Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens... Wij zijn benieuwd hoe jij met de coronacrisis omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek! 😷🦠🏫 We zoeken nog extra jongens!

Doe mee


ADVERTENTIE
1500 euro winnen met je pws of sectorwerkstuk?

Check de online masterclasses van het Rijksmuseum waarin experts hun kennis en tips delen, zodat jij tot een goed onderwerp komt. En wist je dat je mee kunt doen aan de Rijksmuseum Junior Fellowship wedstrijd? Je maakt dan met jouw pws of sectorwerkstuk kans op 1500 euro en een traineeship!

Het filmverslag:1. Algemene gegevens

· Titel : Meet the parents

· Regisseur : Jay Roch

· Jaartal : 2000

· Land van herkomst : Verenigde Staten

· Hoofdrolspelers : Robert de Niro

Ben Stiller

Teri Polo

· Genre : Komedie

· Bioscoop : Cinema Leeuwarden2. Plot

De film gaat over een man die graag met zijn vriendin wil trouwen, net op het moment dat hij haar ten huwelijk wil vragen gaat haar mobiel af. Haar zusje belt om te vertellen dat ze gaat trouwen. Greg (dat is de man) hoort dan van Pam (zijn vriendin) dat haar zusje gaat trouwen en dat haar vader dat heeft goedgekeurd. Greg heeft dan in de gaten dat hij haar vader eerst moet vragen.

Ze gaan dan ook naar de ouders van Pam, om kennis te maken. Als de kennismaking er eenmaal is, valt dat een beetje tegen. De vader van Pam blijkt namelijk nogal streng te zijn en hij is niet echt te spreken over Greg.De vader van Pam raakt dan ook in conflict met Greg en vervolgens gebeuren er nog allerlei komische dingen.

Aan het eind van het verhaal komt alles gelukkig toch weer goed, en kunnen Pam en Greg toch nog gaan trouwen.De conflicten zijn er dus tussen de vader van Pam en Greg.3. Middelen

De belangrijke locaties:

· Het huis en de tuin van de ouders van Pam, want daar speelt het hele verhaal zich af.

· Het vliegveld, omdat Greg daar opgehaald wordt door de vader van Pam en daar toestemming krijgt om met Pam te trouwen.De belichting:

· Alleen de belichting in huis speelt een grote rol, omdat de lichten de sferen die er op dat moment in huis heersen goed uitdrukken.

De kleding en de make-up van de hoofdrolspelers:

· De hoofdpersonen zijn heel normaal, heel degelijk gekleed. De hoofdpersonen dragen kleding die we nu ook dragen, daardoor kun je zien dat het verhaal zich nu afspeelt. Voor de make-up geldt hetzelfde, heel gewoon en niet te opvallend, eigenlijk zie je helemaal niet dat ze make-up op hebben. En als het niet heel erg opvalt is het dus goed gedaan.

Muziek en speciale geluidseffecten:

· Er werd wel gebruikt gemaakt van muziek, maar dan alleen als achtergrond muziek, en het heeft niet een opvallende rol voor de film.

· Er was geen sprake van speciale geluidseffecten.4. Personages

· Greg is een heel degelijk persoon. Hij is heel gewoon. Hij doet wat hij leuk vind en het maakt hem niks uit wat anderen daar van vinden. Hij kon bijvoorbeeld dokter worden, en dat verdiend nogal wat, maar hij vond het leuker om verpleger te worden, wat een stuk minder verdient, dus werd hij verpleger.

Er wordt niet op een andere manier informatie gegeven over de hoofdpersonen. Hij is zoals al eerder vertelt heel modern gekleed, daardoor kun je zien dat het verhaal zich in deze tijd afspeelt.

· Pam is een heel liefelijk persoon, ze is heel aardig. Ze geeft les op een kleuterschool en vind dat hartstikke leuk werk. Haar kleding is modern en ze ziet er heel verzorgt uit. Ook aan haar kleding kun je weer zien dat ze is deze tijd leeft.5. Thematiek en interpretatie

· Het belangrijkste thema is de ontmoeting tussen Greg en de vader van Pam.

· De regisseur heeft hiermee niet echt een bedoeling gehad, het is gewoon ter vermaak van de mensen.6. Boeiende werking

· Er was eigenlijk niet echt iets dat mij heel erg boeide, het was gewoon een komedie, daar zitten meestal alleen maar dingen in die voor het vermaak zijn, en niet echt iets om de mensen te laten boeien.7. Camerawerk en montage

De scene die mij het meest is bijgebleven is de scene die zich op het dak van het huis afspeelt. Greg probeert dan de kat van de vader van Pam te redden. De kat is namelijk op het dak geklommen, en kan daar niet meer afkomen. Het camera werk is hier van groot belang. Het moet een spannend stuk worden, omdat Greg natuurlijk ook van het dak af kan vallen. Deze spanning wordt weergegeven door steeds van verschillende kanten te filmen, en dit in een razend snel tempo te doen. Door de snelheid komt er een soort spanning naar boven.8. Recensie

· De regisseur is er zeer zeker in geslaagd om het hoofdthema naar voren te brengen, want de ontmoeting vindt plaats door de hele film heen.

· Ja, de film zou wel echt gebeurd kunnen zijn. Greg zou dan wel heel veel pech met zijn aanstaande schoonvader hebben, maar het zou kunnen. De zwakke punten zijn dan ook dat Greg wel heel veel pech heeft, en dat zal in het echt misschien niet zo snel voorkomen.

· Het spel van de hoofdrolspeler was zeer goed. De hoofdrolspelers pasten perfect in hun rol. Greg bijvoorbeeld, heeft een heel onschuldig gezicht, hij is in de film ook heel onschuldig, dus dat past goed bij hem. De speler van Pam ziet er heel verzorgt uit, en ze is in de film ook een heel verzorgde vrouw.

Ook de make-up was goed, paste goed bij de personen die uitgebeeld moesten worden.

· Er is niet heel veel gebruik gemaakt van speciale effecten en muziek, op de momenten dat het gebruikt werd, werd het als achtergrond muziek gebruikt, en dat paste dan op dat moment ook perfect bij de scene.

De belichting was ook heel goed, omdat door de lichten alle sferen die er op een moment waren goed uitgelicht konden worden.

· De film zat goed in elkaar. De acteurs waren goed uitgekozen, de kleding was goed. De belichting was goed. Kortom alles was eigenlijk wel goed. Ik geef deze film een dikke 8!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

J.

J.

Vet meid!!!!!!

19 jaar geleden

J.

J.

Ik bedoel dan dat stuk over Meet the parents. Had te weinig tijd dus thanks.

19 jaar geleden

P.

P.

he anna bedankt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
he stuk mail je nog wat terug?

mzzl patrick uit ijsselmuiden

19 jaar geleden