Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Phileine zegt sorry (2003)

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 390 woorden
  • 23 oktober 2003
  • 56 keer beoordeeld
Cijfer 6.9
56 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Een korte samenvatting van de film. De film gaat over een meisje, Phileine. Als ze op een dag een beetje ziek is, gaat haar vriendje, Dylan, naar het feest van zijn beste vriend. Als hij al weg is besluit ze om toch naar dat feest te gaan en ontdekt dat Dylan helemaal niet op dat feest is. Ze gaat met haar 2 vriendinnen, Lala en Fleur, op zoek. Ze vinden hem met een ander meisje in een huis. De meiden gooien een steen door de ruit en fietsen snel terug naar het feest. Even later komt een hele kwade Dylan naar het feest. Hij wil Phileine in elkaar slaan, maar Max, degene die het feest geeft, komt voor haar op. Max wordt haar vriendje. Op een dag gaat hij voor een internationaal Shakespeare-project naar New York. Na een jaar besluit Phileine om hem achter na te reizen. Na stiekem een paar repetities te hebben gezien, vermoed ze dat hij seksueel meer geïnteresseerd is in zijn tegen speler, Joanne. Tijdens de primaire van het toneelstuk, staat Phileine op en begint te schreeuwen tegen Max. Die op dat moment midden in een naakt scène met Joanne zit. De regisseur probeert het stuk nog te redden door te zeggen dat alles er bij hoort, maar daar trapt Phileine niet in en verteld de zaal haar verhaal. Zo krijgt ze heel veel pers over haar heen en trekt dus alle aandacht. Voor ze de zaal verlaat zegt ze dat Max met haar mee moet gaan, of anders zal hij niks meer van haar horen. Hij kleedt zich aan en rent achter Phileine aan, maar die is al weg. Uit koppigheid gaat ze naar bed met het vriendje van Joanne. Als Max haar de volgende dag komt opzoeken, neemt hij haar over zijn schouder mee. Hij wil haar een pakje geven, maar vraagt eerst of ze hem niet iets moet vertellen. Ze zegt heel onnozel van niet, maar dat vindt Max niet leuk. Hij smijt het pakje op de grond en neemt een taxi. Phileine maakt het pakje open. Er zit een jurk in en een uitnodiging voor een galafeest. Ze trekt de jurk aan en gaat naar het feest. Daar betreedt ze het podium om Max haar excuses aan te bieden. Dat is de eerste keer in haar leven dat ze sorry zegt.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Phileine zegt sorry (2003)"