My Brother the Vampire (2001)

Beoordeling 1
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 5e klas havo | 522 woorden
  • 26 april 2003
  • 1 keer beoordeeld
Cijfer 1
1 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Titel van de film: Mein Bruder der Vampir (Getting My Brother Laid) Regisseur: Sven Taddicken (en scenarioschrijver: Matthias Pacht) Hoofdrolspelers: Nic: 14-jarig meisje dat zich erg bezig houdt met haar eerste keer. Josh: Broer van Nic is een 29-jarige geestelijk gehandicapte jongen en is Dracula-fan. Mike: Broer van Josh en Nic en heeft een vaste vriendin. Nadina: De vriendin van Mike en wil Josh graag helpen met zijn eerste keer.

De 14-jarige Nic wil ‘het’ doen met de knapste jongen van de school Manu genaamd. Ze denkt dat ze er helemaal klaar voor is en ze is er dan ook heel de dag mee bezig. Ze heeft een geestelijk gehandicapte broer Josch van 29 jaar hij is Dracula-fan en wil ook met iemand naar bed en niet zomaar iemand met Nadina de nieuwe vriendin van zijn broer Mike. Josh en Nic spioneren Nadina en Mike al ze die liefde bedrijven via het dakraam. Mike probeerd Josh aan zijn eerste keer te helpen en bij zijn vriendin weg te houden door o.a zelfbevrediging en bij een prostituee langs te gaan maar Josh wil dit niet hij wil Nadina. Hij is smoorverliefd op haar, als verjaarsdagkado wil hij met haar naar bed. Nadina zou hem daar best mee willen helpen en hem best willen ontmaagden maar Mike kan dit niet aan. Met Manu en Nic komt ‘het’ er ook niet van hij wil niet…. Uiteindelijk gaat Nic met haar gehandicapte broer Josh naar bed.

De film speelt zich voornamelijk af bij Nic, Mike en Josh thuis en anders in de omgeving. Maar de belangrijkste plaats was toch wel de zolderkamer. Daar kwam het verhaal tot stand want s’avonds gingen Nic en Josch via het dakraam Mike en Nadine’s vrijpartijen bekijken en sinds toen wouden Nic en Josch ook zo snel mogelijk de liefde bedrijven. De kleding die de hoofdrolspelers aanhadden waren heel gepast. Verder niks op aan te merken. De muziek had helemaal geen opvallende rol in de film het diende alleen als achtergrond. Er waren ook geluidseffecten in bepaalde scenes toen Josch bijvoorbeeld door het dakraam heen viel.

De hoofdpersonen zijn hierboven al besproken je kreeg voornamelijk door de personen zelf informatie over ze. Net zoals Josh is erg open en eerlijk over zijn gevoelens. En ook Nic haar gevoelens worden duidelijk kenbaar gemaakt in de film. Ook Nadina en Mike zeggen wat ze denken en voelen en zijn eerlijk tegenover elkaar en tegen anderen. Er zijn ook geen flashbacks dus het verhaal loopt in chronologische tijdsvolgorde.

Het Thema van dit boek is Ontmaagding. Veel gebeurtenissen uit de film berusten op persoonlijke ervaringen van Matthias Pacht, die een broer met Down-syndroom heeft. Ze hebben dus gewoon persoonlijke ervaringen verfilmd en waarbij de eerlijkheid van Josh een grote rol speelt.

Ik vond het erg mooi hoe alles in beeld werd gebracht over de geestelijk gehandicapte Josh. Hiervoor heeft de regisseur zijn eigen kennis voor gebruikt dat natuurlijk een erg goede basis is voor het verfilmen van zo’n persoon. Het minst boeiend vond ik de nonchalante Manu waar Nic verliefd op was. Zijn rol was zo voorspelbaar dat vond ik erg jammer.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.