Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)

Beoordeling 7.4
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 5e klas havo | 998 woorden
  • 31 juli 2008
  • 5 keer beoordeeld
Cijfer 7.4
5 keer beoordeeld

Pirates of the Carribean - The curse of the Black Pearl

Titel: Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
Lengte: 137 min.
Met:
- Johnny Depp (Captain Jack Sparrow)
- Orlando Bloom, (Will Turner)
- Keira Knightley (Elizabeth Swann)
- Geoffrey Rush (Kapitein Barbossa)

Samenvatting:

De film begint met een flashback Elizabeth is met haar vader mee op reis, op zee. Plotseling ziet Elizabeth een jongetje in de zee liggen. Hij wordt door haar vader en de bemanning aan boord getrokken en Elizabeth moet op hem letten. Ze ziet dan dat hij een gouden munt om zijn nek heeft met een piratenhoofd erop. Ze maakt de munt los en stopt hem bij zich…

8 jaar later…
Jack Sparrow komt in Port Royal binnen en probeert een schip te kapen, op dat moment valt Elizabeth naast hem van een hoge muur af in het water. Hij bedenkt zich geen moment, geeft zijn spullen af en duikt haar op. Als ze op de kade komen wordt hij gearresteerd, maar dat vind Elizabeth niet goed en hij ontsnapt en verstopt zich in de schuur van de smid. Daar komt Will Turner en grijpt naar zijn zwaard en valt Jack aan. Will slaat hem neer en op dat moment komen de soldaten binnen en arresteren hem en sluiten hem op in een cel.
Die nacht valt Kapitein Barbossa Port Royal binnen en zijn bemanning ontvoert Elizabeth uit haar huis omdat zij bij het redden van Will uit de zee 8 jaar geleden een medaillon van Azteeks goud heeft gepakt. Ze nemen haar mee op de Black Pearl. Er is een gevecht los gebarsten, maar de onderdanen van Barbossa zijn onsterfelijk door een vloek dus er vallen aan hun kant geen doden. Iemand slaat Will neer en als hij ‘s morgens wakker wordt wil hij Elizabeth achterna. Hij gaat voor hulp naar Jack die hem herkend als hij zijn naam noemt, hij is namelijk de zoon van Bootstrap Bill Turner een beruchte piraat. Jack vraagt hem of hij ook piraat wil worden maar dat wil hij nooit. Alleen als hij piraat wil worden helpt Jack hem en hij gaat akkoord. Will helpt Jack ontsnappen en ze kapen een boot, de Dauntles. De bemanning en soldaten die op het snelste schip: de interceptor zitten zien het en gaan aan boord van de Dauntles. Als ze er allemaal zijn stappen Jack en Will over naar de Interceptor en varen snel weg.
Ze worden achtervolgd maar de Interceptor heeft te veel voorsprong. Ze gaan naar Tortuga, een piratenstad, om een nieuwe bemanning te zoeken. De volgende morgen zijn er een aantal mensen die mee willen.
Elizabeth zit ondertussen op de Black Pearl en wordt vernederd. ‘snachts worden alle bemanningsleden levende skeletten en spoken over het schip. Elizabeth is doodsbang.
Elizabeth moet eten met Kapitein Barbossa. Hij legt uit wat die piratenmunt is. Het is van Azteeks goed één van 882 indentieke stukken uit een kist die aan Cortes is gegeven. Iedereen die zo een munt uit de kist haalde werd gestraft. De vloek kan alleen opgeheven worden met een bloedoffer. Hij vraagt hoe Elizabeth heet, ze zegt: Elizabeth Turner, omdat ze verliefd is op Will.. Elizabeth moet de gouden munt afgeven, ze wil het ruilen tegen haar vrijheid. Barbossa vind dat goed. Ze geeft de munt maar hij brengt haar niet terug naar land. Ze moet mee naar de grot om daar het bloedoffer te geven. Maar als hij haar bloed in de kist heeft laten lopen gebeurt er niets. Hij vraagt Elizabeth of haar vader William Turner heet, maar dat is dus niet zo.
Inmiddels komen Will, Jack en de bemanning ook aan in de grot. En Jack heeft de piraten afgeleid zodat Will Turner, Elizabeth kan redden. Maar Kapitein Barbossa heeft Jack gepakt. Er barst een zwaardgevecht los en Jack kan ontsnappen. Barbossa gaat er achter aan en schiet het schip kapot zo komen Jack en de bemanning aan boord van de Black Pearl. Barbossa laat Jack en Elizabeth van het schip springen bij een eiland waar hij eerder gezeten heeft en kunnen ontsnappen. Op het eiland is alleen rum. Jack drinkt teveel en Elizabeth laat ‘s morgens alle vaten rum ontploffen daardoor komt er een enorm rooksignaal en al snel worden ze opgehaald door Elizabeths vader en de bemanning van de Dauntles. Elizabeth wil perse Will redden en gebied er achter aan te varen.
Ondertussen waren Barbossa, Jack, Will en de bemanning bij de grot aangekomen
Barbossa en nog drie bemanningsleden hielden een oogje op Jack en Will . Ze raakten met zijn allen in gevecht. Elizabeth lag in een hoekje van een grot. Jack pakte een munt uit de kist en was zo ook onsterfelijk. Will en Jack hadden de drie zeelieden aan een stok gespeecht. Jack gooide de ontbrekende munt naar Will, hij maakte een snee en liet zijn bloed vloeien. De vervloeking was voorbij! Jack stak snel Barbossa in zijn borst en Barbossa stierf.. Inmiddels waren de bemanning van Barbossa en de Engelsen aan het vechten op het schip. Toen de vervloeking opgeheven was vielen er een aantal dood meer. Toen ging iedereen naar huis.
Jack, Will en Elizabeth gingen mee op de Interceptor naar Port Royal. Daar werd Jack veroordeeld tot de galg. Als hij net hing gooide Will een zwaard zodat hij daarop kon staan. Will probeerde dichterbij te komen en sneed het touw door, ze lieten veel soldaten vallen door een touw voor hun benen te hangen. Uiteindelijk werden ze tegengehouden en stonden er allemaal soldaten om hun heen. Elizabeth ging bij hen staan en zei dat ze erbij hoorde. Dan geeft Elizabeths vader toe en laat de mannen alleen Jack bewaken. Maar Jack probeert te ontsnappen en wordt door de soldaten naar de rand gedreven dan springt hij van de muur af, dezelfde als Elizabeth aan het begin van de film. Ze geven hem een dag voorsprong. Elizabeth en Will gaan naar de rand om Jack na te kijken die naar de Pearl zwemt. Dan kijken ze naar elkaar en zoenen! :)

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)"