Over zo'n 2 maanden zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Ben jij hier mee bezig of juist helemaal niet? Laat het ons weten en doe mee aan ons onderzoek (circa 5 min + kans op Bol.com tegoed!)

Meedoen

Pearl Harbor (2001)

Beoordeling 7.6
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 1286 woorden
  • 8 februari 2002
  • 112 keer beoordeeld
Cijfer 7.6
112 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
CKV
Methode
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

1. Algemene gegevens

· Titel: Pearl Harbor, naam regisseur: Michael Bay, Jaartal: 2001, land van herkomst: Amerika, hoofdrolspelers: Ben Affleck, Kate Beckinsale en Josh Hartnett · Ik heb de film een poosje geleden gekocht (op dvd) en ik heb hem thuis gezien. Op de dvd stond veel bonusmateriaal (waar ik veel aan gehad heb tijdens het maken van dit verslag). · De film heeft meerdere genres. Er komt actie, oorlog en drama in voor. Bij elkaar is het een romantisch oorlogdrama (denk ik)

2. Plot · Het verhaal gaat over twee vrienden (Danny en Rafe). Aan het begin van de film zijn ze nog kind ze spelen in een zelfgebouwd vliegtuigje. Ze willen maar 1 ding en dat is gevechtspiloot worden. Rafe kan niet lezen en de vader van Danny zegt dat hij niet langer met Rafe om moet gaan, hij slaat Danny en Rafe word zo kwaad dat hij een plank van hun zelfgemaakte vliegtuigje haalt en de vader van Danny mee slaat. Rafe noemt de vader van Danny een vuile Duitser. Dit ligt heel gevoelig bij de vader van Danny omdat hij zelf tegen de Duitsers heeft gevochten. Een paar jaar later zitten Rafe en Danny samen bij de luchtmacht. Ze stunten met hun vliegtuigen en iedereen is onder de indruk. De tweede wereldoorlog is inmiddels begonnen. Rafe heeft een vriendin (Evelyn). Zij is een verpleegster. Rafe krijgt een aanbod hij mag vrijwillig naar het front gaan. Dit doet hij. Hij wordt neergeschoten en stort in zee. Danny en Evelyn zijn er kapot van. Door hun verdriet groeien ze steeds dichter naar elkaar toe en ze krijgen een relatie. Op de dag dat Evelyn te horen krijgt dat ze zwanger is van Danny komt Rafe plotseling terug. Er ontstaat een ruzie tussen Danny en Rafe. De volgende dag beginnen de aanvallen op Pearl Harbor. Het is echt een ramp. Bijna alle vliegtuigen zijn kapot. Danny weet een klein vliegveldje en het lukt Danny en Rafe om op te steigen samen schieten ze 6 Japanse gevechtsvliegtuigen neer. Danny en Rafe worden gevraagd om te helpen met een tegenaanval. De aanval mislukt en het vliegtuig waar onder andere Rafe inzit moet een noodlanding maken. Ze stappen uit. Dan komen er allemaal Jappen en net op het moment dat Rafe echt in gevaar is zie je kogels uit de lucht komen uit het vliegtuig van Danny. Dannys vliegtuig stort neer. Rafe rent er heen. Dan komen er weer Jappen. Er wordt op Rafe gericht door een Japanner. Danny springt ervoor, hij wordt geraakt en sterft. Evelyn wacht op het vliegveld op Danny en Rafe. Ze ziet Rafe uitstappen ze is heel blij, maar dan ziet ze dat hij een kist draagt. Ze beseft dan dat Danny dood is. Rafe en Evelyn krijgen weer een relatie en aan het einde van de film zie je het zoontje van Danny en Evelyn bij de grafsteen van hun vader staan. (Bij Danny en Evelyn in de tuin). Ze vernoemen hem naar zijn vader. Danny.

3. Middelen. · De film speelt zich af op de plaats waar het in werkelijkheid ook allemaal gebeurd is. Doormiddel van computers zijn alle moderne gebouwen eruit geknipt waardoor je een beeld krijgt van hoe het toen ook echt geweest is. Je ziet een soort haven met daarbij een stad. Deze locatie bepaald de sfeer voor mij heel goed. Het lijkt toch echter omdat je weet dat het niet zomaar ergens is opgenomen, maar echt op de locatie zelf. · De belichting werd steeds aangepast aan de scène. Ik weet niet precies hoe ik het moet beschrijven maar door dat licht werd de sfeer nog duidelijker. · De kleding is gemaakt aan de hand van de mode van die tijd en de uniformen zijn zoals de uniformen van de soldaten en mariniers uit die tijd. De grime vond ik erg goed. Er is ook en scène die zich afspeelt rond het ziekenhuis van Pearl Harbor. Al die bloedende en verminkte mensen lijken net echt. · De muziek werd voor deze film speciaal gecomponeerd. Deze nam een belangrijke rol in maar werd ook als achtergrondmuziek gebruikt. · Ja, er waren heel veel geluidseffecten in deze film. Bijvoorbeeld bij het ontploffen van boten of vliegtuigen.

