Pearl Harbor (2001)

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 568 woorden
  • 7 januari 2002
  • 9 keer beoordeeld
Cijfer 5.8
9 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

1. Algemene gegevens · Titel: Pearl Harbor, naam regisseur: Michael Bay, Jaartal: 2001, land van herkomst: Amerika, hoofdrolspelers: Ben Affleck, Kate Beckinsale en Josh Hartnett · Ik heb de film een poosje geleden gekocht (op dvd) en ik heb hem thuis gezien. Op de dvd stond veel bonusmateriaal (waar ik veel aan gehad heb tijdens het maken van dit verslag). · De film heeft meerdere genres. Er komt actie, oorlog en drama in voor. Bij elkaar is het een romantisch oorlogdrama (denk ik) 2. Plot · Het verhaal gaat over twee vrienden (Danny en Rafe). Aan het begin van de film zijn ze nog kind ze spelen in een zelfgebouwd vliegtuigje. Ze willen maar 1 ding en dat is gevechtspiloot worden. Rafe kan niet lezen en de vader van Danny zegt dat hij niet langer met Rafe om moet gaan, hij slaat Danny en Rafe word zo kwaad dat hij een plank van hun zelfgemaakte vliegtuigje haalt en de vader van Danny mee slaat. Rafe noemt de vader van Danny een vuile Duitser. Dit ligt heel gevoelig bij de vader van Danny omdat hij zelf tegen de Duitsers heeft gevochten. Een paar jaar later zitten Rafe en Danny samen bij de luchtmacht. Ze stunten met hun vliegtuigen en iedereen is onder de indruk. De tweede wereldoorlog is inmiddels begonnen. Rafe heeft een vriendin (Evelyn). Zij is een verpleegster. Rafe krijgt een aanbod hij mag vrijwillig naar het front gaan. Dit doet hij. Hij wordt neergeschoten en stort in zee. Danny en Evelyn zijn er kapot van. Door hun verdriet groeien ze steeds dichter naar elkaar toe en ze krijgen een relatie. Op de dag dat Evelyn te horen krijgt dat ze zwanger is van Danny komt Rafe plotseling terug. Er ontstaat een ruzie tussen Danny en Rafe. De volgende dag beginnen de aanvallen op Pearl Harbor. Het is echt een ramp. Bijna alle vliegtuigen zijn kapot. Danny weet een klein vliegveldje en het lukt Danny en Rafe om op te steigen samen schieten ze 6 Japanse gevechtsvliegtuigen neer. Danny en Rafe worden gevraagd om te helpen met een tegenaanval. De aanval mislukt en het vliegtuig waar onder andere Rafe inzit moet een noodlanding maken. Ze stappen uit. Dan komen er allemaal Jappen en net op het moment dat Rafe echt in gevaar is zie je kogels uit de lucht komen uit het vliegtuig van Danny. Dannys vliegtuig stort neer. Rafe rent er heen. Dan komen er weer Jappen. Er wordt op Rafe gericht door een Japanner. Danny springt ervoor, hij wordt geraakt en sterft. Evelyn wacht op het vliegveld op Danny en Rafe. Ze ziet Rafe uitstappen ze is heel blij, maar dan ziet ze dat hij een kist draagt. Ze beseft dan dat Danny dood is. Rafe en Evelyn krijgen weer een relatie en aan het einde van de film zie je het zoontje van Danny en Evelyn bij de grafsteen van hun vader staan. (Bij Danny en Evelyn in de tuin). Ze vernoemen hem naar zijn vader. Danny.

3. Middelen. · De film speelt zich af op de plaats waar het in werkelijkheid ook allemaal gebeurd is. Doormiddel van computers zijn alle moderne gebouwen eruit geknipt waardoor je een beeld krijgt van hoe het toen ook echt geweest is. Je ziet een soort haven met daarbij een stad. Deze locatie bepaald de sfeer voor mij heel goed. Het lijkt toch echter omdat je weet dat het niet zomaar ergens is opgenomen, maar echt op de locatie zelf.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Pearl Harbor (2001)"