Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Romeo + Juliet (1995)

Beoordeling 0
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 884 woorden
  • 10 januari 2010
  • nog niet beoordeeld
Cijfer
nog niet beoordeeld

Romeo and Juliet.

William shake Speare.
1564-1616
Een van de bekendste stukken van Othello Macbeth.
Uit de tijd van koningin Elisabeth I.
Het is een Engelse renaissance (wat wedergeboorte betekend)alle kunst vormen werden opnieuw uitgevonden zo ook de literatuur en het toneel.
William Shake Speare was de 2de schrijver van het stuk. Hij gebruikte een verfijning van de tekst. Oom schreef hij het mooier, netjes, op en gebruikte beeldspraak.
Er is snelle montage gebruikt. Dat wil zeggen dat het snel afspeelt. Er de oude tekst word gebruikt. Het is wel een moderne versie met auto’s en pistolen i.p.v. paarden en zwaarden.

Het is de nieuwe film met: Leonardo DiCaprio en Claire Danes
de regiseur was: Baz Luhrmann.
Opgenomen in 1996

De belangrijkste personages zijn:
 Romeo Montague.
 Ted Montague, vader van Romeo en vijand van de Capulet’s.
 Caroline Montegue, moeder van Romeo.
 Mercutio, beste vrien van Romeo.
 Benvolio, neef van Romeo.

 Juliet (Julia) Capulet.
 Fulgencio Capulet, vader van Juliet en vijand van de Montague’s.
 Gloria Capulet, moeder van Juliet.
 The Nurse, verzorgster van Juliet.
 Tybalt Capulet, neef van Juliet.
 Graaf Paris, verloofde van Juliet.

 Father Lawrence, Priester.
 Kapitein Prince, politiman.
En je hebt de Montague boys en de capulet boys, zij hebben altijd ruzie met elkaar.


Samenvatting van de Film:
De film begin op het journaal op TV. In Verona, Italië.
-De Capulet boys en de Montague boys hebben ruzie op een benzine station. Er word geschoten en door een sigaret die in de benzine valt, breekt er brand uit.
-de Capulet’s geven een feest, Romeo wil daar hem omdat hij verliefd is op Rosalinde. (zij komt alleen voor dit stukje in de film voor.) Juliet moet/mag met graaf Paris trouwen. Iedereen mag op het feest komen behalve de Montague’s zij mogen niet bij het feest naar binnen.
- op het feest ontmoet Romeo Julia, en word verliefd op haar. Romeo flirt een beetje met Juliet (op een ouderwetse manier) en Prins kan absoluut niet dansen en flirten. Romeo en Juliet gaan naar de lift en kussen elkaar daar. Dan worden ze betrapt door Nurse, Juliet moet mee komen en Romeo gaat haar achter aan. Dan komen ze er achter dat ze vijanden van elkaar zijn. Dan komt Mercutio er aan en zegt dat het feest is afgelopen. Romeo wil niet mee hij wil naar Juliet.
-als ze in de auto zitten, springt Romeo er ineens uit. Hij klimt over de muur en staat in de tuin van de Capulet’s daar ontmoet jij Juliet nog een keer en ze zingen samen een liedje. Dan moet Romeo naar huis.
-Romeo en Juliet kunnen elkaar niet vergeten en gaan in het geheim trouwen. Father Lawrence trouwt ze en is de getuigen van Romeo, The Nurse is de getuigen van Juliet. Alleen Father Lawrence en The Nurse weten dat Romeo en Juliet zijn getrouwd.
- Tybalt wil graag vechten met Romeo, maar als Romeo dat doet vecht hij met familie en zal Juliet teleur in hem gesteld zijn. Dus wil hij dat niet. Dam vermoord Tybalt Mercutio. Mercutio vervloekt de twee families en gaat dood. Dan word Romeo heel boos op Tybalt en vermoord hem.
- Romeo word uit de stad verbannen naar Montua, hij moet daar voor zonsopgang zijn. Hij gata ’s avond naar Juliet en slaapt samen met haar. Als hij ’s ochtends waker word is het al licht en moet Romeo snel vertrekken.
-nu moet Juliet met graaf Prins trouwen, Juliet wil dit niet en gaat naar Father Lawrence om raad te vragen. Father Lawrence heeft een drankje, als je dat drinkt lijkt het 24 uur alsof je dood bent, daarna ontwaak je. Zo kan Juliet naar Romeo vluchten. Father Lawrence stuurt Romeo een brief waarin hij verteld wat ze gaan doen. Alleen krijgt Romeo deze brief niet.

- een vriend van Romeo ziet dat Juliet dood is en verteld het tegen Romeo. Romeo gaat naar de stad waaruit hij verbannen is en word daardoor door de politie achterna gezeten. Romeo koopt van een man vergif, als je dat drinkt ben je meteen dood. En Romeo gaat naar de kerk waar Juliet opgebaard licht. Hij word weer achter na gezeten door de politie en er word door de politie geschoten. Als hij bij de kerk aan komt houd hij een pistool tegen het hoofd van een man aan en zo komt hij binnen. In de kerk mag niet meer geschoten worden en de politie blijft buiten. In de kerk staan allemaal kruizen en hij moet huilen. Hij ziet zijn geliefde in de kist liggen en smeekt of de nog een keer iets tegen hem zegt op dat ze haar ogen open doet. Juliet begint te bewegen maar Romeo ziet dat niet. Hij pakt het flesje en Juliet beweegt en vraagt “wat is dat?” maar het is al te laat Romeo heeft het al ingenomen en gaat dood (met zijn ogen open). Nu moet Juliet huilen en ze pakt het pistool van Romeo, en ze schiet zichzelf dood. Dan komt er een flashback.
-de volgende dag worden Romeo en Juliet samen dood ontdekt, (nu heeft Romeo zijn ogen dicht.)
De politie verteld een gedicht over dat iedereen gestraft word en de ruzie tussen de twee families stopt omdat ze nu geen reden meer hebben om ruzie over te maken.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Romeo + Juliet (1995)"