Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens... de coronacrisis heeft een grote impact op jongeren. Wij zijn benieuwd hoe jij ermee omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek! 😷🦠🏫

Doe mee


ADVERTENTIE
1500 euro winnen met je pws of sectorwerkstuk?

Check de online masterclasses van het Rijksmuseum waarin experts hun kennis en tips delen, zodat jij tot een goed onderwerp komt. En wist je dat je mee kunt doen aan de Rijksmuseum Junior Fellowship wedstrijd? Je maakt dan met jouw pws of sectorwerkstuk kans op 1500 euro en een traineeship!

Filmverslag: Moulin rougeVORM:


De film speelt zich af in Parijs. De hoofdpersonen zijn verschillend gekleed. Christian, die niet zo rijk is, is dus maar eenvoudig gekleed. Satine daarentegen is zeer mooi, sexy en aantrekkelijk gekleed. Dat komt omdat zij in een nachtclub genaamd Moulin Rouge werkt. Daar wordt ook het grootste deel van het verhaal verteld. De kleding is best wel belangrijk, de overige spelers zijn allemaal heel netjes gekleed. De mannen in pak en de vrouwen in sexy kleding, maar natuurlijk nooit zo mooi als Satine. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van pruiken en make-up. Muziek speelt een hele belangrijke rol. Er wordt veel gezongen, Christian en Satine hadden vaak met z’n tweeën een duet. Op het laatst toen Satine dood ging hoorde je een heel droevig achtergrond deuntje waardoor het nog droeviger werd. En zo werd er vaker gebruik gemaakt van speciale geluidseffecten. Ook met spannende stukjes spannende muziek erbij, enz. Het verhaal wordt in chronologische volgorde verteld. Duidelijk te volgen. De scène dat Christian zijn liefde bekent tegen over Satine vind ik erg mooi. Ze staan dan boven op het dak van de Moulin Rouge. Dat is erg romantisch en mooi. Ook erg mooi was de scène op het laatst, als Christian en Satine weer bij elkaar komen. En dat dan Satine uiteindelijk sterft in de armen van Christian. De cameravoering heeft wel een rol hierbij gespeeld. Bij de eerste scène werd gefilmd vanuit kikkerstandpunt. Bij de tweede van boven af, oftewel vogelperspectief. De film zou ik bij meerdere genres indelen, namelijk bij, musical, dansfilm en een melodrama.INHOUD:


Samenvatting: het verhaal speelt zich af in Parijs tijdens de verbouwing van de Moulin Rouge van nachtclub tot theater. Christian is een arme schrijver. Hij komt in Parijs te wonen en ontmoet daar Toulouse. Samen gaan zij een stuk schrijven en dit stuk zal de première zijn van Moulin Rouge. De hoofdrolspeelster van het stuk wordt Satine. Satine is de ster van de Moulin Rouge, ze is de mooiste en meest geliefde courtisane. Satine en Christian worden verliefd op elkaar. Om het stuk te spelen moet er een investeerder zijn. Ze krijgen de Duke zover dat hij investeert, maar hij doet dat alleen als Satine van hem wordt. Tijdens het oefenen van het toneelstuk moet de relatie van Satine en Christian dus geheim blijven. Als dat niet meer lukt maakt Satine het uit met Christian, dit vinden ze allebei heel erg, maar ze willen dat het toneelstuk door gaat.Christian maakt een speciaal lied voor Satine in de musical wat zal staan voor hun liefde. Wat ondertussen ook nog opspeelt is dat Satine een ongeneeslijke ziekte krijgt en dus niet meer lang te leven heeft. Niemand weet hiervan. Bij de première houden Satine en Christian het niet meer langer uit en komen weer bij elkaar. Maar dit koste Christian bijna zijn leven, omdat de Duke hem wil vermoorden. Als aan het einde de Duke is verslagen, stort Satine in elkaar en sterft in Christians armen.

Het gaat vooral om de conflicten tussen Christian en de Duke, omdat zij allebei willen dat Satine van hun wordt. De belangrijkste personen zijn: Christian, Satine, de Duke en Hrold Zidler. Christian is een arme schrijver die hopeloos verliefd wordt op de mooie Satine. Hij heeft alles voor zijn grote liefde over en zal er ook alles aan doen om bij haar te kunnen zijn. Satine is een courtisane van de Moulin Rouge, ze is de mooiste vrouw van de nachtclub en veel mannen willen haar hebben. Ze maakt daar handig gebruik van en ze krijgt veel spullen van de mannen, van geld tot juwelen. Maar ze mag nooit verliefd worden, alleen maar verleiden. Dan wordt ze toch verliefd op Christian, maar ze probeert de liefde te verbreken en dat lukt moeilijk maar redelijk. Maar op het laats als ze weer bij Christian kan zijn, sterft ze in zijn armen. De Duke is een rijke hertog die ze nodig hebben om de Moulin Rouge te redden. Dus doet Satine hem laten geloven dat ze van hem houdt. Als hij erachter komt dat Satine en Christian een relatie hebben wil hij dat verbreken en wil Christian vermoorden. Hij is dus erg hebzuchtig en sluw. Als laatste Harold Zidler, de eigenaar van de Moulin Rouge. Hij is een echte showbusinessman. Hij heeft er alles voor over om van de Moulin Rouge een succesvol theater te maken. Hij wil er zelfs Satine voor uitleveren aan de hertog (de Duke), want die heeft het geld om zijn droom waar te maken. En de hertog geeft allen het geld in ruil voor Satine. De onderlinge relaties zijn verschillend. De relatie tussen Satine en Christian is erg goed. Ze hebben een relatie, hoewel dit eigenlijk niet mag. De relatie tussen Harold Zidler en Satine is redelijk goed. Ze hebben een goede band, maar voor Harold Zidler is zijn nieuwe theater belangrijker dan Satine. De relatie van Christian en Satine met de Duke is niet goed. Ze willen er allebei niets van hebben, terwijl Satine eigenlijk de Duke moet verleiden. En de Duke is Christians concurrent. Hij wil dat hij van Satine afblijft. Het zijn eigenlijk gewonen mensen, vooral Christian. Die is maar een arme schrijver. Harold Zidler en Satine doen alles voor geld en zijn echte showbusinessmensen. De Duke is een rijke hertog, die Satine wil hebben. Ik heb het meest meegeleefd met Satine, omdat zij niet mocht doen wat ze zelf wou. Ze mocht niet verliefd worden op Christian. Ze moest van de Duke worden en ze had eigenlijk helemaal geen leven. Er werd haar gezegd wat ze moest doen en daar moest ze zich aan houden.FUNCTIE:


De film is vooral bedoeld om het publiek te amuseren. Het heeft geen speciaal doel. De regisseur heeft alles zeer overdreven naar voren laten komen. De kostuums, de pruiken, de make-up, enz. zijn erg overdreven gebruikt, waardoor de film wel meer sfeer kreeg. Het zingen tussendoor maakte de film extra mooi. Ik vond dat erg mooi, maar ik vond de hele film gewoon mooi. Ik zal hem zeker nog een keer kijken.
REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.