat wel een belangrijke rol speelt. De sfeer wordt vooral bepaald door de grote, uitbundige menigte. De locatie is druk, kleurrijk en groot.
Belichting/cameravoering: Scène 1: Bij belangrijke momenten wordt licht gebruikt om de momenten meer te laten opvallen en meer sfeer te geven. De omgeving wordt allemaal een beetje donkerder. De personen worden ook uitgelicht als er bijvoorbeeld naar elkaar gekeken wordt. De aandacht wordt dan alleen daar op gevestigd, de rest wordt dan een beetje wazig. Er is een langzame montage waardoor het allemaal romantischer wordt. Close-ups maken alles duidelijker zoals je ziet dat hij zijn hand kust en dat ze elkaar in de gaten hebben. Totaalshots zijn er vooral om het geheel te laten zien maar hebben niet echt een functie voor het verhaal. Scène 2: Ook hier worden de belangrijke momenten donkerder gemaakt om het allemaal nog nét een stukje interessanter te maken. Bij binnenkomst op het feest wordt de camera op Romeo gericht en in de rondte gedraaid. De personen worden hier ook uitgelicht zoals bijvoorbeeld de scène bij het aquarium. De montage is hier veel sneller, waardoor het allemaal moderner is. Het verhaal gaat sneller en is daardoor boeiender omdat er meer is om op te letten. De close-ups en totaalshots hebben hetzelfde effect als bij scène 1. Kleding: Scène 1: De kleding is belangrijk in deze scène omdat het een gekostumeerd bal is. Zo wordt Romeo in het begin niet herkend en kan hij binnenkomen. Het masker van Romeo is niet erg opvallend. Waarschijnlijk om niet op te vallen op het feest. De kleding van de hoofdpersonen is wel iets mooier en bijzonderder dan die van de rest van de mensen, zo heeft Juliet een hele mooie jurk aan en is Romeo de enige die nog zijn masker draagt. Qua verschillen van aankleding betreft vind ik scène 2 leuker omdat dat me meer aanspreekt. Ik hou niet zo van middeleeuwse omgevingen. In scène 2 gaat alles wat sneller en moderner. Ook is alles een stuk vrolijker en drukker. In scène 1 is alles wat traag en dan is het gauw saai. Scène 2: De kleding is hier ook belangrijk en ook een beetje symbolisch, zo draagt Juliet een engelen kostuum en Romeo een ridderkostuum. De kleding is hier wel veel meer aanwezig.
Geluid/muziek: Scène 1: De muziek is hier erg oud, veel volksmuziek. Heel anders dan in scène 2. De geluiden zeggen wel iets over hun gemoedstoestand. Als Romeo binnenkomt, is de muziek erg druk. Vanaf het moment dat hij Juliet ziet wordt het rustige, zwoele muziek. De muziek past wel goed bij de scène omdat het ten eerste oude muziek is en de scène speelt zich ook lang geleden af. Ook wordt er wel de juiste muziek op de juiste tijd gespeeld, als ze elkaar aan het zoeken zijn bijvoorbeeld. Scène 2: De muziek speelt hier veel meer een rol. Het is veel luider en veel drukker. Er wordt veel moderne, bekende muziek gebruikt. Ook hier zegt de muziek wat over de gemoedstoestand. Tijdens de binnenkomst gaat het bijna alleen maar om de muziek omdat er weinig wordt gezegd. Later als Romeo Juliet weer ziet wordt de muziek meer naar de achtergrond gezet en nog later komt er een langzaam liedje. De muziek past zeker bij de scène omdat alles heel druk is, zo ook de muziek.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Romeo + Juliet (1995)"