Doe mee met Markteffect's studiekeuze-onderzoek
Maakt niet uit of je je studie al gekozen hebt. Win één van de 200 (!) cadeaubonnen van €25

Meedoen

Romeo + Juliet (1995)

Beoordeling 7.5
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 521 woorden
  • 4 februari 2009
  • 4 keer beoordeeld
Cijfer 7.5
4 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
CKV
Romeo en Jullia
Zestien jaar geleden maakte Dirk Tanghe een legendarische voorstelling van Romeo en Julia bij de Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS) in Brussel.

Dit toneel stuk is op video op genomen. Tijdens een CKV les heb ik deze video gezien.
Mijn eerste reacties was over het decor. Ik vond het decor makkelijk. Dit vond ik enorm positief. Want je hoeft er niet veel bij na te denken. Er zit niet een bedoeling achter. Het is een decor dat door het hele toneel wordt gebruikt. Het is rustig tot het oog en je weet snel wat het voor moet stellen als de acteurs beginnen te acteren. Daarna viel het licht mijn heel erg op. Het gebruik van de verlichting was heel mooi. Het was mooi getimed en daardoor was het toneelstuk een mooi geheel. Kleding vond ik makkelijk het was gewoon een jeans en een hemt. Het was handig gedaan dat per familie kant je een andere jeans had en hemt.
Nu de acteurs. Ik vond het wel knap dat die kinderen dat konden en ook deden. Maar ik vond het veel te “nep”. Ze speelde het echt voor een publiek. Dat merkte je enorm. Ze speelde het voor, het was niet echt ingeleefd voelde ik aan. Dit is waar ik me enorm aan stoorde. Het was gewoon te “nep”. En dit zou echt niet voor een jonge groep bedoelt zijn. Waarschijnlijk wel jonger dan de originele versie want die zal wel een moeilijker woord gebruik hebben. Maar dan nog zou het wel rond de 12 jaar en ouder bedoelt zijn. Ik denk niet dat jonger het allemaal begrepen zou hebben.

Filmversie.

Romeo + Juliet (1996)
Directed by
Baz Luhrmann
Writing credits)
William Shakespeare (play)
Craig Pearce (screenplay)

Genre: Crime / Drama / Romance
Tagline: My only love sprung from my only hate.
Cast overview, first billed only:
Leonardo DiCaprio
.... Romeo
Claire Danes
.... Juliet

Deze filmversie is heel anders dan de toneel versie. Terwijl deze het minst lijkt op het originele verhaal. Dit is als het ware de moderne versie van het verhaal. In dit verhaal wordt in plaats van een zwaard een pistool gebruikt. Terwijl de taal wel heel mooi is en denk het meest op het originele verhaal lijkt. Ze praten er in rijm en echt ouderwets taalgebruik.
In deze film is het decor een hele stad. In de plaats van een houten achtergrond wordt het nu in een stad gespeeld. De stad, de straten en gebouwen zijn hun decor. Door het decor en door het briljante acteren van de acteurs leef je je meer in. Het lijkt meer op een echte gebeurtenis omdat het op een echte plaats gebeurd.


Ik vond de filmversie veel beter dan de toneelversie. Omdat de film veel echter leek omdat het als eerst op een echte plaats gebeurd en daarom ook een echtegebeurtenis lijkt. De actueren leven ook veel meer mee in de film dan op het toneel. Ze spelen het echt voor. Het is aan de andere kant wel zo dat bij de film weer special effect zijn gebruikt waar op het echter lijkt. En denk als dat bij het toneel zo zijn geweest dat het ook leuker en beter zou zijn geworden.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Romeo + Juliet (1995)"