Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

The Matrix Reloaded (2003)

Beoordeling 5.3
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 551 woorden
  • 3 juni 2003
  • 7 keer beoordeeld
Cijfer 5.3
7 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel: Matrix reloaded
Hoofdrolspelers: Neo gespeeld door Keano Reeves, Morpheus gespeeld door Laurence Fishburne en Trinity gespeeld door Carrie-Anne Moss
Regisseur: Larry & Andy Wachowski
Filmmaatschappij: ... Jaar van verschijnen: 2003
Jaar waarin de film speelt: ongeveer het jaar 3000
Samenvatting: Het is het vervolg van ‘The Matrix’, nu hebben de machienes alleen Zion ontdekt. Zion is de laatste stad van vrije mensen die in het binnenste van de aarde is. De machines willen nar de stad toe boren en die dan vernietigen. Er is een man die toegang heeft tot alle deuren in de machine wereld, de sleutelmaker. Die willen ze gaan bevrijden, maar hij wordt goed bewaakt door de Tweeling. Dat zijn 2 lui met dreadlocks die overal kunnen verschijnen waar ze maar willen. Morpheus, Neo en trinity gaan de sleutelmaker zoeken en komen Persesphone tegen. Zij wil ze wel naar de sleutelmaker brengen. die bevrijden ze dan en samen met hem gaan ze de matrix slopen. Onderweg komen ze erachter dat niet alle machines even slecht zijn en dat er ook onderlinge rellen zijn. Agent Smith uit deel 1 heeft zich ook weten te vermenigvuldigen en probeert ze ook nodig tegen te houden, dit mislukt maar het levert wel een paar mooie scènes op. Als ze dan bij het hard van de matrix machine zijn komt neo erachter dat hijzelf ook een computerprogramma is, gemaakt om the matrix te controleren. Ook moet hij kiezen of om trinity te bevrijden en de mensheid in gevaar brengen of trinity te laten stikken en een nieuw zion te stichten. Hij kiest voor trinity en daar stopt de film... TO BE CONTINUED
Middelen: De film speelt zich af in de matrix, een gesimuleerde wereld, maar ook in de echte wereld, in Zion, binnenin de aarde. De sfeer in de matrix is heel normaal, de wereld zoals wij die kennen, de echte wereld is een barre plek, er hangt constant een dreigende sfeer. De belichting in de matrix is realistisch, zolas in onze wereld, in de echte wereld is het donker en schimmig. De kleding in de matrix is weer heel gewoon, maar er is wel een groot verschil tussen de gewone mensen en de hoofdrolspelers. In de echte wereld is de kleding heel sober en afgeragd. Goede muziek, het sprak mij allemaal zeer aan, tijdens de vechtscènes vooral ook snelle muziek. Veel geluidseffecten om het spannender te maken of om bijzondere acties te accentueren. Personages: Neo: Hij is de beste vechter, ‘the one’ eigenwijs, slim stoer. Morpheus: Hij is de ervaren man, de vader figuur, veel tactische uitspraken, wijs. Trinity: de vriendin van Neo, nergens bang voor, ook heel stoer. Thematiek en interpretatie: Het thema is het gevecht tegen de machines, dat niets is wat het lijkt. De bedoeling van de film is gewoon ter vermaak en geld verdienen, maar ook om je aan het denken te zetten over alles eigenlijk. Boeiende werking: De snelheid, het verhaal, de actie, het thema, eigenlijk alles boeide. De scène die me het meest is bijgebleven is die dat Neo het opneemt tegen de 100 keer vermenigvuldigde Agent Smith. Recente: Ik vond het een erg leuke film, alles was goed. Mooie acties, mooie scènes, origineel thema en verhaal, goed uitgewerkt. Het heeft misschien deel 1 wel overtroffen en dat gebeurt niet vaak. Ik zou deel 3 ook heel graag willen zien.

REACTIES

L.

L.

dat was geen mooi werkstuk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

20 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The Matrix Reloaded (2003)"