ADVERTENTIE
Maak nu een gratis account aan op Mijn Examenbundel!

Nog 17 weken tot de eindexamens beginnen. Wil jij je zo goed mogelijk voorbereiden? Check Mijn Examenbundel voor een gepersonaliseerd dashboard en rooster, examenstof per vak, gratis oefenexamens en meer!

Naar mijn.examenbundel.nl
Titel: Mean Girl
Première datum: 8 juli 2004
Regisseur: Mark Waters
Genre: Komedie
Speelduur: 97 minuten
Hoofdrolspelers:
Lindsay Lohan- Cady Heron
Tina Fey- Ms. Norbury
Lizzy Caplan- Lanis Lan
Rachel McAdams- Regina George
Lacey Chabert – Gretchen Welners
Amanda Seyfried- Karen Smith
Jonathan Bennett- Aaron
Daniel Franzese- Damian

Hoofdpersonen: Cady Heron
Waar speelt het verhaal zich af: In Amerika op North Shore High School.

Wat zijn de belangrijkste gebeurtenissen: Cady ontmoet de “de plastics”.


De Plastics zijn de drie meest populaire meiden op de school. En dan verandert alles voor haar.

Waar het verhaal over gaat: De film gaat over een meisje dat Cady Heron heet. Cady heeft al heel haar leven in Afrika gewoond. En dan moeten ze verhuizen naar Amerika, wegens haar moeders werk. En natuurlijk moet Cady naar school. Hoervoor had ze altijd thuis les van haar moeder gekregen.

Haar eerste dag op school ontmoet ze Lanis en Damian. Janis en Damian zijn twee echte horrorfreaks en hebben een gruwelijke hekel aan “de plastics”. Maar wie zijn de plastics eigenlijk. De plastics zijn de meest populairste meiden van de school.
De tweede dag maakt Cady kennis met de plastics. Janis en Damin denken nog naar haar, maar Cady kiest voor de plastics.

De plastics. Wie zijn dat? Zij zijn de meest populaire meiden van de school. Allemaal stinkend rijke ouders en hebben hun eigen regels: maximaal 1 keer per week een spijkerbroek dragen en op woensdag in het roze gekleed. De plastics hebben een roze boek. Het afbrandboek. Burn Book . Ze plakken er foto’s in van alle meiden van de derde klas en schrijven er de meest hatelijke dingen bij.
Cady sluit zich ook aan bij de plastics. Maar wil evengoed in het geheim omgaan met Janis en Damian.Zij vinden het niet leuk dat Cady bij de plastics aansluit .
Cady zit bij wiskunde achter een leuke jongen. Zij probeert er contact mee te krijgen. Het lukt haar niet. Zij is goed in wiskunde, en om contact met hem te krijgen laat ze wiskunde vallen. Zo kan ze hem beter leren kennen. De jongen heet Aaron. En geeft Cady les bij haar thuis. Ze leren elkaar beter kennen.

Ms Norbury vroeg of Cady mee wilde doen aan een wiskundetest van scholen.
Ze moeten dan strijden tegen een andere school. Cady wil dit graag.De jongen komt naar haar toe om haar iets uit te leggen.Op dat moment krijgt Cady een 9,8 terug.De jongen kijkt haar raar aan zegt: volgens mij hoef je helemaal geen bijles.
Na een tijdje vertelt Cady het tegen een van de plastics. Een daar uit blijkt dat die jongen de ex van Regina is. En plastics mogen geen ex vriendjes van hun vriendinnen pakken. Maar toch komt Regina er achter. En zegt tegen Cady dat ze iets goeds zou doen tussen Aaron en Cady.
Aaron houd een Helloween feestje en nodigt iedereen uit. Cady komt als een lelijk monster in een bruidsjurk. Maar iedereen had zich ordinair gekleed. Cady ziet Regina naar die jongen toegaan en denkt dat ze een goed woordje voor hem aan het doen is. Regina kijkt Cady gemeen aan en kust de jongen recht voor haar ogen.Cady rent huilend weg naar Janis en Damian. Zij bedenken een plan. Dan gebruiken ze Cady als een spion. Zij geeft Regina crème voor op haar gezicht dat van voetencrème is gemaakt. Helaas mislukt dit plannetje omdat het blijkbaar naar pepermunt smaakt.De jongen vindt dit lekker. Een paar dagen later hoort ze van Regina dat ze een paar kilos wilt afvallen. Cady komt met vage Zweedse repen die bedoelt zijn om kilos aan te komen. En van af dat moment zie je Regina alleen met dat Zweedse repen. Cady zet de plastics tegen elkaar op en speelt een gemeen spelletje achter hun rug om. Regina komt er achter dat Cady haar van die repen heeft gegeven die haar dikker maakt en pakt het afbrandboek. Ze knipt een foto van zichzelf en plakt hem erin. Ze schrijft er zelf gruwelijke dingen op. Als slet en bitch. En de andere kant geeft ze huilend aan de directeur. En vertelt leugens dat Cady dat en nog meer heeft gedaan. En dat het boek van haar is. Cady had ook ruzie gekregen met de Wiskunde juffrouw en had er eerder al een foto van de juffrouw ingeplakt met daarbij “slet”. En als wraak zorgt ze met haar plannen dat Cady overal de schuld van krijgt.
Na schooltijd komt Cady achter Regina schreeuwend aan . En op dat moment komt Regina onder een bus terecht. Zij zegt dat Cady haar heeft geduwd. Maar dat zijn allemaal leugens. En iedereen ook de ouders van Cady geloven in dat zij haar onder de bus hebben geduwd. De directie doet iets om alles weer normaal te krijgen . En alle meisjes van de 3e jaar moeten in de gymzaal bijeen komen.
Alles wordt goedgepraat met iedereen en ze leren elkaar vertrouwen geven en zeggen sorry tegen iedereen waar ze al eens iets onaardigs over hebben gezegd.
Uiteindelijk komt alles goed en gaat het uit met Regina en Aaron. Er wordt dan iets met Cady en Aaron. Cady wint de wiskundetest. Alles loopt dan goed af.

Ik vond het een leuke film, want je het was grappig en spannend. Ik vond het plannetjes van Cady en Lanis eigenlijk wel leuk. Het was gewoon humoristisch.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.