4. Personages · Rafe: (Ben Affleck) De beste vriend van Danny. In het begin van de film denk je dat hij dood is gegaan maar later komt hij weer terug. Hij is een soort beschermer van Danny en hij vertelt dingen aan Danny vaak anders dan ze in werkelijkheid zijn om zo als het ware Danny te beschermen. Danny: (Josh Hartnett) De beste vriend van Rafe. Hij is best wel verlegen. Hij wil heel graag een goed gevechtspiloot zijn. En is erg trots op Rafe. Hij kan bijna niet zonder hem. Evelyn: (Kate Beckinsale) Eerst de vriendin van Rafe, dan die van Danny (als ze denkt dat Rafe dood is) en dan weer de vriendin van Rafe (als Danny dood is). Ze is verpleegster op Pearl Harbor en ze is erg dapper. Ze kan erg goed leidinggeven. · Je kwam alles te weten over deze personen door goed op te letten tijdens de film, door hun reacties op bepaalde situaties werd ook veel duidelijk en door wat anderen over hen zeiden. · Zij werkten daar.

5. Thematiek en interpretatie. · Oorlog · Ja, de regisseur wou een zo echt mogelijk beeld geven van de gebeurtenissen op en rond Pearl Harbor. Dit deed hij onder andere door de echte locatie te gebruiken en door veel verhalen van overlevenden in de film te verwerken.

6. Boeiende werking · De gebeurtenissen op en rond Pearl Harbor. En doordat je Rafe en Danny al vanaf hun kindertijd hebt gezien maakt dit het extra boeiend. Het was wel jammer dat de film anders afliep dan ik hoopte. Ik had gehoopt dat ze het allebei zouden overleven maar uiteindelijk gaat Danny dood. · Eigenlijk boeide alles me in deze film wel.

7. Camerawerk en Montage. · De scene die me het meest bij is gebleven is de scene waarin alle gewonden naar het ziekenhuis komen. Ik weet niet precies hoe je dit camera effect noemt maar alles begint te draaien. Soms kijk je naar wat Evelyn ziet en soms zie je Evelyn in beeld en zie je haar reactie. Je ziet allerlei gewonde mensen voorbijkomen er komt echt geen einde aan. Evelyn krijgt de oprdracht om alleen nog maar mensen die gered kunnen worden binnen te laten en dat ziet ze haar vriendin (Betty) ze is dood. Dit is een grote schok voor Evelyn. Maar ze moet doorwerken. Deze scene is heel goed aan elkaar gemonteerd.

Het filmverslag gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen

7. Camerawerk en Montage. · De scene die me het meest bij is gebleven is de scene waarin alle gewonden naar het ziekenhuis komen. Ik weet niet precies hoe je dit camera effect noemt maar alles begint te draaien. Soms kijk je naar wat Evelyn ziet en soms zie je Evelyn in beeld en zie je haar reactie. Je ziet allerlei gewonde mensen voorbijkomen er komt echt geen einde aan. Evelyn krijgt de oprdracht om alleen nog maar mensen die gered kunnen worden binnen te laten en dat ziet ze haar vriendin (Betty) ze is dood. Dit is een grote schok voor Evelyn. Maar ze moet doorwerken. Deze scene is heel goed aan elkaar gemonteerd.

8. Recensie. · Ja, ik vind dat de regisseur geslaagd is in het uitwerken van het hoofdthema. · Ik vind de film heel geloofwaardig. Sterke punten vind ik dat het op de echte locatie is en dat de verhalen ze echt mogelijk zijn gemaakt. Ze hebben naar verhalen van overlevenden geluisterd en van al die verhalen hebben ze deze film gemaakt. Iets wat ik ook even wou melden is dat het er in het echt ook twee vrienden uit de Tenesee zijn geweest die tijdens de aanval 6 japanse gevechtsvliegtuigen hebben neergeknald. Een slecht punt aan deze film vond ik dat Danny doodging. En ik vond dat Evelyn toch ook wel makkelijk van vriend veranderde. Maar ja dat is mijn mening. · Ik vond de hoofdrolspelers echt goed spelen. Hun grime was goed en de kleding paste er ook goed bij. · Het licht, de muziek en de special effects vond ik erg goed. Ik vond het ook goed dat ze door middel van computers moderne gebouwen uit de film hebben geknipt en dat ze meerdere mensen konden maken en meerdere vliegtuigen waardoor het heel echt leek. Ik vond de film heel goed. Je leeft echt mee met de hoofdpersonen. Als ik deze film een cijfer zou moeten geven dan zou dat een 9 zijn.

REACTIES

M.

M.

heey marleen is echt een goed werkstuk, onze complimenten!

groeten michael en menno

20 jaar geleden

A.

A.

Ik vind het moeilijk te geloven dat je op havo zit, aangezien je bepaalde dingen slecht duidelijk weet te maken, en je de heletijd 'Jappen' zegt, inplaats van japanners

9 jaar geleden

J.

J.

Mooie samenvatting ?

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Pearl Harbor (2001)"